Съмнения за гестационен диабет

• 284 072
  • 1 898
  •   1
Отговори
# 1 755
  • София
Здравейте,

Включвам се и аз при вас. Бременна съм в 6 г.с., а вече с диагниза - ГД. Направих ранно обременяване с глюкоза и резултатите бяха над нормата на 60-та и 120-та мин. Метформинът съм го спряла. Така каза д-р Начев (ендокринолога).
Направох консулт с диетолог, но според мен режимът, който изписа е твърде драстичен. От около 10 дни имам кетони в урината и то в голямо количество 3+ и ужасно много се притеснявам за плода. Увеличих малко въглехидратите през последните 2-3 дни и днес отново пуснах урина и уви- отново кетони 2+.
Незнам какво да правя.
Тези от вас, които са на нисковъглехидратна диета, имате ли кетони в урината?
Колко пъти на ден си мерите кр. захар?
Кой ви е  определил режима на хранане?
Въобще имам много въпроси Sad

С предната бременност режима ми ги определи ендокринолог. В тази тема може да намериш много инфо. Накрая и аз имах 1 кетони в урината. Мерех КЗ преди и след всяко ядене.

Важното е не да изключиш напълно въглехидратите.  Peace

# 1 756
  • София
Кетоните са субстанции, които се образуват при разграждането на мазнините. Организмът обикновено си снабдява енергията, от която се нуждае при разграждането на въглехидратите. В случаите, когато диетата е бедна на въглехидрати или ако организма не може да използва правилно глюкоза започва разграждане на мазнините и се образуват кетони.

# 1 757
Ама аз пия по 2 л вода на ден
Въглехидратите, които приемам са:
- общо 3 филийки хляб бонус (сутрин, обед и на вечеря);
- 3 плода;
- зеленчуци на обяд и вечеря;
- кис. мляко;

Да, нисковъглехидратна е диетата, ама не е чак толкова нисковъглехидратна.  Аз като чета какво пишат другите майчета, че те приемат дори и по-малко въглехидрати и от мен. Почвам да се тревожа, че проблемът не е в нискосъглехидратната диета.

# 1 758
  • София
а защо се лишаваш от месо, яйца, сирене  Rolling Eyes

# 1 759
Ям месо, яйца и сирене. В поста си  изброих само въглехидратите, които ям. Исках да кажа, че на фона на тези въглехидрати, които не са кой знае колко малко, имам голямо количество кетони в урината, с което не мога да се справя повече от седмица. Исках да питам дали някой друг също има такъв проблем.

# 1 760
Не са добре тези кетони. Щом се консултираш с Начев, предполагам си от София. Ако искаш, направи една консултация с Хедер в Надежда - много е спокойна и обяснява подробно.

# 1 761
Запазих час за днес за Хедер. Благодаря cristi за препоръката. Ще видим какво ще каже и тя.
А иначе, препоръчайте някой диетолог, който да ми изготви режим на хранене Sad

# 1 762
  • ту тук, ту там
Аз искам да попитам момичетата, които вече са родили, дали и кога правиха обременяване след раждането? Аз още не съм (почти 10м) и ще мога най-рано към годинката. Д-р Начев и д-р Бояджиева занимават ли се и с небременни? ☺
Иначе се опитвам да спазвам нисковъглехидратен режим, уж и във форма да вляза, но ми липсва енергия с такова хранене, а и ми се отразява на кърмата, та не съм сигурна, че всичко с мен е наред. Sad

# 1 763
Аз май на третия месец правих.

# 1 764
Аз искам да попитам момичетата, които вече са родили, дали и кога правиха обременяване след раждането? Аз още не съм (почти 10м) и ще мога най-рано към годинката. Д-р Начев и д-р Бояджиева занимават ли се и с небременни? ☺
Иначе се опитвам да спазвам нисковъглехидратен режим, уж и във форма да вляза, но ми липсва енергия с такова хранене, а и ми се отразява на кърмата, та не съм сигурна, че всичко с мен е наред. Sad
Именво д-р Начев,след консултацията миналаа седмица, ми даде своя номер, написа ми на една бележка 3 месеца след раждането какви изследвания да направя, след което да му се обадя.

# 1 765
Значи със сигурност на третия съм пускала и аз Simple Smile

# 1 766
  • София
аз пък не правих.
но около 6 месец обаче пусках някакви изследвания и имаше кз на гладно, беше около 4, нещо което по време на гд не се беше случвало и реших че всичко си е наред.

# 1 767
Днес отново мерих КЗ на гладно без да съм пила еутирокс Sad ами 5.1 е Sad значи не е от еутирокса Sad
Толкова съм стрикна в спазването на режима, незнам защо поддържам толкова висока КЗ вечер. През деня като правя профил преди храна ми е около 4.5 Sad
Незнам какво да правя Sad Няма смисъл да звъня на Начев, защото знам какво ще ми каже. Ако е над 6 на гладно включваме инсулин и толкова, друго не може да се направи.
Направо се ужасявам от мисълта, че може би  увреждам бебчето с тая КЗ нощно време.
Почвам да се замислям дали да пия по едно хапче от 500 мкг метформин вечер.

# 1 768
  • Варна
[bСветлана какво общо има еутерокса със захарта? Той отговаря за функцията на щитовидната жлеза ,а инсулина се отделя от задстомашната жлеза,двете са отделни жлези с вътрешна секреция.Аз пия по 150 еутерокс ,нямам жлеза и всичко със захарта ми е наред. [/b]

# 1 769
Идеята беше да не би защото първо си изпих еутирокса и после си измерих КЗ, затова да ми е над 5 въпросната сутрин.
Просто си мислех, че допълнителните съставки в еутирокса, които има от рода на царевично нишесте и там разни други захари да са повлияли на КЗ в конкретната сутрин, но уви не е така. Иначе съм наясно, че еутирокса няма нищо общо с КЗ.

Общи условия

Активация на акаунт