Боядисване на дреха

• 35 658
  • 22
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте Simple Smile
Не знам дали и е мястото на тази тема тука или дали има друга такава,ако да моля да ме извините.

Проблемът ми е следния.Имам едно дънково яке,малко по-дълго,с коланче,което страшно много избеля,а си ги взех миналата пролет.
И реших да го боядисам. Попитах на едно място колко би ми струвало и те ми казаха 40 лв #Crazy А аз якето го взех от някаква разпродажба за 15!
За 40 лв ново ще си купя Embarassed

И да попитам някоя боядисвала ли си е вкъщи дехи,как стават нещата.После пускали цветът / аз искам в черно да го боядисам / и слага ли се нещо отгоре за фиксиране на цвета.Въобще всичко би ми помогнало.

Ето го якето как изглежда сега

Благодаря ви за помощта  bouquet

# 1
  • Пловдив
разбира се че ще стане Peace а пък черно е най лесно.Взимаш си черна боя от пазара,слагаш якето в една тенджера с вода и вариш.Боядисването не е никаква философия.На всяка боя пише колко време се вари и дали трябва нещо да добавиш.После го пери отделно че ще изпуска малко.

# 2
от койпазар се взима боята?бихте ли казали?

# 3
Които и да е пазар.
Аз съм си взимала преди 2 години, дори от някаква бутка пълна с евтини дреболийки на Окръжна на спирката от към Бриколаж. И то съвсем случайно видях че продават, чакайки автобуса. В последствие обаче реших че не ми се занимава и си дадох дънките да ми ги боядисат за 6 лева (мястото е преди колоните на Евлоги Георгиев и Графа).

Освен това трябва да знаеш, че почти винаги шевовете не се боядисват (това го зная от опит).

# 4
  • София
Благодаря ви за отоговорите  bouquet
Шевовете дори и да не се боядисат няма да е фатално,единственото,което ме притеснява е да не стане на петна.
Утре ще поогледам за боя и ще се пробвам Simple Smile

# 5
и аз съвсе мскоро си куппи 4ерна боя  от същата бутка на Окръжна б-ца Simple Smile за 1 лев и изобщо не съм доволна! Дрехата беше цвят "мръсно бяло" и след боядисването стана бледо сиво....изобщо не стана 4ерна! Препоръчвам ти да я дадеш да ти я боядисат!

# 6
  • София
Ох да ама като гледам боядисването на дънки е било 6 лв.,а за якето със сигурност ще ми вземат повече,а аз в момента не мога да ги отделя покрай тея изпити и всички други неща.Ще пробвам пък дано стане.  Confused

# 7
  • Пловдив
до сега не съм имала никакъв проблем с боядисването.Купувам синьо става синьо,купувам черно става черно.Чета инструкциите и ги спазвам.Може би е до боя,но не помня моята каква беше newsm78

# 8
Здравейте!
Искам да попитам,къде да се обърна за боядисване на дрехи-в смисъл в шивашко ателие или къде?

# 9
  • София
Почти всчко Химическо чистене предлага тази услуга.  Peace

# 10
Благодаря за отговора!:)   bouquet

# 11
  • София
Виж и при обущарите,доста от тях предлагат шивашки услуги,а и боядисване на дрехи.
Ох аз забравих да си потърся боя Embarassed
Като го боядисам якето ще снимам и ще покажа Peace
Дано стане.

# 12
  • София
Боядисах си онзи ден якето.Доволна съм от резултата.Шевовете естествено не се боядисаха,ама и така е интересно.Единствено ципа зеленее,ама той няма да се вижда особено,така,че не е болка за умиране.

ето го как стана.

за 1.20лв резултатът е чудесен!

Само да отбележа,че миризмата на боята е доста неприятна Peace

# 13
  • София
Pink Flower, можеш ли да кажеш марката на боята или пък да снимаш опаковката иии евентуално от къде си я взела.  Simple Smile

# 14
  • Бургас
Pink Flower Много добре се е получило  smile3501 smile3501 smile3501

Общи условия

Активация на акаунт