предстои ми хистероскопия - да поговорим

• 212 949
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
  • Перник
Изчетох цялата тема, защото и на мен ми предстои оперативна хистероскопия за отстраняване на полип. Като цяло се чувствам ацки изплашена, главно ме е страх как ще понеса упойката - ще ми я правят с краткотрайна пълна венозна. Досега са ми слагали три пъти такава и трите пъти много сънувах и когато излизах от упойка съм говорела доста и при това неприятни истини за околните. Wink Явно съм чувствителна към приспиването...
Ще правя хистероскопията в клиниката на Мазнейкова, при В.Новачков. Ще съм благодарна, ако някой е правил там и се включи как е минало при него.
Доколкото разбрах всичко минавало за около 2 часа, естествено ако нещо не се усложни. Постъпва се сутринта, правят се всички необходими изследвания и консултации, после операцията и след излизане от упойка си тръгваш. Цената за здравно осигурени е 500лв.

Прочетох, че имало различни упойки. Имало близки до естествения сън, от която се излизало лесно и безпроблемно. Някой интересувал ли се е каква ще му слагат преди интервенцията или се оставяме в ръцете на лекарите...

Поискай среща с анестезиолог, с който ще може да обсъдите вс което те притеснява.  Аз имам 2 едната с лапаро другата самостоятелно хистеро, проблем не съм имала никакъв, нито пък болки. Моите са правени в Надежда. Успех!

# 616
Моята упойка беше точно като истински сън и събуждането беше като от истински сън. След събуждането нямаш вече никакви странични ефекти от упойката, а и се събуждаш за секунди, без никакви междинни състояния на бръщолевене, както бях при секциото и каквито и ти си имала, доколкото разбирам Peace
Само знам, че се състоеше от две вещества, поетапно пуснати, но не знам какви бяха. И аз се страхувах от упойката, понеже ендотрахеалната при секциото ми разказа играта.  Crazy Crazy

# 617
neji_s, REAL_WOMAN, благодаря за отговорите! Hug

Ще говоря с анестезиолога преди процедурата. Последната ми упойка беше преди 16г /при раждането на малкия син/ , та се надявам за тези години да са измислили по–щадящ начин за приспиване. Mr. Green

След като мине всичко, ще пиша да ви информирам какво съм разбрала. Peace

# 618
neji_s, REAL_WOMAN, благодаря за отговорите! Hug

Ще говоря с анестезиолога преди процедурата. Последната ми упойка беше преди 16г /при раждането на малкия син/ , та се надявам за тези години да са измислили по–щадящ начин за приспиване. Mr. Green

След като мине всичко, ще пиша да ви информирам какво съм разбрала. Peace

Всичко мина чудесно! Grinning . Наистина, както пишат всички дами в темата, няма никакво основание за страх. Peace
Е, аз си отидох страшно притеснена и при мен всичко се размина много леко. Цялата процедура отне 35 мин с подготовката в операционната. Упойката, от която ме беше страх ужасно, ми я подадоха постепенно, като първо ми сложиха нещо успокоително в системата. След това подишах малко от маска и леко се унесох. Така и не разбрах, кога са ме упоили и се събудих страшно леко още на масата. Нямаше нито студ, нито тежки сънища. Бях абсолютно адекватна.
След два часа си бях вкъщи. Нямам нито болки, нито кървене, единствено съвсем леко зацапване след тоалетна.
Дами, дадоха ли ви епикриза от болницата? И колко време се пазехте от физически натоварвания, питам относно фитнеса главно? Hug

# 619
Радвам се, че е минало леко.  Hug Hug
Епикриза ще ти дадат, и хистология. Аз чаках към месец да бъдат готови и двете.  Peace

# 620
Изчетох темата и аз за съжаление имам проблеми, но при мен се появиха след раждането. През септември миналата година ми правиха кюртаж заради полипи. Ефекта беше, че 2 месеца нямах проблеми. Но сега пак кървене няколко дена след цикъла и познатите истории записах си час за другата седмица, но ми е ясно, че пак се е появил. Този път при друг гинеколог, който прави хистеро. Нещо не ми стана ясно, защо някои от вас плащат, а други не за тази манипулация newsm78

# 621
Аз знам, че оперативната хистероскопия не се поема от здравната каса. По направление за отстраняване на полип ти се полага само отстраняването на сляпо - кюретаж.
Аз лично си махнах полипа в частна клиника, където ми излезе по-евтино отколкото, ако бях го правила в държавна - мислех за Шейново и там проверих. Това е за София.

# 622
Палечк@ благодаря за отговора, но наистина в началото на темата, четох че има и без пари, не знам защо така. Тук в провинцията имаме само един доктор, който прави тази манипулация. Дано е успешна, че ми омръзна вече ooooh!

# 623
Моята беше без пари, а съм сигурна, че не беше кюртаж, хистеро си беше. СЕга ме хвърлихте в размисли. Не знам дали е от значение, че се водех спешно постъпила.

# 624
Моята беше без пари, а съм сигурна, че не беше кюртаж, хистеро си беше. СЕга ме хвърлихте в размисли. Не знам дали е от значение, че се водех спешно постъпила.
Къде я прави?

# 625
Къде я прави?
В Бургас в Окръжна.

# 626
Къде я прави?
В Бургас в Окръжна.
Далеко ми е  Sad

# 627
Насрочиха ми дата за петък, оказа се точно това, след кюртажа през септември явно нищо не са махнали, защото тогава ми казаха, че полипа е малък, сега казаха, че е огромен. Не помня размери, но ми го унагледиха като палец е големината  Cry само ме е страх да не би пак да не го махнат, въпреки сигурността на метода. Цена 200лв.

# 628
Насрочиха ми дата за петък, оказа се точно това, след кюртажа през септември явно нищо не са махнали, защото тогава ми казаха, че полипа е малък, сега казаха, че е огромен. Не помня размери, но ми го унагледиха като палец е големината  Cry само ме е страх да не би пак да не го махнат, въпреки сигурността на метода. Цена 200лв.
Ще го махнат. Хистерото е с камера и вероятността да го пропуснат е малка. При него не се стърже на сляпо.  Peace
Стискам палци и те чакаме в петък вечер да пишеш.  Hug Hug

# 629
Насрочиха ми дата за петък, оказа се точно това, след кюртажа през септември явно нищо не са махнали, защото тогава ми казаха, че полипа е малък, сега казаха, че е огромен. Не помня размери, но ми го унагледиха като палец е големината  Cry само ме е страх да не би пак да не го махнат, въпреки сигурността на метода. Цена 200лв.
Ще го махнат. Хистерото е с камера и вероятността да го пропуснат е малка. При него не се стърже на сляпо.  Peace
Стискам палци и те чакаме в петък вечер да пишеш.  Hug Hug
Охх, дано че това вече ми идва в повече. Hug  bouquet
ПС голям съм карък, отложиха ме за не знам и аз за кога. Имало през нощта спешен случай и не си били дезинфекцирали операционната ooooh! на обяд да се обадя да се доразберем

Последна редакция: пт, 19 юни 2015, 08:47 от Scarlet~

Общи условия

Активация на акаунт