Съмнения за гестационен диабет

• 284 097
  • 1 898
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Блонди, ходих, утре сутрин ще звъня на док, стискайте палци! baby_neutral

# 631
  • Canada - Montreal
Здравейте момичета.
Преди малко ми се обадиха с резултатите.Както очаквах един от тях е повишен - на втория час имам захар 9.1.Предполагах, че този на първия час няма да е добре, тъй като по време на бременността, при обременяването, именно той беше над нормата, а този на втория час беше ок.Сега пък обратното, но така или иначе очевидно има проблем и ще ми дадат час за диетолог.Явно си го имам това от преди да забременея, така че хубавото от цялата работа е, че поне съм наясно и ще внимавам.

# 632
  • София
Днес говорих с ендокриноложката, имала съм остатъчни нарушения от гестационния диабет, в четвъртък ме вика да си говорим. Питах я ама медикаменти ли ще взимам, какво ще правим??? Каза "ще обсъдим в четвъртък". Уф...

# 633
В какво се изразяват остатъчните нарушения?

# 634
  • София
Днес бях при ендокриноложката за резлтатите - на гладно захарта ми е добре, но след 2-та часа е 10,3, а трябва да е до 7,8. Каза, че съм в преддиабетно положение, категорично не е диабет, но ако беше над 11, щеше да е. Сложи ме на диетата от бременността, каза че това трябва да ми е начин на хранене занапред. Изписа ми и инофолик - прахчета с фолиева киселина, подпомагат метаболизма на мазнините и захарите, по-бързо съм щяла да си възстановя и яйчниковата функция. Много ми харесва тази докторка. Първо сдухах, после си викам, че да ме сложи на диета не е чак толкова лошо, защото трябва да отслабна, ще ме изследва пак след 2 мес.

# 635
  • В кошера...
Е, биби, някои хора и без диабет са си цял живот на диета. Коментирали сме и тук, че това не е диета, а просто правилният начин да се храниш. При мен резултата беше 11,4 за жалост.
Следи се за напред и се радвай на дечицата! Hug

# 636
Аз се натъпках с бисквити, шоколад и сладолед. Нарочно. След 2ч се измерих - 5.1 Утре сутрин също ще видя какво е положението на гладно, но ако съм си в норми, има ли смисъл да ходя сега да правя натоварването?  Thinking

# 637
  • София
Медунка, тъкмо исках да те попитам как са се развили нещата при теб след раждането, защото се върнах в темата назад и не можах да открия отговор. И да, това хранене е здравословно наистина и в известен смисъл е добре че ще бъда на диета. Hug 
Блонди, направи го според мен, венозно да ти вземат кръв е друго. Аз пък ще пробвам 2 часа след ядене как е. Hug

# 638
  • София
Тези домашни глюкомери до колко са верни? Меря се редовно от известно време, с изключение на 2 пъти все съм около 5,1 и надолу. Меря понякога и 3-4 пъти един след друг, все различни стойности показва.

В петък съм на обременяване, да видим.

# 639
  • Canada - Montreal
При мен лабораторните разултати бяха винаги малко по-ниски от тези на глюкомера.Преди да ми вземат кръв ме караха  да се измеря сама.Имало е и случаи, когато нещо откачаше, защото след висока стойност, минута по-късно ми даваше с две-три единици по-ниска.Бяха ми казали да си мия ръцете със сапун преди всяко боцкане, за да съм  сигурна че няма нещо по тях, което да повлияе на резултата.
Иначе и при мен резултатите на втория час след хапване на непозволени неща бяха около  и под пет.Ама след глюкозата се оказа, че работата не е добре.По време на натоварването чух диетолога да казва, че най -близкото до 75 гр. глюкоза било чаша и две трети ябълков сок.
Медунка, ти прави ли второ обременяване за потвърждаване на резултатите? Hug

# 640
  • София
Мимолин, кога си на лекар, пиши после! Hug

# 641
А, ще пробвам това с ябълковия сок, мерси, Мимолин.

Аз малко се притесних сега, че тази сутрин на гладно ми е точно 5.5, на горната граница, нали?  Thinking Това май не е много добре  Rolling Eyes Ще видя утре сутрин пак.

Би би, няма да мога да ида докато кърмя, защото ще ме държат там между 3 и 4 часа, това означава да държа малката с мен в болницата, което хич не ми се ще  Rolling Eyes

# 642
  • София
Еееее, Блонди, вече не си бременна  Simple Smile, границите са различни, до 6 си ОК Simple Smile, не се тревожи  Hug

# 643
На мен ми дадоха 5.3 за горна граница на гладно. Между 5.3 и 6 се води нещо като глюкозна нетолерантност и нагоре - диабет.
Май няма различни граници в зависимост от възрастта или пък за бременни.
Но пък може да има неточност в портативния глюкомер. Може човек да си премери през 5 минути и да вземе средната стойност.

# 644
  • София
Моята докторка каза, че до 6 е нормално на гладно, а 2 часа след хранене - до 7,8. Над 11 е диабет.
Ще пробвам и аз с ябълковия сок.

Общи условия

Активация на акаунт