предстои ми хистероскопия - да поговорим

• 212 808
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
Скарлет, а на теб къде ти правиха и кюретажа и хистерото?
Аз всъщност исках да питам дали на всички които са имали полипи симптомите им са били извънменструални кръвотечения?
Защото при такива симптоми четох че трябвало кюретаж...ох нз вече на кой да вярвам.
За зацапване след хистеро четох че е нормално до десетина дни...но ако е повече трябва преглед.

# 676
  • София
аз имах полип, но нямах никакви извънредни течове, нито някакви смущения в цикъла.
понеже ходя всеки месец нкяолко пъти на прегледи и там го видяха.

# 677
  • Северозапада
Аз не съм имала извънменструални кръвотечения първия път и сега нямам, а имам полип.

# 678
Хистеро направих, защото полипът ми правеше кръвоизливи по време на месечния цикъл и хемоглобина ми започна да пада. Веднъж ми се случи зацапване между циклите, но тогава мисля, че още нямах дори полип.
Първият цикъл след хистерото ми беше много по-оскъден и продължи колкото и преди това.  Peace
Но не мисля, че има проблем и да е по-продължителен. Десетина дни е все още в нормата.

# 679
mardan аз съм от Благоевград, правиха ми го тук в една частна клиника. А симтпомите бяха обилен цикъл, който тъкмо мислиш че е свършил и се почва още 5 дена зацапване, като по 2 седмици аз бях в цикъл/зацапвания и т.н за капак тъкмо 10 дена съм ОК и то дойде пак Tired след направен кюртаж, както казах нямаше никакъв ефект, а сега не знам, като мине време ще кажа.

# 680
Честно да ви кажа с тези полипи взе да ми писва.Преди една година правихме за един доста голям полип хистеро няколко месеца всичко беше наред, след това зацапване по време на ову, установи се задебеляване на лигавицата над нормалното и доктора каза,че от тази лигавица се е проявил този полип.Борихме се с тази лигавица държахме я с лекарства и след неуспешно инвитро повторение-пак съмнения за полип ще го уточняваме другия мес. преди ову.Май отърване няма и между другото пролактина миналата година ми е бил ок, сега и завишен, но до колкото знам прогестерона е този които повлиява лигавицата, но при мен не е изследван и мисля да си го самоназнача  Laughing

# 681

И аз несъм имала извънменструално кървене.Ще махам полип на 4-ти сега но цикъла винаги си ми е бил нормален и редовен без кървене в другите дни.Незнам как ще е след хистерото.... newsm78

# 682
Здравейте!

Бихте ли ми препоръчали клиника в Пловдив за диагностична хистероскопия?
АГ ме насочи към Торакс, но за тях само лоши отзиви чувам и чета.
Аз пък се ориентирах към Медлайн, но ми се ще да чуя някой, който има лични впечатления. Peace

Нямам доказан полип, само удебелена лигавица се видя на ехографа, но лекарката ми препоръчва да си направя изследването.
Иначе проблемът ми е, че имам зацапване от овулацията, почти до цикъла, от 2 месеца.
Самият цикъл ми е нормален като време и количество. Редовен.

# 683
  • София/Стара Загора
Здравейте!

Бихте ли ми препоръчали клиника в Пловдив за диагностична хистероскопия?
АГ ме насочи към Торакс, но за тях само лоши отзиви чувам и чета.
Аз пък се ориентирах към Медлайн, но ми се ще да чуя някой, който има лични впечатления. Peace

Нямам доказан полип, само удебелена лигавица се видя на ехографа, но лекарката ми препоръчва да си направя изследването.
Иначе проблемът ми е, че имам зацапване от овулацията, почти до цикъла, от 2 месеца.
Самият цикъл ми е нормален като време и количество. Редовен.

Аз бих се ориентирала към клиника, специализирана в инвитро, защото при тези процедури, това доста често е препъни-камък и лекарите правят хистероскопии доста често. Аз знам само за Селена, питай в тяхната тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=845922.0;topicrefid=19, и Нюлайф, ама тя е от скоро

Успех...не е нищо страшно, но дава много отговори

# 684
Да, за Селена и аз си мислех, но тъй като не целя забременяване Grinning и не знам дали ще ме вземат.
Благодаря, Манди, ще проверя!  bouquet

# 685
 В Селена със сигурност може,но дори и по здравна каса се доплаща.Няма значение за ин витро или не .

# 686
Да, навсякъде се доплаща.
Не ми е проблем това, от здравния фонд казаха, че ще ми възстановят сумата.

# 687
Deva,
Аз съм също като теб.Предният месец имах еднократно прокървяване по време на ову.Отидох веднага на лекар, каза съмнение за полип но по-скоро удебелена лигавица и да отида веднага след цикъл.Отидох на 7ят ден след цикъл и не видя нищо.Но каза да пия оргаметрил или дуфастон заради зацапването.Този месец още незнам как ще е, чакам овуто да видя, но никак не искам да пия хормони.По-скоро съм навита да си направя хистеро, че да се види има ли нещо или няма.Но аз съм от Варна и незнам тук къде да отида....
Пиши кога ще бъде твоята хистеро.
На теб в кой ден от цикъла видяха това удебеляване?

# 688
mardan, аз съм преди цикъл, чакам тези дни да ми дойде.
Затова се замислих дали тази удебелена лигавица не е и от това.
Скрит текст:
Обаче преди седмица изкарах един летен вирус с висока Т, стомашни спазми, гадене, без повръщане и разстройство. Та успоредно с това ми се появи и едно воднисто, като лимфа течение, освен зацапването и отидох повече заради него.
Затова така стана, че да съм преди цикъл.
Иначе на преглед ходя винаги на чист ден, след цикъл.
Между другото, тази лимфа беше за 2-3 дни, вече спря.
Според докторката няма връзка с вируса, но според мен има.
Досега не ми се е случвало? newsm78

Ще пиша кога ще ми е хистероскопията, в понеделник ще ходя при ЛЛ за направление и после пак при гинеколожката, но пък ще чакам да  ми свърши и цикъла.

# 689
Ами като отидеш сега след цикъл искай да те види пак на ехограф.Моята лекарка каза, че сега не вижда нищо притеснително, но все пак никога до сега не съм имала прокървавяне, така, че все пак трябва да има някаква причина.Пусках и хормони.В норма са.Лошото е, че тук наистина незнам къде мога да отида за хистеро.Хубаво е, че са те насочили момичетата къде да отидеш, по-добре да направим хистеро,а не да влизаме във филми.
Стискам палци и пиши как вървят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт