хапане

• 1 030
  • 5
  •   1
Отговори
На моята бебка и никнат зъбки и започна много да ме хапе.Захапва зърното с венци и започва да ги мърда за да ги почеше.Но вече е започнала да ми се образува малка раничка на едното зърно и много ме болят  CryМоля ви дайте идеи как да се справя с хапането.

# 1
Здравей, iraikova!

Ужасно болезнено е, когато бебето захапва при сучене. Confused
Доста бебета започват да търкат венците си в зърното при поява на първите зъбки или просто от любопитство да видят за какво служат новите неща в устата им Simple Smile.
Може да опиташ, да извикаш „Ох!”, така че бебка да разбере, че не ти е приятно и да прекратиш кърменето за известно време, като пъхнеш малкия си пръст в ъгълчето на устата между венците, така че да нарушиш вакуума и да се спасиш от остъргване със зъбките. Така след няколко повторения вероятно Цветелина ще започне да свързво прекратяването на кърменето с хапането.
Друг вариант е, ако бебка започва да хапе към края на храненето, да и предложиш да си погризе изстудена гризалка за венци, за да я облекчи

Ако искаш погледни  и тази статия http://xedra.wordpress.com/2008/01/02/83/ за още информация

Появилата се раничка може да опиташ да мажеш с Лансинох и да оставяш гърдите на въздух след кърмене, за да заздравее по-бързо
Успех!    bouquet

# 2
  • Пловдив
Ще ти напиша как се справих аз с полжението.
Вземаш бебка и я слагаш да суче, в момента в който започне да те хапе, я махаш от гърдата и започваш да плачеш, да охкаш и да и обясняваш, че така много те боли и не трябва да го прави. Не я слагаш да суче, а я държиш няколко секунди далече от гърдата и чакаш тя да започне да иска отново да суче. Тогава отново и обясняваш да не те хапе, че те боли. Пак я салагаш да суче и съответно с едното пръстче винаги да си на ръба на нейната устна и да си готова бързо да я махнеш при следващото захапване. И така постъпваш всеки път. При нас трая около 3 дена умишленото хапане и после около месец от време на време. Още след третия ден, синът ми започваше да суче, пускаше ми гърдата и ме поглеждаше с един въпросителен поглед, сякаш ме питаше-мамо, така добре ли, нали не те боли? И аз си му казвах-да мамо, точно така, няма да хапеш, че мама я боли. Това е, успех ти желая и стискай зъби, докато се отучи. Но бъди упорита. Ако трябва се поскарай. Те разбираш мишоците, не си мисли, че са малки и нищо не разбират Wink

# 3
Привет момичета,
От месец и нещо Моника вече има два зъба и от няколко дни започна много силно да хапе. Понеже хапането е изненадващо за мен и ме боли, аз обикновено извиквам силно, но тя не се плаши, а напротив започва да се смее с глас, защото смята, че си играем. Всъщност забелязах, че хапе, когато вече не е гладна, а иска да си играе със зърното. Когато е гладна суче нормално. Тъй че, почне ли да хапе преустановявам кърменето.

# 4
Туй с хапането е неприятно, мда. Мен ме хапеше доста преди да му пробият долните центарлни резци (6м). Труно ми беше да му покажа, че ме боли, но с повече упоритост от моя страна разбра, че не бива да ме хапе като суче (начините са много добре описани в статията на Хедра). Сега ми се случва чат пат ако суче при събуждане да ме захапе, но е лекичко и с усмивка от негова страна, аз веднага си издърпвам зърното и приключваме с така сладкото за него събуждане. Но... си остана хапнето като цяло. Като го взема на ръце се извие и хоп ме захапе по рамото, хапе ми пръстите на ръцете, на краката, прасците. Абе има дни в която ме посинявам цялата. Гризанките не помагат. Дано по-бързо да избиват тия зъби, че само аз подлежа на такъв терор и си е доста болезнено вече.... #Crazy

# 5
И мен ме хапа Теда, но само няколко пъти. Това  се случи около 6 месеца и половина имаше един единствен зъб  Rolling Eyes Rolling Eyes !!!
Не знам дали реакцията ми да я дръпна за ухото или просто етапа с хапането премина от само себе си, но след няколко опита от нейна страна не повтори.
Е сигурно това не е най-добрият начин, но изненадата и болката предизвикаха такава реакция - дърпане на ухо....

Общи условия

Активация на акаунт