Съмнения за гестационен диабет

• 284 264
  • 1 898
  •   1
Отговори
# 540
Да, такива са стойностите нормалните. Ама за бременни знам, че ги завишават.

Добре беше, 3300, 3 дни преди термин. Не стана голяма  Simple Smile

# 541
Момичета, само да се отчета, че на натоварването с 50мл глюкоза в 28 седмица се разминах на косъм със стойност 129 1 час след това. Лекарката ми каза да си карам както досега на ограничения, защото все си мисля, че ако не се бях ограничавала от самото начало, вече щях да имам ГД.

И така, аз лежа за задържане и имам куп други проблеми, но си мисля, че и това може да се усложни като не се движа изобщо. Гледам да внимавам, но мъжът ми хем работи, хем ме гледа и се старая да не съм много претенциозна откъм готвена храна. Вчера и картофи ядох, какво да правя.  Simple Smile

# 542
  • В кошера...
Блонди, Би-би, честити бебчета!
Да са много здрави и много да ви радват.
Чудя се аз защо замря темичката /макар да ми се иска хич да няма кой да пише в нея!/, само Мадам Тиква ми се губи - не писа как се развиха нещата при нея? Сега покрай грижите и емоциите ще забравите "сладките" проблеми.
Ще се прехвърлите в друг форум!

# 543
Аз малко не по темата, но все пак за диабет, де  Hug

Мъж ми си пуска от моята ендокриноложка пълни кръвни изследвания (че е пълен и да впроследят все пак панкреас, щитовидна и т.н.), та му е пуснала и натоварване с глюкоза. Това, което ме учудва е, че му взеха в 10ч кръв на гладно, пи глюкозата и сега на всеки час ще му взимат, общо 4 часа. След 4 часа глад има ли някакъв показател това? Мислех, че е след два максимум  newsm78

# 544
Мъж ми си пуска от моята ендокриноложка пълни кръвни изследвания (че е пълен и да впроследят все пак панкреас, щитовидна и т.н.), та му е пуснала и натоварване с глюкоза. Това, което ме учудва е, че му взеха в 10ч кръв на гладно, пи глюкозата и сега на всеки час ще му взимат, общо 4 часа. След 4 часа глад има ли някакъв показател това? Мислех, че е след два максимум  newsm78
Блонди, честита рожбичка! Да е много щастлива малката принцеса!
И честит рожден ден на Криси!  newsm59 nbirthday  Gift

За изследването - има вариант на изследването с 4 проби - нулев, първи, втори и трети час. Вероятно това е, което са правили на вашия татко - няма лошо, това е по-показателен, по-стар вариант на глюкозотолерантния тест. (Често, при инсулинова резистентност на втория час от натоварването с глюкоза инсулинът е висок. Целта на следващата проба е да се установи дали се нормализира без да е постъпила захар в организма.) Сега пестят, за това пускат само два теста след глюкозата, вместо три.
 Hug

# 545
Аз и ти, благодаря ти от сърце  Hug Heart Eyes

Нулев и после на всеки час, 4 пъти, не 3. На мен пък с гестационния имах нулев и после 4 пъти, на всеки 30мин за два часа. Мерси за обяснението  Hug

# 546
  • София
Ариана, елфи, медунка, мерси! Hug
Аз не мога да се организирам да си направя профил както правех през бременността - 6-те пъти преди и след хранене. Даже не знам дали трябва ама сега нищо не правя по повод ГД. Дали трябва да продължа да спазвам диета? Ужасно ми се яде сладко, направо се разтрепервам. Блонди, при теб така ли е? Това заради кърменето знам, че е нормално.
Ева на сцена, по-добре си спазвай режим. Като нямаш и движение на ГД не му е добре, въпреки че са ти на границата стойностите  bouquet

# 547
  • Canada - Montreal
Здравейте момичета Hug
И на мен ми е трудно да спазвам режима покрай грижите за бебето.Пропускам хранения и окончателно спрях това преди сън.Иначе внимавам все още какво ям.На няколко пъти си позволих парче торта или пица.Меря си кръвната захар и веднъж е добре, после пък не...На натоварване съм чак на 1 октомври.На моменти си мисля, че няма да ми се размине и ще си живеем с диабета форевър Sad
Честито на обебилите се мами!Да сте живи и здрави, вие и бебчетата, и цялото ви семейство Hug

# 548
Майка ми си пусна на гладно боц с глюкомера. Има 6.7 сутринта и 6.5 преди обяда. Много ли е?  Thinking
Чакам я да каже 2ч след ядене как е, че тя непрекъснато мези нещо между основните и не й остава време за след ядене  Twisted Evil

Би би, не съм се проверявала вече месец.  Rolling Eyes Все се каня и все се замотавам. Веднъж сутрин и веднъж след основно да видя, дано утре и пак ще пиша  Simple Smile Иначе сладко аз хапвам редовно  Blush

# 549
На мъжът ми откриха, че панкреасът му произвежда много инсулин, каквото и да означава това.  newsm78 Дадоха му някакво преддиабетно лекарство и диета  Crazy

# 550
  • България/Германия
Ох, мъж на диета - не ти е работа  Twisted Evil Дано твоят да е по-съвестен от моя  Crazy Моят няма проблеми със захарта, но е пълничък, което си е предпоставка и за диабет, и за кръвно, но не може да се стегне да поотслабне мъничко  Crazy

Аз пък наблюдавам нещо странно. Напоследък на няколко пъти си позволявам препечен тост с масло и течен шоколад и стойността след един час е около 100. Вчера пък ядох спагети и беше 110.  Rolling Eyes Shocked Преди няколко седмици ако хапнех нещо подобно, захарта скачаше до 150-160.

# 551
Да, нормално е, Медунка беше казала, че с напредване на бременността нуждата от инсулин намалява. И при мен така се получи и накрая съвсем му отпуснах края аз  Laughing

# 552
  • София
Блонди, провери ли си захарта? Леле, аз с тия сладки неща дето постоянно ги тъпча напоследък, ме е страх да  си я проверя  Embarassed

# 553
Да, добре е (засега  Praynig). Сутрин е 5.2, 2ч след ядене с баница например е 6.3. Провери си я  Naughty Hug

# 554
  • София
Супер, браво! Ще си я проверя и аз.

Общи условия

Активация на акаунт