предстои ми хистероскопия - да поговорим

• 213 250
  • 766
  •   2
Отговори
# 480
  • София/Стара Загора
Аз може ли пак да попитам тези, които скоро са правили хистеро в Надежда, колко болнични дават след оперативна

# 481
Вчера мина и моята оперативна хистероскопия за отсраняване на полип. За момичетата, на които предстои - процедурата е много лека, беше точно както я описва Епона. Поспиваш си 1 час/и аз сънувах/ и след 2 часа си бях вкъщи, прокървих леко в болницата, вечерта вече само розови капки, както и днес, незнам дали е нормално за цял ден 4 5 розови капки, нямам никакви болки. Изписаха ми антибиотик за 5 дни, след 10 дни чакам резултат и преглед, дано всичко да е наред:) Желая на всички успех, бързо възстанвяване и постигане на мечтаната цел Hug

# 482
На мен ми дадоха 15 дни болничен.

# 483
  • София/Стара Загора
На мен ми дадоха 15 дни болничен.

Благодаря за отговора   bouquet

# 484
Да попитам - след оперативна хистероскопия за отстраняване на полипи и миомен възел колко време може да имам зацапване?
Моята беше преди 2 седмици, но все още имам кафяво-оранжево зацапване. А и не са ми предписвали никакви лекарства, само минах на преглед 10 дена след хистерото.
И дали е възможно цикъла да подрани?

# 485
Явно може. И аз дълго време кървя още. Казаха ми, че цикълът може да си дойде нормално, да подрани или закъснее.

# 486
Вчера мина и моята оперативна хистероскопия за отсраняване на полип. За момичетата, на които предстои - процедурата е много лека, беше точно както я описва Епона. Поспиваш си 1 час/и аз сънувах/ и след 2 часа си бях вкъщи

Най-добрият лекар за тази процедура - Божидар Славчев: http://mcslavchev.com/
Имам опит в тази насока, оперирах се при 2 "светила" преди него (доц. Мария Попова и още един лекар от Майчин дом, от които съм страшно разочарована), той е несравнимо по-добър.
Лошото е само, че не работи със здравната каса и хистероскопията е 700 лв. Но 15 минути след операцията  вече си излязъл от упойка и можеш да си тръгнеш. Екипът е страшно добър, слагат ти упойка, близка до естествения сън - след това няма гадене, няма главоболие, все едно не си бил на операция. Екипът е от 5 човека, чак се изненадах колко много хора се събраха да ме оперират - анестезиолог, сестра, която му помагаше, д-р Славчев и още 2 сестри. Към кабинета има частна операционна, с най-модерна апаратура.

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 13:57 от Анонимен

# 487
Тя моята с включена ЗК беше толкова.  newsm78

# 488
Тя моята с включена ЗК беше толкова.  newsm78

700 ли? Къде това?  

доп. Сега прочетох. Катетър, спинална, клизма - защо цялото това чудо, това да не е секцио?! Аз бях с пълна упойка, но както казах - близка до естествения сън. Цялата процедура ми отне по-малко от 2 часа - регистрираха ме, настаниха ме, разговарях с анестезиолога, попълнихме документите, оперираха ме, събудиха ме веднага след операцията, слязох сама от операционната маса, облякох се и се прибрахме пеша до нас, че ни е през 3 блока. Все едно не бях на операция, както написах. Чак не ми се вярваше, защото предишните 2 пъти бях ни жива, ни умряла първия ден, повръщах от упойките, спах след операциите с часове.

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 13:58 от Анонимен

# 489
Ами по принцип знам, че пълната упойка е по-рискова, а тази операция понеже е лека и за това се прави със спинална Simple Smile Явно в различните клиники имат различни практики. За мене беше кофти преживяване. Оставам с надеждата, че няма да се повтори подобно нещо, че хич не ми се хареса. До мене лежеше жена с лапароскопия, която беше преживяла пълна упойка и каза, че е повръщала много. Аз всъщност се оказах там ден след нейната операция, а тя беше все още зле, всичко я болеше и й се гадеше постоянно..., но все пак беше по-тежък случай  Tired

# 490
Ако ти се наложи, отиди при Славчев, няма да съжаляваш. Митинг е пред кабинета му, няма часове за месеци напред (на мен ми дадоха за 2 месеца напред час за пъровначален преглед!), но има защо. Аз правих 3 пъти тази операция за един и същи полип, просто не го бяха отстранили напълно първите 2 пъти и рецидивира. Сега вече нямам проблем.

# 491
Ужас, 3 пъти!! Надявам се да са махнали всичко, защото нямам време за губене.  Tired Мерси за инфото, дано не ми се наложи, но ще имам в предвид!  Peace

# 492

Да, и то уж едни от най-добрите гинеколози-онколози, като доц.Попова. http://www.bestdoctors.bg/doctor/id/68
Това е положението.

# 493
ketti аз правих хистероскопия в надежда, упойката е пълна, общо взето не разбираш кога те успиват и след манипулацията се свестяваш бързо. Същата е като при пункция, аз цветната снимка е правих без упойка, затова не мога да ти кажа дали е същата.
Благодаря ти Vili08, аз още си чакам датата.Ще е оперативна за премахване на ендометриален полип.

# 494
защо. Аз правих 3 пъти тази операция за един и същи полип, просто не го бяха отстранили напълно първите 2 пъти и рецидивира. Сега вече нямам проблем.
Леле, а след като не беше отстранен, виждаше ли се на ехограф преди тази последната ти 3та хистероскопия? И аз благодаря за инфото, дано не се наложи

Общи условия

Активация на акаунт