Февруарчето вече хапва си пюрета, а пък мама продължава все да е на диета (13)

• 22 563
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Карли, Балеринка, не мога да ви помогна с нищо друго, освен да ви стискам много силно палци!  Hug

# 361
Карли ,ако все пак не се оправиш и има кой да ти го купи понеже пуснах мухата  Mr. Green сега си намерих записките - Антифлегмин се казва мазилото за крави.  Аз го търсих когато ми се запушиха гърдите, но така бързо се влоших,че не стигнах до мазане с него... Иначе има и други приложения при хората и не може да навреди (до колкото знам) ...
Мисмал, какво става с вас ? Питам не от любопитство де  Blush, просто се надявам да няма повод за притеснение.

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 14:26 от margarete

# 362
Карли, нямам опит със запушени канали, но стискам палци, следвайки съветите на момичетата да се справиш. Това не е причина да прекратяваш кърменето, а и щом така силно искаш, значи ще успееш. Цедене и сукане му е майката, доколкото знам  Hug. Имаш прекрасната възможност да се гушкаш още по-често с Ели, която да те изсуква Flowers Four Leaf Clover.

Балеринке, стискам палци силно, силно fingerscrossed, дано да са зъбки, както казва Далчето. Между другото и Деа напоследък и в съня си и на разбуждане пищи на умряло, но пък не виждам зъби  newsm78. А Т не съм мерила, не предполага поведението й...

Елфи, през повечето време моята Змейка също я храня в полузаспало състояние. Иначе се храни много нервно и изяжда 1/2 до 2/3 от дажбата си на всяко хранене... Но пък, ако децата наддават в норма, защо да се мъчим чак толкова newsm78. Явно ние сме с проблем, а не бебетата ни...

Деа вода не пие, но за дневната доза АМ преварявам чешмяна вода. Честно казано, едва ли ще я опазя от всичко и не се замислям чак толкова колко от фауната и флората измират или не при 5 минути варене... Още повече, че сега си лапа ръцете постоянно, играчките също, от време на време и моите пръсти, та едва ли и по тях липсват разни гадинки, при условие, че всичко се мие със сапун/веро и чешмяна вода  Mr. Green.

... А от 6 месеца очаквам тя да ми готви - ма-ха...

Айде успех и да кажеш как са манджите на вкус  Joy!

P.S. да се допълня...
Ruphy, Деа се храни 7-8 пъти за денонощие. Първото е към 5-6 часа, последното към 22 часа. В мл е 70 до 120 мл на хранене. Но повечето е кърма и огладнява през 2-2.5 часа.

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 15:34 от s.newa

# 363
уф, ако се метне на баща си ще са страОтни, но ако готви като мен  Sick!

Вече и аз не съм вманиачена, просто споделих инфо от тема дето дълго я нищихме... пък и съм наясно с розовия девин, дето хич не е подходящ  Sick Ей тъй на да си кажа, както и майки които разхождат със столчетата за кола с часове - не че ми е работа, ама какво е виновно дятитО, че майка му недочела или недочула, та да го изкриви  Confused

Гледах подробно страниците на производители на пюренца, ми дават съвет да се разбъркват с АМ или кърма... аз това не го правя  newsm78, а вие? който е захранил де...
И тези които са със секцио - червен ли ви е белега още, че вече се притесних  Blush

# 364
  • Плевен
Чета, чета - всички едни и същи проблеми имаме. Малкия си е кисел, реве от зъби, реве от колики, реве от скука, реве за разходка, реве да се прибира, реве за ръце, абе реве си човека, когато не реве се хили, няма средно положение.
Да не забравя - честито на всички с поводи - месечинки, рождени дни, годишнини.
Стискам палци на болните малчугани - всичко ще мине "на кучето"...
Белега от секциото си е розов, не мога да кажа, че е чак червен и си боли да ви кажа. Ох, лягам, докато и той спи, че инак няма да оцелея....Лека нощ... Simple Smile

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 19:55 от Merijaan

# 365
Здравейте, Дами!

Карли, съчувствам ти много! И не си мисли, че не си добре! Лекарят ти и недоучилата му сестра не са добре. Мацките от ЛЛЛ са съвсем прави, защото сукането е начинът да се оправиш. Аз вече споменах, но ще се повторя, че като ръководство за кърмене ползвам книжката The Nursing Mother’s Companion. Всичко, което са казвали и Мяуче и Шаманката си го пише вътре. В обобщен вид ето го:
Мерки при запушени млечни канали:
1. Махнете си сутиена, ако имате съмнение, че ви притиска.
2. Нагрейте засегнатия участък за 15-20 минути преди кърмене.
3. Кърмете често, поне на всеки 2 часа. Започвайте от засегнатата гърда.
4. Нежно масажирайте гърдата, точно над засегнатия участък, докато кърмите.
5. Ако спазвате горните препоръки, но не забелязвате промяна след 1 или 2 кърмения, се опитайте да поставите бебето така че брадичката му да опира в засегнатия участък, ако е възможно. По този начин бебето ще изсуче по-добре засегнатото място. Ако не е възможно да поставите бебето по този начин, тогава вземете душ, насапунисайте добре гърдата и приложете концентриран (равномерен), но нежен натиск точно над засегнатия участък, като натискът е по посока на зърното.
6.Увеличете приема на течности, така че да уринирате по-често.
7. Внимавайте за признаци на развиваща се инфекция на гърдата, за да реагирате адекватно: температура, треска, болка.

На мен ми се случи в началото през първия месец и с двете гърди, една след друга, но стигах до точка 4.
Ако искаш мога да преведа и Мерките при мастит.

# 366
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Наистина еднакви са ни проблемите.
Аз от няколко дни давам картоф, после картоф с морков. След около седмица ще направя картоф с тиквичка.
Искам много да ви похваля уреда за готвене на пара. Слагам продуктите за  пюрето и като се прибера в 12 часа бебо има една доза прясно биопюре. До вчера и аз слагах по 10-20 грама кърма, да му мирише на храна на детето, но днес не сложих. Ами, че хапна си го. И аз нямам търпение да захранвам с пуешко. Пак имам биопуешко и зеленчуци. Мисля, че е удачно да си правя пюретата сама.
И аз днес ще ходя да си търся кана с филтър за прочистване на водата. Дайте мнение за модел или снимка, направо да купувам. Ще ползвам филтрираната  вода за готвене на пара. За пиене купувам на ХИПП.

Момичета, що не вземем да си направим една национална среща през септември. Вече една година се познаваме и си помагаме. Ще запознаем и децата.

Карли и Балеринка, стискам ви и на двете много силно палци.

Допълвам се, за да кажа че белегът от операцията ми е още червен, освен това много ме сърби.

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 16:09 от Нарцис

# 367
 Благодаря ви много за стиснатите палци и предположенията/пожеланията да са зъби Hug, ама не са Confused. И докторката не видя идващи зъбки, както и нищо друго, освен "леко зачервено гърло". Пусна ни изследвания на кръв и урина, "за да не пропуснем евентуална бъбречна инфекция, въпреки, че тя започва с по- висока Т" Rolling Eyes. Сега чакаме резултатите от кръвта и събуждането на Елия, че да направя опит за събиране на урина.
Та въпроса ми към Юхуу- как се развиха при вас нещата и как се стигна до поставянето на вашата диагноза и постъпването ви в болница?

# 368
  • София
Балеринке  Hug дано да е била инцидентна темепратура и Елия да е добре  Hug

# 369
  • София
Та въпроса ми към Юхуу- как се развиха при вас нещата и как се стигна до поставянето на вашата диагноза и постъпването ви в болница?
БалеринкеHug
Аз бях писала и преди, но за да не ровиш:
Първо беше високата температура, 38,5 май беше, може и 38,3, забравих вече (изфирясах  Crazy ). След като нямаше никакви други видими признаци, взеха кръв на Диди. След 1 час някъде педиатъра ми се обади да ми каже, че има висока утайка от кръвната проба, което говорело за инфекция и уж на следващия ден щях да се пробвам да взема стерилна урина.

Междувременно Диди се издрайфа обилно и придоби ужасен тен на лицето + почна да трепери доста кофти. Продължаваше да има висока Т. Педиатъра ни изпрати в болница, където ѝ взеха стерилна урина (по техен си начин) и пак ѝ пуснаха кръвна проба. Не беше особено обезводнена, но веднага ѝ закачиха система. От урината на следващия ден се видяло, че е от бъбреците и последва преглед с ехограф. Това, за да се установи диагнозата (която аз окончателно ще разбера в четвъртък).

Та първо ни приеха в болница за наблюдение и чак после се стигна до диагноза. Дано да съм ти била полезна и най-важното, да се оправя бързо Ели и да не се стига до болница!  Hug

# 370
by the sea, още е червен или розов Sad Може би трябваше да го мажа с контратубекс или нещо от този род - и аз не знам време ли им е да избеляват newsm78
Merijaan, и нашия Мистър Спокойствие снощи такава истерия го обзе  Tired А Радина я мъчи предпоследен зъб и направо ако ми падне бяло меко въже и трикрако столче шА мА загубите е тука на чАрешата на съседите Flutter
Балерина Sad дано всичко е наред с вас Praynig
Аз смесвах пюрето с АМ при първото ми захранване, първо мляко с няколко лъжички, после 20/80 , после 50/50, после 100 %  newsm78

# 371
Балерина, стискам ви палци! Дано мъничето да се оправи бързо и да не се стига до болници!

S.newa, в началото, докато се установи кърменето, имах наистина много кърма и особено сутрин чак се налагаше да поизцеждам, та сложих материал за два дена във фризера (неприкосновен резерв). Обаче след това, каквото и да ям и пия е все тая. Алкохол не съм пила откакто забременях и не смея, докато кърмя. Може би прекалявам в манията си по темата с алкохола, обаче така ми е добре. Цигарите ги отказах преди около две години, когато ме оперираха, за да мога да износя бременност. А как ми се пие бира! Особено сега през лятото. Е, няма да си кривя душата, глътвам по една мъ-ъ-ъ-ъничка глътчица, от чашата на мъжа ми, колкото да си отзема, както казваше баба ми, лека й пръст.  

Между другото още съм в потрес от преживелиците на Юхуу и чакам с нетърпение да разбера диагнозата от епикризата.

# 372
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
by the sea, още е червен или розов Sad Може би трябваше да го мажа с контратубекс или нещо от този род - и аз не знам време ли им е да избеляват newsm78
Merijaan, и нашия Мистър Спокойствие снощи такава истерия го обзе  Tired А Радина я мъчи предпоследен зъб и направо ако ми падне бяло меко въже и трикрако столче шА мА загубите е тука на чАрешата на съседите Flutter
Балерина Sad дано всичко е наред с вас Praynig
Аз смесвах пюрето с АМ при първото ми захранване, първо мляко с няколко лъжички, после 20/80 , после 50/50, после 100 %  newsm78

Ти Марти захрани ли го?

И дано не си намериш трикрако столче, че кво ще правим  без теб тук у форума.

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 23:48 от Нарцис

# 373
  • София
Нарцис, ние филтрираме водата с кана Брита. Продават ги в Била, както и филтри за тях. Вкусът на водата наистина е по-добър, за химичния състав не мога да кажа Wink

# 374
А Нарцис , аз така си приказвам, вилата е едноетажна и нЕма от де да сА ФърлА  Crazy Още не захранвам, по на там ще стане това ама и аз се чудя с какво и как, но клоня да е както захраних каката  newsm78
Аз тук филтрирам водата в кана Сингер, но само защото е жълтеникаква на цвят и блудкава на вкус Sick и наистина става по-вкусна , иначе в София - не  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт