Съмнения за гестационен диабет

• 284 085
  • 1 898
  •   1
Отговори
# 1 740
 Благодаря! Flowers Hibiscus

# 1 741
И аз като Бамба да кажа, че не са ти толкова проблемни стойностите. Ще го овладеете само с режим на хранене.

# 1 742
Здравейте момичета.Откриха ми и на мен Гестационен диабет,преди това бях с Инсулинова резистентност и пиех Метформин 2 х1000. Тук при бременност се спира Метформина. Отидох при моята лекарка на контролен преглед,даде ми глюкомер и каза да си меря кръвната захарпо  4 пъти на ден.На гладно до 93 ,а след храна до 140.Няколко дена си я мерих,на гладно и вечер беше винаги над горна граница,обадих се на лекарката и тя веднага ме извика на преглед.Изписа ми Инсулин -4 единици вечер.На 30 .08 пак имам контролен преглед и се чудя дали до края на бременноста ще си слагам Инсулина или има вероятност да ми го спрат.И при гестационен диабет има ли вероятност да се препоръча секцио?

# 1 743
  • Франция
Чъки в България ли си? На мен ми казаха, че няма връзка гестационен диабет с начина на раждане. Единствено ако бебето стане по-голямо тогава може да се наложи секцио. Аз съм с близнаци, но не в Бг и ми казаха, че мога да родя нормално.
За инсулина не знам, ти пробва ли някаква диета преди да го почнеш да видиш дали не може да се контролира така захарта?

# 1 744
Не съм в България,в Германия съм.Моят лекар още не знае,че съм вече на Инсулин,имам час за 29.08,тогава ще му кажа,а не сме говорили за раждането,още е рано ми се струва.Аз имам едно секцио преди 11 години,но тук не е проблем след секцио да родиш нормално.Просто четох,че при Гестационния диабет бебетата стават много големи,особенно в раменете и става трудно едно нормално раждане.Ама сега с Инсулина изобщо не съм наясно дали има риск бебето да се роди по-едро.За диетата,аз съм със силно гадене от 5-6 седмици поне и почти нищо не ям,сладко пък изобщо.Ям насила,просто защото трябва да ям нещо.Нищо не съм качила за 4 месеца,даже съм смъкнала 2-3 кг.Лекарката ми има изследванията от преди,аз съм при нея от 3 години поне,ходя постоянно на контролни прегледи.И след като ми има предишните резултати и сегашните реши да се презастрахова.И интересното е,че винаги на гладно ми е висока захарта,след като има поне 12 часа от последното хранене. И с движението и спорта ми е трудно в момента с това гадене,почти не ставам от леглото,че отделно имам и всекидневно главоболие и не знам какво още.

# 1 745
  • Франция
Доколкото разбрах от много четене, това че си на инсулин ти помага да регулираш захарта. Което означава, че диабетът се контролира и няма причини бебето да става прекалено голямо! Щом нищо не ядеш значи се налага инсулин, но това не вреди, напротив помага ти.

# 1 746
Момичета, аз направих 3 часовия, който при мен беше двучасов и пак ми казаха на границата. Първа стойност 85 , при граница. 92 втора ст 180 при граница 180 трета 116 при гр 156. Та хем не съм баш с диагноза, хем съм, защото вддигна ли я, съм баш гд.  Слагат ме на диета 5 седмици да меря захар и после контролен. Таака, че прривет, тоззи път официално. И аз си мисля за зоноподобно. Сега ще гледам брошурки.

# 1 747
  • София
Аз преди гд бях качила 5кг, после свалих тях плюс още няколко.
Много добре се чувствах. Важното е бебето как се развива.

# 1 748
  • Франция
В началото и аз следвах стриктно напътствията, по-малко въглехидрати, повече зеленчуци салати и никаква захар, даже прекалено стриктно следвах диетата, защото ме беше страх. Аз също започнах да свалям кг бях някъде 26-27гс. После си взех глюкомер и се оказа, че захарта ми е направо ниска дори след ядене. Започнах да увеличавам въглехидратите, сега даже и шоколад си хапвам (черен) и теглото ми се покачва бавно, за 1 месец съм качила общо 2кг от които 1 кг са качили бебетата (с близнаци съм). Според мен не трябва да се отслабва, нито да се гладува, но питайте лекаря си, ако захарта много се покачва питайте лекаря си! Аз съм доволна, че поне изключих "боклуците"от менюто си, сладкиши, тестени неща сега пробвах един два пъти и те ми покачват най-много захарта

# 1 749
  • София
И аз в началото много се лишавах, особено от любимите ми плодове. Оказа се че няма нужда чак толкова, а и не е фатално мааалко да е по висока кз.
С глюкомера установих от какво се вдига и избягвах определени храни, които и сега избягвам.

# 1 750
Аз не свалях от режима на хранене. Плавно си наддадох към 13 кг за цялата бременност, 2 седмици след раждането бях малко по-слаба от преди да забременея.
Може би трябва да се консултирате с диетолога в случай че продължава отслабването през бременност.

# 1 751
момичета, а в какви граници са ви препоръчали да е кръвната захар? кое се смята за ниско, кое за високо? и аз не мисля, че трябва да се отслабва, явно не ям достатъчно. Ще се обърна към гинеколога си, но диабетологът е в отпуска...

# 1 752
  • София
До 5.1 е нормата за бременни на гладно.

# 1 753
Здравейте,

Включвам се и аз при вас. Бременна съм в 6 г.с., а вече с диагниза - ГД. Направих ранно обременяване с глюкоза и резултатите бяха над нормата на 60-та и 120-та мин. Метформинът съм го спряла. Така каза д-р Начев (ендокринолога).
Направох консулт с диетолог, но според мен режимът, който изписа е твърде драстичен. От около 10 дни имам кетони в урината и то в голямо количество 3+ и ужасно много се притеснявам за плода. Увеличих малко въглехидратите през последните 2-3 дни и днес отново пуснах урина и уви- отново кетони 2+.
Незнам какво да правя.
Тези от вас, които са на нисковъглехидратна диета, имате ли кетони в урината?
Колко пъти на ден си мерите кр. захар?
Кой ви е  определил режима на хранане?
Въобще имам много въпроси Sad

# 1 754
  • София
кетоните не се ли появяваха ако не се приема одстатъчно вода?

аз такива работи не помня да съм имала, а в началото много стриктно спазвах всичко, въглехидрати почти не приемах.

кз я мерих 6 пъти на ден, преди хранене и час след него.
какво е добре да хапвам и в какви количества ми каза ендокринолог. в моя случай правих изследването в мд, при д-р бояджиева.

Общи условия

Активация на акаунт