Февруарчето вече хапва си пюрета, а пък мама продължава все да е на диета (13)

• 22 357
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
Добро утро, Дами!

Айде, пак болни деца! Че то в това време, какво друго да е?!... Ту топло, ту студено, а-ма-ха! Бързо оздравяване на всички болнички и се пазете! Много!  

Ама страшна тема сте отворили! Чувала съм коментари от типа, че едикоя си няма да кърмела, за да не си разваляла бюста... Това не ми е съвсем ясно...
И аз като още една, две други дами покрай кърменето се сдобих с видим бюст. От край време си нося чашка А. Сега в момента е чашка B, обаче нямам идея след като спра да кърмя някой ден какво ще стане. Засега не забелязвам промяна към по-лошо, в смисъл бюстът ми да се е развалил. Напротив. Все си е същия, само мащабиран към по-големия размер...  Mr. Green То и аз имах разни идеи за пластика, обаче понеже винаги съм била енергична личност и във времената когато гонех автобусите за университета ми попросветна. За какво ми е това? Аз като се разтичам и сега ми се мяткат (поносимо), ами с по-голям размер??? И в крайна сметка си казах, че каквото ми е дала природата – това! Точка.
Моля обяснете на лаика, ако сте наясно с тази масова истерия по нежеланието за кърмене и развалянето на бюста. За какво иде реч?  newsm78

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 09:36 от d-Roz

# 571
Дубрютро!

Деси, и другите стават рано  Mr. Green, ама не можем веднага да кукнем у форумско...
Гадно вали, ако искате елате ми на гости с бонбонка..

Положението с Т е овладяно, падна, спа детето, но зъб не виждам..  Crazy Не знам дали е зъбче, но ако расте като моите мъдреци ( 6 месеца до пробиване) и все е крива ще видя и аз зора.

Искам да отслабна, но без да се лишавам от шоколада, кутията шок.бисквити, плодовото мляко и тн., които изядох снощи  Blush

Мойто свеки иска много да я вижда и от това ме е страх  Mr. Green Живее далеч и е идвала 3 пъти ( на изписването, кръщенето и без повод), но ми е много смешно как като се чуем и тя каже, че трябва вече да я види, аз се оправдавам, че  е много далече в жегите и по тияя разбити пътища, тя казва, че тя скоро ще трябва да дойде... и настава гробно мълчание включително и от страна на моя мъж  Mr. Green Joy Помълчим си минута и като стане твърде неудобно почваме да говорим за лябимите и домати, картофи и к'вото е сяла, ама картоф по картоф  smile3511 smile3514 Ай няма нужда чак толкова да се виждат... Laughing

# 572
ДУ
Още веднъж да Благодаря за хубавите пожелания вчера  bowuu
Искам да пожелая на всички бебчовци и бебки да се оправят вече и най-вече красавиците на Мяу (че аз с едно едва се оправих пък представям си с 2)
а относно виждането на малката...свекито я е виждала то4но 3 пъти(изписване,погача и 1 път след това)но на нея не се сърдя защото жената си има здравословни проблеми,в друг град живее и т.н,по скоро ми е тъпо че свекъра до сега не е виждал малката..или по скоро я е виждал 1 път на снимки от изписването и до там..
преди да се роди малката уж беше обещал да и купи той количката(защото наще бяха и купили всичко друго кажи-речи)а той пък беше взел количка и на другия му внук-та за нас в последния момент реши че няма пари...и явно Уж му е неудобно след тази си издънка да дойде да си види внучката...както и да е,хора всякви-старая се да не го взимам присърце  Peace

# 573
  • София
Добро утро дами!

Мяу, Бела - бързо оздравяване на дечицата!
Бай дъ сий - бързо пробиване на зъбчето(тата)! Това последното го пожелавам и на себе си и Калина... ooooh! Тази нощ се буди пред 1 час, не знам къде се намирам и не помня откога не съм спала събрано повече от 2 часа... в някой друг живот явно!
Марги, сега прочетох за повръщането на Радина. Аз съм така от дете, няма да те успокоя особено, че явно това не се израства, така съм и до ден днешен! Но съм му намерила колая с едно златно хапче - Дименхидринат е. Изписва се и на бебета, не пречи и да се пие докато се кърми. (последното е по инфо на мама, а се съмнявам, че иска да ни умори). Консултирай се с педиатърката ви, доколкото разбрах действало на центъра за повръщане на мозъка и подтиска. А това повръщане се дължало на това, че явно и до ден днешен имам незрял леко център на равновесието, а той пък бил съсед с центъра на повръщането и закача така да се каже. А и вкъщи си имаш доктор, та виж там да облекчиш страданията на Радина  Hug
Честито на всички, които днес изпълват месечинки!
Момичета... на темата за виждането на внуците е въпрос единствено на желание! Ако не искат е по-добре да не бъдат карани насила... ако искат - в разумни граници след предварителна уговорка - добре са дошли! Ако не искат - много им здраве, те губят! Не правя диференциране между моите родители и тези на съпруга ми - еднакво всички са баби и дядовци.  Но по стечение на обстоятелствата моите родители виждат Софи и Калина по-често, защото живеем в 2 съседни блока. А иначе съвети всички дават, в довооооолни количества - еми пропускам покрай ушите и това е Simple Smile Whistling
Хубав ден и приятни разходки желая!   bouquet

# 574
  • До Балкана
ДД!
Свекърите виждат Борил често - всяка седмица по няколко пъти, а майка ми много рядко, защото живее в друг град, работи жената и няма как да идва всяка седмица, нито ние да ходим, но много ми се иска да го познават също толкова добре, колкото и другите баба и дядо.  Peace Хубаво ми е, че всички му се радват много. Понеже съм си чеп, винаги има нещо, което ме дразни, но няма значение кой е човека и от себе си се дразня....тЕй чеееее Mr. Green

# 575
Добро утро, момичета - кокичета!

Съни, отново си се погрижила за слънчевото ни настроение в днешния дъждовен ден, за което сърдечно благодаря   bouquet! Аз се будя безчет пъти на нощ и ако Дзвери не си поспива и сутрин поне до 8, сигурно вече щях да съм в историята...А иначе си мисля, че е хубаво децата да си лягат рано и да стават рано. При нас засега е обратно...

Стар, аз все си мисля, че ще имаме лято до по-късно тази година...Все пак сега е юли, а слънце почти нема, та си заслужаваме септемврийското лято  Peace. ( а аз със задните мисли, че дотогава на Змейка ще и дойде акъла и ще иска в количка, та и аз да се помотам по Казанлъшките потайности Mr. Green)

Мяуче, мила  Hug, как са Люсил и Халюша? Стискам палци да са пушка и двечките :fingerskrossed:.

Karlie, нищо не казваш, как си?

By the sea, и аз искам така да заслабна - без биричката, бейк ролсчетата и луканката, които ям вечер докато се цедя  Mr. Green. Сигурна съм, че само това ако откажа, всеки месец ще съм с по 2 кила отдолу...Ама все с Дейка се оправдавам, че ме лишава от дълги разходки  Mr. Green.

d-Roz, ми незнам що се шашкат мацките за гърдите си...За моите не се притеснявам...като спра да се цедя, бързо бързо от С ще се върнат на А, ще ми останат само няколкото стрии, но ще ги преживея  Peace.

Бълхите, ако следвам описанието на Марго, трябва да са човешки - големи, кафеви...Засега унищожих цели 2. Незнам дали могат да се развъждат по котките, но си мисля че са от тях, защото в хизбите една лелка храни няколко котки, от които едната се е окотила и да не ви казвам за какво мазало иде реч, а ние сме на първия етаж точно над тях. Колкото и да обичам котки, ТОЧНО ТЕЗИ не ги ща...Мъжо трябва да направи нещо...

Засега толкоз, че малкото диво ме зове  hahaha

Хубав ден мацки  Hug

P.S. Да се добавя за свекитата... Моята е злато, би идвала всеки ден, би взимала Деа по-всяко време, имам определена доза доверие, не ми се бърка, не ме поучава, но за мое и нейно съжаление, времето и е ангажирано с дъщеря й и много малко свобода й остава. А свекърът не е по бебетата, радва им се отдалече...Да станат 2-3 годишни, тогава се занимава с внуците...
Да "поФаля" миОто - вчера гледа Деа за 30 минути и това за него беше чист героизъм . hahaha

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 10:42 от s.newa

# 576
  • Варна
Добър ден

Много ужасен ден, само вали вали вали и пак вали, егати смотаното време че покрай него и на мен ми е смотано.

На Павли кърмата изобщо не му стига, не признава никво друго мляко по какъвто и начин да му се предлага, нито иска каша и имам съмнения че от проклетия седи гладен. Изобщо не ми е ясно как ще се оправяме с това ядене. А кака му как стабилно си хапваше на неговите месеци ето я какво гюленце беше и тук

За гърдите честно казано не знам дали самото кърмене разваля бюста или просто самите промени по време на бременност, така че мацките колкото и да се вардят то ако ще става ще става. С първата бременност колко много се пазих да не се нацепя, да не ми висне бюста ала бала, ако някой ме види сега на какво приличам че сънува цял месец кошмари, едва на 22 съм а изглеждам като пенсионерка, цялата съм нацепена без пропуск ако някой не вярва мога да му покажа  Crazy Поне гърдите ми не са виснали чак толкова много, ама все още нищо не се знае.

За бълхите и аз преди месец се борех с тях. Една сутрин ставам гледам Ирена нахапана ама доста и ми мина през ум че може да е от тая напаст, но си викам едва ли и през нощта нещо се разбудих и си поглеждам нощното шкафче и какво да вид една голяма тлъста бълха скача, че не можах да я убия и полудях, цяла нощ не можах да спя от яд щот знам от къде е пристигнала. А комшиите от горе имат улична превъзходна котка, в тях диваните да не ви казвам с кви китеници са и жената редовно си ги изтърсва върху моето пране, че и черги тупа и хич не и е през да не казвам кое че имам две малки деца. И още сутринта рошава сънена се качвам в тях и викам животно имате ли-имаме, обезпаризатявате ли го-да, и викам тогава ако може не изтърсвай повече върху прането ми и тя ме зяпа и с най голямата наглост ми вика аз н е изтърсвам никога само оня ден нищо не и казах,  и се прибрах облякох си децата напръсках на всякъде с Раит и излязох. След два дни тая овца пак си беше изкарала зеления гаден китеник и пак тупаше и той разбира се идва на моята тераса засилих се да й го дръпна и да  питам нали не изтърсва ама тя бързичко си го прибра. Абе моите съседи събрани от кол и въже не мога да ги търпя с изключение на едно семейство.

Пък за виждането на децата, майка ми живее в Девня и постоянно идва да ги вижда бие по 30 км отиване и връщане до нас, но идва. А свекърите живеят на една спирка разстояние има няма 1 км и не идват, а свеки като  питаш тя горката все много затъжена, ама ако не и ги заведем не идва щот и е много мъчно за тях. За свекъра пък да не говорим не ги е виждал повече от месец мисля. Ама какво се учудвам като родих Ирена и разбраха че няма да е кръстена на тях не дойдоха нито на изписването, нито в нас аз им се молех по телефона да дойдат и на края майка му дойде сама и каза много са уморени от работа и така за 15 дена свеки видя Ирена 2 пъти, а свекъра нито веднъж и ние влязохме в болница дойдоха уж да ме видят обърнаха се и ми казаха за това при дете до 40-я ден не се ходи. Демек че нашите постоянно са били в нас и той да се оправдае, няма значение то има кой да гледа и да съди.

Оф аз се олях ако искате не ме четете че прекалих  Crazy

# 577
Лекарството за повръщане е безвредно - добре го е описала, често го даваме на туристите по яхтите, като клати не им става лошо. Пила съм го и по време на бремеността против повръщане ( ей колко гадно беше, ама как заслабнах)- безвредно е явно!

# 578
  • София
ДУ!  Grinning
Рали, твойта свеки ще ме убие просто - ще почернее!  Crazy Joy

Засега аз като гледам държа приза - свеки е виждала Макс веднъж, а свекър ми не го е виждал още! Относно Борис - свекървата демонстративно не дойде на първият му РД. На втория РД каза че няма да дойде, не само че дойде, ми и гости си водеше.  bowuu На третия май нямаше сътресения, трябва да погледна на снимките идвала ли е или не, че не помня.  hahaha
Без коментар съм просто.

За бълхите - човешки са нашите.  bowuu За който не знае и се чуди - обикновено хапят по слабините, гънки, абе закрити места. Миналата година бяха нахапали Борис вътре в гащите, броихме до 40 ухапвания, повече бяха дори.
Сърби ден-два. Винаги ухапванията са по няколко, не са единични. След 2-3 дни пъпката леко пожълтява, като цяло не минават поне месец. И аз си мислех, че не хапят по откритите места, ама вече явно са нагли - в момента Борис има ухапано по ушите и на 2 места по лицето.
Ако видите бълха и можете да я хванете - най-лесно се хващали с наплюнчени пръсти, аз лично с моите умрели рефлекси не мога по никакъв начин да я хвана де.  Blush

by the sea, радвам се, че твоята Бо е добре!  Hug

Сиянче, забравих да ти кажа, че на тези снимки Иренка е страхотна!  Laughing Да я нагушкаш!  Hug

# 579
  • София
Здравейте!

Не мога да се оплача от никого откъм внимание към Ясен. Всички си мрът за него без изключение. Е имам си една мъка на сърцето от към свекърите, но няма да я споделям защото не се знае кой чете а и аз съм си злопаметно същество.
От моя бюст не става за нищо на този етап а беше доста добър, колкото и нескромно да звучи. Като(ако Mr. Green) отслабна си мисля, че по-зле ще стане...здраве да е, ако трябва ще се подложа на някоя манипулация но за сега не страдам по тази причина.

Айдеее, викат ме ...ще си допиша после..

# 580
Така, както го виждам проблема с бюста е май поредната точка в графата бабини диветини, а? ‘Щото май повечето бели си стават по време на самата бременност...

Неви, съчувствам ти за стриите. Аз таквоз нещо по тялото си нямам, ни по корем ни по дупе, ни нигде. Хем качих бая по време на бременността (23), заради легловата ми терапия + камарите лЮкарства, дето ги пиех. Сега ми остават 7 до възвръщане на пред-бременната ми форма, обаче ако смятам по схемата +1 kg за всеки 10 години и +1 kg за всяко родено дете, то трябва да намаля необходимите за сваляне на 5 kg.
Милата Сиянка, толкова младичка, а така да се чувстваш. Бива ли така, мило момиче? Я се стегни! Знаем, че си майка героиня!   bouquet

Всички май имаме разни болки, когато опре до свекъри, а? Моите са много добри хора по принцип, ама аз съм ръб и половина, та няма как да е. Мразим да си правим труда да говорим, когато ни питат от учтивост и не ни слушат, к’во отговаряме. Айде нEма нужда. И после ръб съм била! Ха!

# 581
Здравейте!
Съни мерси за кафето и притурката към него Grinning
Ника пак смях с теб Joy Колко време ще плажувате,че не знам какво ще правим без теб Hug Дано обаче хванете хубаво време.Братовчед ми заминаха оня ден,сигурно плажа няма да видят,но той няма да се оплаква де Grinning
Свекитата видяха Сиянка на изписването,но то беше защото родих в Горна,буквално им отидох на крака,та нямаше как,не знам ако бях родила в Стара Загора дали щяха да благоволят да дойдат.Мен не ме е яд толкова,че повече не са я виждали,ами ме е яд,че като звъни не пита за малката ами все за на девера децата ми говори-те така,те онака #Cussing out Ние като искаме да се чуем с тях им знаем телефоните.Иначе другото си е за тяхна сметка-те губят!
Рали  Joy то хем ми е смешно,хем се ядосвам!Ще видиш Йони като почернее Mr. Green

Моя бюст попорасна малко,но едната ми гърда стана видимо по-голяма от другата.Поне успокоих мъжо,че с тези гърди и този корем,като в 6-я месец,но по увиснал,няма да ми мине през ума да му изневеря,така,че да спи спокойно!

# 582
КЪДЕ Е ЛЯТОТО питам аз?!?! cold

Съни Скай, мерси за кафенцето! Heart Eyes

Бобиш, това и аз го гледах за 115 лв. и му се чудих. Ако знам, че със сигурност, че малкият господар ще се заиграва с него... оооо, ще го купя и още как. Още повече, че може да се използва до 3г.

s.newa   , аз точно затова искам активна гимнастика, щото стига се е заигравал само с живи играчки (мене), ами малко и сам да се занимава, докато майка му подомакинства малко. Вкъщи последните дни все едно бомба е паднала.

Бай дъ сий, наистина скоростно захранване. За колко време успя да вкараш всичките тези зеленчуци? Добре , че е спаднала Т .

И въпрос за захранването: За колко дни се счита, че 1 храна е въведена? Нашата док. каза за около 7 дни.

Ника, при вас е весело Joy Ти уж не си от плашливите, пък нЕкви номера за Защита за жени си тръгнала да запаметяваш. Ще ме умориш, ей  Mr. Green

Днес мъжа ми му казваше:Защо бе тати ти е друго зъбче??Нали си имаш едно с което да си 'пукаш домата' Laughing
Това беше някакъв виц , но не мога да се сетя точно.
Кристинчееее,  hahaha

Да похваля миОто - снощи ми готви спагети с пилешко и сметана cook ама не какви да е ами спагетите, с които навремето ме свали като бяхме гаджета Mr. Green Почти към края на готвенето се усети, че то се слагало и бяло вино, но реши, че няма да е голяма загуба, че не е сложил. Чак като седнахме да хапваме се сети, че то бялото вино е ключова компонента - било като марината, в която се слагало месото да постои. Ааааа, ама едно време как се стараеше, а сега....карай, пак ги изядохме, вкусни бяха, важно е старанието  1dating Напоследък не се бяхме събирали на масата, все на смени се редуваме заради малкия.

# 583
  • София
Пухче, най-много седмица да ни няма. Ама и аз си правя едни таквиз тънки сметки, да видим кой кого накрая де.  Blush Нали брат ми също ще са там и ако вземе много да ни хареса, вие да видите как няма да си дойдем с мъжо, ми ще поостанем без него.  Crazy Той като е на работа, аз съм свободна. Още не съм му казвала, само на вас споделям, че след снощи само това му липсваше и ще ме натупа верно.  smile3557 Laughing
Амика, аз не съм от плашливите, ама това ми е за N-ти пореден път, та на нашия му е напълно наясно що все няма ядене или ако има е със съмнително качество.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Ех, че хубаво те е нагостил Миото ти!  Hug

Свекърите на мен никога не са ми се обаждали, един единствен път свеки ми звъня през първата бременност щот видяла по новините, че една циганка родила в трамвая. Казах и, че до тук трамвай не идва и се успокои.  Joy От там нататък си говорят с мъжо, нито знам кога, нито какво.  Thinking

А моите дечица иначе са чернички и двамата, мъжа ми е доста мургав. Peace
С бюста нямам проблеми, като стигне до земята ще го обувам и готово.  Mr. Green

Понякога, ти питаше колко са уолкърите тук - ми май хубавите са си на такива цени - около 100 лв. Нашия е от оня смотан магазин-ефтинджос - Джъмбо и струваше само 40 лв. марка няма. Музиката му изгоря на третия ден и Слава Богу, щото китайците определено си раждат глухи деца, друго обяснение за децибелите нямам.  Mr. Green Отпред пак има разни занимавки.

# 584
  • София
ДД!  Hug

Аз нещо съм крива тия дни (и адски изморена) и затова не съм се включвала редовно. Ама ви чета, де!  Flutter

Моите и на мъжа ми родителите живеят (за добро или лошо) в другия край на България и за да си видят унучето трябва специално гости да се планира. По този повод свекърите са виждали Диди веднъж, а баща ми още не я е виждал, но му е голяма мъка де... Обеща, че този или другия месец ще успее да се освободи и да дойде на гости.

Рали, коментара на свекърва ти е...  Tired Моята искаше да види акта за раждане и вика "Доволна съм, че си виждам 'нашите' числа" - т.е. нейната и на свекъра рождените дати в самото ЕГН.  Tired Стоически преживях и оприличаването на всички части от тялото на Диди на близки и далечни роднини  hahaha(ама тя и майка ми залитна в тази посока). Сега ми се налага само да слушам разни съвети, кои по същество, кои "ни в клин ни в ръкав", да отговарям с "мхм, да, добре" и да ги забравям на секундата. Не съжалявам, че не са около мен, де. Когато Диди стане по-голяма с удоволствие ще я водим на гости при бабите и дядовците (да са живи и здрави), за да си се радват взаимно, но сега докато е съвсем малко бебе - колкото по-надалеч, толкова по-добре.  Flutter

За прелестите си говорите - ами моите не се събират в чашка D, но не съм пробвала други сутиени (преди бременността бях B или C, в зависимост от модела), щото както знаете, не мога да изляза на шопинг.  Crazy Карам го на спортни потничета - много ми е удобно. Подозирам и аз, че ще си ги подритвам след края на кърменето и евентуално след успешното сваляне на излишните кила някой прекрасен ден.  Crazy

Днес сутринта беше слънчево и какво си мислите - мдааам, с госпожицата бяхме два, повтарям два , часа навън  bowuu, като почти не мрънка, дори успя да подремне. 

Иначе вчера бяхме на контролен преглед в болницата, диагнозата е остър пиелонефрит, но няма малформации на пикочните пътища и бъбреците и май май е излекувана. Пуснахме нови изследвания и ще ги мъдрят другата седмица пак. Хубавото е, че по този повод педиатъра не ме тормози с идеи за захранване. Само се осведоми дали се чувствам добре като кърмя и усещам ли Диди да е нахранена. Аз казах само "Да", като не счетох за необходимо да я уведомявам, че напоследък имам чувството, че кърмя денонощно - от известно време двете сме като скачени съдове - и през деня, и особено през нощта. Но за пред медицинските лица - "през около 3 часа, с нощна пауза" Wink  Mr. Green

Още нещо щях да пиша, ама забравих.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт