предстои ми хистероскопия - да поговорим

• 212 956
  • 766
  •   1
Отговори
# 600
Обaди се в клиникaтa, често пробaтa се изпрaщa другaде и резултaтa се бaви, но при теб вече не е нормaлно.

# 601
При мен хистологията излезе на седмия ден. Слава Богу всичко е наред. Обади се пак. Знам какво е да си под напрежение. Всичко ще е наред,стискам палци.

# 602
ronita2 Първо го видя доктор Цветкова по време на бременността в 4-я месец. После го видя при секциото д-р Георгиев. Преди Нова година д-р Цветкова  каза да го махам, но нейният ехограф го измери 2,5 см.  За хистерото се доверих на д-р Яков.

# 603
Бубaнкa, при мен беше сложно. Сaмо нa бaзa по одебеленa лигaвицa предположихa полип и aз достa се чудих дaли дa прaвя хистеро. Преди дa предположи док съм ходилa сто пъти при други лекaри и никой не е ксвсл нищо. Ти скоро ли роди.

# 604
Не. Преди 3г.и 4 месеца.

# 605
  • Пазарджик
Здравейте момичета. По време на ин витро стимулация док. видя полип в матката или удебеление на стената но е емного сигурен защото на ехографа не се вижда типичния полип.Неговото предложение е да се подложа на хистероскопия за да се види да ли има нещо в матката. Много съм притеснена от това. Може ли някой да ме насочи към добър специалист в София или Пловдив. И искам да ви попитам още нещо има др начин да се диагностицира този полип. Аз си мислех за тези 3D или 4D ехографи.

# 606
  • В сърцето на любимия човек
Полипите се виждат най-ясно в първите дни на цикъла, когато ендометриума е тънък. Когато полипът е на стената на матката се вижда лесно, но когато е в един от двата истмуса (уширението към фалопиевата тръба), се виждат по-трудно, поради самата форма на матката.
Аз имах полип около 8мм, който беше в истмуса и запушваше едната ми тръба, но поради размера си се виждаше ясно на ехографа (изглеждаше като грахче, имаше контур, но цвета беше като на останалата тъкан в матката). Когато лигавицата е по-дебела се получават ехографски сенки, които не означава, че са непременно полипи.
Най-добре е да се направи контролен преглед в някой от първите чисти дни на цикъла, за да се установи дали наистина се касае за полип. Съветвам хистероскопията да се направи в клиника по асистирана репродукция. За София със сигурност знам, че се правят в клиники "Надежда", "Щерев", "Малинов", "Вита" (там оперира д-р Попов). За Пловдив - в клиника "Селена".

# 607
  • Пазарджик
Пънче благодаря много за инфото. Ще се запиша за консултация в някоя от тези клиники и да видим какво ще излезе.
Коментара на моя док беше - "Не е типичната полипна структура, по скоро прилича на много дебела стена на матката"

# 608
  • София
моя полип се виждаше само по средата на цикъла, в началото не се виждаше, да не е бил някакъв особен  newsm78

# 609
  • Sofia
На мен също ми предстой оперативна хистероскопия - имам двурога матка. Ще я правя в Щерев. Като цяло доста съм се притеснила, май най-много ме стряска спиналната упойка. Четох, че може да се направи и с пълна упойка, но излизането от нея е по-дълго  Thinking Не че са ми предложили вариант за избор на упойка  Blush За съжаление я оставих за м.Юли и сега всеки ден я мисля  Crazy
От клиниката казаха, че там на място се правят кръвните изследвания и има консултация с кардиолог и анестезиолог.

# 610
  • В сърцето на любимия човек
Ако искаш с пълна упойка трябва да си кажеш.  Една приятелка искаше с пълна упойка, дърпаха се известно време, защото те я правели със спинална, но като им каза, че ще отиде другаде се съгласиха.
На мен пък старшата сестра не искаше да ми приеме направление то по ЗК - изчерпан бил лимита. Като и казах да ме планува за следващия месец, тогава, веднага успя да ме включи за същия месец.  Thinking

# 611
  • Sofia
На мен не са ми искали направление, питахаме дали ще е по здравна каса или не. Казах им по здравна каса и ми отговориха в деня на прием да си нося само лична карта, нищо друго.
Още обмислям упойката. Ще попитам и за пълната (надявам се, че не е с интубация). В началото на м. юли ще ходя за изследванията и ще ги разпитам за всичко  Peace

пънче-мънче, ти къде я прави? Колко време остана в болницата?

# 612
Не винаги е вярно, че от пълната упойка се излиза по- трудно.
При хистероскопията излязох от пълната упойка много по-бързо, отколкото от спиналната при секцио. Пълната упойка при хистероскопия е за малко и възстановяването от нея е бързо. От спиналната краката ми бяха обездвижени цял ден ... Иначе при една тричасова операция на матката, излизането от упойка продължи 24 часа, не искам да си спомням.

# 613
Със цветна снимка също се оформя ясно дали е полип или не.Моя полип при този вид изследване се показа колко е огромен.Относно упойките зависи много от вида им, понякога и пълните са коварни, но поне не си под стрес в опреционната.Аз я правих в Надежда и честно казано не се усеща, не боли,около месец имах зацапване, само че не им харесвам упойките там.А самите полипи се получават при по-голямо задебеляване на лигавицата,а това според мен си е хормонален проблем!

# 614
Изчетох цялата тема, защото и на мен ми предстои оперативна хистероскопия за отстраняване на полип. Като цяло се чувствам ацки изплашена, главно ме е страх как ще понеса упойката - ще ми я правят с краткотрайна пълна венозна. Досега са ми слагали три пъти такава и трите пъти много сънувах и когато излизах от упойка съм говорела доста и при това неприятни истини за околните. Wink Явно съм чувствителна към приспиването...
Ще правя хистероскопията в клиниката на Мазнейкова, при В.Новачков. Ще съм благодарна, ако някой е правил там и се включи как е минало при него.
Доколкото разбрах всичко минавало за около 2 часа, естествено ако нещо не се усложни. Постъпва се сутринта, правят се всички необходими изследвания и консултации, после операцията и след излизане от упойка си тръгваш. Цената за здравно осигурени е 500лв.

Прочетох, че имало различни упойки. Имало близки до естествения сън, от която се излизало лесно и безпроблемно. Някой интересувал ли се е каква ще му слагат преди интервенцията или се оставяме в ръцете на лекарите...

Общи условия

Активация на акаунт