предстои ми хистероскопия - да поговорим

• 213 034
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
Леле, а след като не беше отстранен, виждаше ли се на ехограф преди тази последната ти 3та хистероскопия?

Да, виждаше се - имам и разпечатка. И това беше само 3 месеца след предишната операция. За 1 година ми се наложи да се оперирам 3 пъти заради този полип. Не беше голям, около 1 см., но ме беше страх, че ако не взема мерки, може да се развие в злокачествено, дори миома. Слава богу, хистологията беше добра, нямаше атопични клетки.
Ето един материал за полипите: http://www.blitz.bg/article/31740

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 23:11 от Анонимен

# 496
Извинете, че се намесвам, но за да не се стресират останалите дами искам да внеса едно малко пояснение относно миомите и полипите- в 98 %  са доброкачествени. Притесненията се по-скоро при по- възрастни жени в периода около менопаузата. Разбира се при жени, които планират забременяване или имат нарушение в цикъла задължително тези образувания се отстраняват. За всичики останали- преди да се оперирате направете консултации при поне трима лекари и тогава пристъпете към предлаганата ви оперативна намеса! Успех!

# 497
Притесненията се по-скоро при по- възрастни жени в периода около менопаузата.

Да, точно така е - аз съм на 41, а до 40 г. не съм имала никакви проблеми. Точно това ми обясниха лекарите - че промяната в хормоналния баланс след 40 води до образуването на такива полипи.

# 498
Нека всички ние, които сме над 40 да сме здрави, спокойни и да се наслаждаваме на тези прекрасни години, до навлизането ни в по-динамичния период- и за нас и за " горките" тези около нас Laughing Laughing Laughing

# 499
Нека наистина.  Hug

(а аз чак сега видях темата в кой подфорум е; излезе ми като активна на нач.страница и се включих - съжалявам, ако съм била офтопик)

# 500
  • София
Жасмин не си офтопик, хубаво е да се знае за повече лекари. Но не бъди толкова категорична, че само този доктор е най-добрия Simple Smile

Защото например при мен трима лекари(неслучайни) не видяха полипа  Mr. Green, само четвъртия лекар го видя, така че и да исках нямаше как да направя хистерото при някой друг.

Освен това, когато си в подготовка за поредното ин витро е най-добре лекарят при когото ще правиш процедурата да ти направи хистерото, защото има възможност да огледа като цяло ситуацията по-детайлно.

# 501
Искам и аз да кажа, че двама преди моята лекарка, не видяха полипите. Като това е разтегнато във времето и в резултат на това съм била с полипи доста дълго време. Едната беше в Токуда - д-р Б. Живкова, а другата беше от център Фемина - д-р Цолова. Като последната дори ме прати на рецепцията да ми разчетат цитонамазката.

# 502
Но не бъди толкова категорична, че само този доктор е най-добрия Simple Smile

За мен той е най-добрият, за 22 години ходене по лекари познавам доста от най-добрите . Но ако тази процедура е свързана с инвитро, нямам представа как стоят нещата, нямам опит в тази насока. 

А мнението не е само мое, за д-р Славчев има достатъчно отзиви в нета.

http://www.maichindom.com/bg/news/view/132/
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=379615.0

"Доц. Д-р Божидар Славчев е потомствен гинеколог. Неговият дядо д-р Методи Славчев е един от основателите на „Майчин дом” и неин директор.  Преди 40 години доц. Славчев започва работа в „Майчин дом” като минава по цялата стълбица на йерархията. Понастоящем той е началник на Първа гинекологична клиника и зам.-директор по Лечебно-диагностичната дейност, той е единственият лекар в акушерството и гинекологията с четири специалности и има две новосъздадени оперативни техники, защитени с патент. Пациентите го определят като най-голямото светило в областта на тазовата хирургия, защото в неговите ръце най-тежките случаи намират своето решение. Доц. Славчев получи през миналата година и признанието на колегите си като бе удостоен със званието „Лекар на годината”. Носител е на почетен знак „Български лекар”."

доп. Макар че, само иформацията в интернет често нищо не значи. Показах какви хубави неща пише за доц.Попова, от която аз лично съм страшно разочарована, може би защото й възлагах големи надежди: Първият път ме оперира бившият здравен министър д-р Константинов: клик, той също не премахна този полип.
Понякога и най-добрите лекари "си оставят" ръцете. 

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 11:22 от Анонимен

# 503
Още един глас ЗА д-р Славчев!

# 504
  Искам да попитам в клиника Надежда правят ли клизма преди оп .хистероскопия

# 505
не. отиваш гладна и жадна и предния ден пропускаш вечерята - хапваш следобед нешо по-леко.

# 506
Zdravej ne se pritesnajvaj mila njama nisto strasno histeroskopijata trae okolo 20 min sled tova se sabuzdas moze da imas leki bolki no nee nesto koeto nemoze da se iztarpi darza palci i ti pozelavam uspeh  Hug

# 507
Благодаря Ви, момичета всичко е наред уточнихме нещата и дано мине всичко нормално wavey

# 508
Да се запиша и аз. Откриха ми полип на тялото на матката - 0,52 см. Утре влизам за хистеро с пълна упойка. СТрах ме е от какво ли не. Дори и от това, че с пълна упойка няма как да знам какво ми е правено. Същевремнно от спинална ме е страх още повече. Имам няколко въпроса и се радвам някой да ми отговори, съжалявам много, че чак сега отрих актуална тема, повечето бяха стари и никой не пише в тях.  Praynig
Колко време и какво количество се кърви след хистеро?
КОга да очаквам цикъл?
Изписват ли и какви лекарства след това?

# 509
Аз кървях като при цикъл, накрая само леко зацапване, докато не ми дойде цикъла, няколко дни по-рано. При всеки е различно - може да кървиш 3-4 дни, може две седмици. Може да ти дойде по--рано или да закъснее. Лекарства - зависи от конкретната ситуация и лекар. Обикновено има или антибиотик, или промивки. Но може и нищо, на мен нищо не ми изписаха, но аз кърмя още. И мен най-много от упойката ме беше страх, но всичко беше наред. Слагат много лека, аз даже сънувах. След това ми беше малко студено. Болеше ме като при зикъл някорко дни и кръста много. Успех и всичко ще е ок.

Общи условия

Активация на акаунт