Отговори
# 390
  • дълбоката провинция
По темата за СИП, може би явната идея е именно тази, децата да си изберат нещо, с което истински искат да се занимават. Скритата идея обаче, както за СИП, така и за ЗИП, е да се запълнят часовете на преподавателите. Там, където  СИП-овете и ЗИП-овете не играят никаква роля за децата (освен да им губят времето), то тя е за учителите.

# 391
Много съм разстроена. Cry
Не съм класирана нито на първо, нито на второ класиране. Балът ми е посредствен... 31.786
Ще опитам на трето, разбира се, но съм съсипана. Просто... чувствам се ужасно тъпа.
Исках да си излея мъката, простете. :/

Нито си тъпа, нито имаш повод за отчаяние. Освен, че има трето класиране, където според мен имаш добри шансове, има и училища с отделен прием, които не са включени в общата класация, а никак не са лоши. Ако те интересува - виж в сайта на НСОУ "София" - имат хубави профили, както и гъвкавост при датите за вътрешния изпит. Училището не е лошо - дъщеря ми учи там от първи до седми клас и имам лични наблюдения. Освен това в осми клас учат английски, както в езиковите гимназии /поне така ни казаха на информационната родителска среща през май/.

Изобщо, не унивай, има още много възможности. Успех! Hug

# 392
Много съм разстроена. Cry
Не съм класирана нито на първо, нито на второ класиране. Балът ми е посредствен... 31.786
Ще опитам на трето, разбира се, но съм съсипана. Просто... чувствам се ужасно тъпа.
Исках да си излея мъката, простете. :/

Тъпа ли?  Shocked Shocked не виждам откъде си, вероятно от София....  newsm78 Аз тази година нямах дете с толкова висок бал и всички вече са приети, мога да кажа на добри места Laughing Но както са ти обяснили по-долу, не е имало кой да те посъветва как да си подредиш желанията, щеше да влезеш още на първо класиране. Ако си ходил/а на учител е непростимо, той трябваше да те съветва до последно какво да правиш. Забелязвала съм още от предишни години,че много деца се провалят не на изпити, а на класирането, защото не си подреждат правилно желанията. Жалко, че не сте потърсили съвет по-рано, било дори тук във форума Sad Внимавай сега на 3-то класиране, имаш шанс да се класираш добре, прегледай какви места са останали, виж статистиката, която е публикувана със сигурност и тук за твоя град и ще влезеш, може дори на неочаквано от теб място. Не унивай, още нищо не е свършило Simple Smile

П.П. За ЗИП-овете....ами те са обикновено БЕЛ, математика и предмет със засилено изучаване. Целта е да се подготвят децата за матурите, пък и за кандидат -студентските изпити, ако наистина се работи добре в тези часове.
Относно този въпрос мога да ти кажа,че повечето деца от класа на дъщеря ми с бал 32 и нещо са класирани в училища като 14 и 15 само защото са писали желанията както им падне Confused.Но съм сигурна,че теб ще те приемат от 3то като наредиш желанията както трябва Hug!Все пак имаш добър бал...УСПЕХ! Wink

# 393
  • София
Добро утро и от мен!
Нямам сили и време вече да чета назад, а не си спомням имаше ли някой записан в 35-то.
Благодаря!  bouquet

# 394
Аз съм ваш'та леля, много се радвам за вас...

Честито на всички, доволни след второ класиране и успех на тези, които ще чакат трето  Hug

# 395
За да няма недоразумение - аз не съм против децата да учат повече, но съм против формалните наименования на това учене. Против съм и това нещо да се нарича "избираемо", ако човек няма избор - самият факт, че подписваме декларация за "избора" ме навежда да мисълта, че това обяснение, дето училищното ръководство "избирало" кои да са ЗИП-овете, нещо не издържа.

По темата за СИП, може би явната идея е именно тази, децата да си изберат нещо, с което истински искат да се занимават. Скритата идея обаче, както за СИП, така и за ЗИП, е да се запълнят часовете на преподавателите. Там, където  СИП-овете и ЗИП-овете не играят никаква роля за децата (освен да им губят времето), то тя е за учителите.

forttuna, и моите впечатления са точно такива за съжаление. Но вече не ми се ще да се подписвам и да твърдя, че съм съгласна, като въобще не е така.

И понеже все не успявам да разбера какъв е учебният план в тези часове, ако някой има подръка подобни наредби, разпоредби и подобни, ще съм благодарна да ми каже къде да ги открия и аз.

# 396
  • Варна
НадяТ, досещам се защо сте пропуснали СИП-физика, тя ни беше класна.  Mr. Green
Дъщеря ми й  е бясна, при възможности за 6, остави й 5 и бала не й достигна за Икон. информатика в Търговската, там искат физика.
Ох, не искам да си вдигам нервите, с доста деца се заяждаше и тормозеше.
Ходеше с огромно желание на СИП-химия.

Попаднах случайно на нещо интересно. Тук може да намерите старите си съученици и приятели. Някой може и да го знае този сайт.
И децата ни могат да се запишат, като завършили вече основно училище.
http://www.atol.bg/

# 397

Изглежда така, сякаш повечето от децата, приети в АК, или не са участвали въобще в първо класиране, или пък не са били с високи оценки от тестовете.

Малко вероятно е да не са били с високи оценки от тестовете.Лично ние бяхме с доста високи оценки и по двата предмета,но решихме да не подаваме за класиране и с това помогнахме на някое детенце да се класира по напред в Пловдив.Иначе бала ни стигаше за навсякъде,че и в София.

# 398

Изглежда така, сякаш повечето от децата, приети в АК, или не са участвали въобще в първо класиране, или пък не са били с високи оценки от тестовете.

Малко вероятно е да не са били с високи оценки от тестовете.Лично ние бяхме с доста високи оценки и по двата предмета,но решихме да не подаваме за класиране и с това помогнахме на някое детенце да се класира по напред в Пловдив.Иначе бала ни стигаше за навсякъде,че и в София.

cross your mind, благодаря ти - ти потвърждаваш първото ми предположение.

# 399
Честито на всички приети,преместели се по-нагоре и удовлетворени от резултатите!!!
Особено много се радвам за Аз съм....леля,макар и да не писах ,бях съпричастна!  Hug
 Сега ми е интересно някоя пловдивска мама,която чака 2-ро класиране да каже как стоят нещата с баловете,успели ли са  да са придвижат  напред!

# 400
  • София
Както каза cross your mind , децата приети в АК не са подавали документи за класиране. Някои от тях дори не са се явили на втория модул, защото вече знаеха, че са приети там. Нали министърът се беше учудил, че дете изкарало 6 на първия модул не е ходило на втория. Отговорът е, че е знаело вече къде ще учи.

# 401
  • София
По повод ЗИП-овете и СИП-овете, съгласна съм напълно с казаното от cool witch. PeaceЗависи си от училището, как поставя нещата.. ThinkingВ основното училище на дъщеря ми, в часовете по ЗИП влизаха допълнителни занимания по БЕЛ, английски и втори чужд език.Мисля, че от тях единствената загуба на време за децата  беше вторият чужд език, тъй като за последните 3 години през които децата уж го изучаваха, не мога да преброя учителите, които се смениха.. Rolling EyesНо това е разбираемо, навсякъде преподавателите по западни езици са кът и не се задържат за дълго...
Относно СИП-овете, изборът беше наистина съвсем свободен.Никой не е бил задължен да ги посещава.Дъщеря ми си избра да посещава математика и химия.В никакъв случай тези часове не бяха загубено време, от тях имаше страхотна полза.В СИП математика надграждаха наученото в училище,решаваха пробни тестове, даже понаучиха и нещичко извън учебния материал.СИП-ът по химия пък им даде  шанса с едно занимание седмично да се представят отлично на двата кръга на олимпиадата за седмокласници.Аз лично съм много доволна... Peace

# 402
Както каза cross your mind , децата приети в АК не са подавали документи за класиране. Някои от тях дори не са се явили на втория модул, защото вече знаеха, че са приети там. Нали министърът се беше учудил, че дете изкарало 6 на първия модул не е ходило на втория. Отговорът е, че е знаело вече къде ще учи.

Със сигурност има и такива деца!
Но, аз познавам лично 3 деца, които ще учат в АК и още две, които са резерви, и мога да Ви кажа, че и петте деца са с бал в интервала 31 - 33 и по никакъв начин не могат да освободят места в гимназиите с най-висок бал. Възможно е да не са си давали зор на втория модул, знаейки, че са приети в АК, но се съмнявам.

# 403
    Искам да добавя,че понеже записванията на ученици продължават,както в колежа така и в други училища и то до 15 юли подкрепям мисля Чипоноска беше,че шансовете за 4 класиране са по- големи отколкото при 2 класиране за най-неудовлетворените.Това разбира се е и мое мнение,но го споделям в помощ на тези,които нямат какво да губят.

# 404
Да не пропусна и аз да поздравя всички, които са се придвижили напред в желанията си на второ класиране!

Към мамите на деца, приети в 1 АЕГ:
1. Носихте ли вече документа от старото училище или това може до се направи и наесен?
2. Има ли някой в паралелката с испански език?
3. Колко години и къде са учили децата ви преди това английски език и имате ли моите опасения, че първата година / или поне първия срок/ ще " щракат с пръсти" и това неминуемо ще доведе до отпускане?
4. Длъжни ли сме да купим учебниците от училището/ при записването ни казаха, че вече ги имат в библиотеката и можем да ги закупим от там/? ; питам защото може да вземем учебниците от племенника ми и  да купим  само учебните тетрадки, ако  в издателството на Longman позволяват да се купят само тетрадките...Ох, стана малко объркано...
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт