Съмнения за гестационен диабет

• 284 081
  • 1 898
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Илистои, не се притеснявай, дано с диета да овладеете положението! И аз съм много доволна от тази докторка! Хубаво е да си записваш освен стойностите и с какво си се хранила, аз си бях направила табличка в ексел и й я носех, така преценявахме кое ми е в повече или кое не трябва да ям.

# 661
Добра идея Би_би Много благодаря Simple Smile Сигурна съм, че с диетата ще се оправят нещата. Само че сега се сещам че докторката нищо не спомена за киселото мляко, и по-специално това на активия с мюслито мога ли да ям и кога ня мястото на плодовете ли?

# 662
  • София
Илистой, за жалост на нашия пазар няма плодово мляко без захар Sad, дори и това с мюсли е със захар, поне последния път, когато погледнах етикетчето тя фигурираше. По-добре си прави собственоръчно млякото. Слагай в купичка от предишната вечер 1-2 лъжици овесени ядки с кисело мляко, на сутринта си добавяй нарязан от теб плод или размразени ягоди/боровинки и ще имаш страхотен десерт или закуска. Аз бих го яла за междинно хранене, не вярвам да ме засити трайно на закуска  Thinking

# 663
Здравей Ариана Simple Smile за съжаление вече не само киселото мляко не истинско, ядем всякакви боклуци  Twisted Evil Благодаря за съвета, ще си направя сама мюслито, не се бях сетила Simple Smile))

# 664
Здравейте, момичета. Бих била много благодарна ако някоя от вас може да ми прати координатите на др. Бояджиева на лични. Извинявам се предварително ако са били постнати по-напред из темата.  bouquet

# 665
ikkito изпратих ти телефона и на лични

# 666
Здравейте настоящи и бъдещи майчета!
Днес и аз правих натоварване с глюкоза.Резултата утре.В 26 г.с. съм.Искам да ви питам,след изпиването на глюкозата, чувствате ли се някак не добре?Не знам как да го опиша,но цял ден не ми е добре.Едно ми е замаяно,гади ми се.Дали е от нея?
И още нещо:второто вземане на кръв стана не след 1 час,а след 1 час и половина.Не по моя вина разбира се,докато чакам пак да ми дойде ред в лабораторията,мина още половин час. Опитах се да ''нахалствам'',като им напомня,че нали трябва да спазваме часа.Накараха ме да си изчакам ,нямало проблем.А преди това,като ми дадоха  глюкозата ме предупредиха ,че точно след 1 час пак да съм там за второто изследване.А третото ми го направих 1 час след второто.Ох,много объркано го написах,дано ме разбрахте ooooh!.Интересува ме,дали ще е достоверно изследването на втория час,след като е направено след 1 час и 30 мин.?

# 667
  • В кошера...
Евана, не се притеснявай за това - този, който ще ти разчете резултата ще го вземе в предвид предполагам. Просто го информирай.

# 668
Здравейте настоящи и бъдещи мамита! Аз от 2 м. и 3 седмици съм много щастлива майка,защото след много тежък г. диабет, ми се роди здраво и красиво бебче! Бях в 24+2 г.с., когато след направен 3 часов глюкозен тест, се оказа че съм с г.диабет. По настоящем живея в Германия и тук непрекъснато следят за тези неща,след като има и най-малко съмнение. Та при мен нещата ставаха все по сложни и по-сложни. Една седмица бях на диета, но се оказа ,че нащата се влошават и се наложи да мина на инсулин. До края на бременноста се боцках по 6 пъти на ден, за да си изследвам кръвната захар + 4 пъти слагах инсулин в корема.В седмицата 3 пъти ходех на преглед и всеки път ми увеличаваха инсулина Cry Беше ужасно, от инсулина чувствах непрекъсната жажда и започнах да задържам вода, на седмица качвах по 2кг. Бях като балон! Слава Богу всичко мина благополучно, синчето ми се роди 15 дена по-рано,живо и здраво малко по-едричко, но сега расте и наддава нормално! Искам да кажа на всички бременни с моя проблем, че знам колко е страшно да си на инсулин,но мислете че всичко много скоро ще отмине и ще си гушнете бебчетата!  Hug
Скоро имам отново глюкозен тест, 3 месеца след раждането, надявам се много диабета да си е отишъл така, както дойде Rolling Eyes

# 669
Медунка,естествено че ще го спомена Simple Smile
Розалинда,докато те четях,косата ми настръхна ooooh!Добре че си в ''бяла'' държава,иначе ако беше в Бг, не ми се мисли. ooooh!Страхотно е,че финала е благополучен,да ти е живо и здраво  бебчето и за напред.И да те слушка много,че ако знае майка му през какво е минала заради него CryИ най вече ти пожелавам диабета да си е отишъл,така както е дошъл  bouquet
Има ли признаци по които може да се предположи,че бременната има ГД?Тук това изследване се прави на всяка бременна,за Бг незнам сега.Едно време преди 15 год. ,когато бях бременна със сина ми,не се правеше.Даже чак сега разбирам за такъв проблем при някои бременни.При мен майка ми е с диабет,та може от там нещо да излезе Tired

# 670
  • София
На всички бременни се следи кръвната захар. При най-малко съмнение е редно да се изследва глекиран хемоглобин и от там вече и обременяване, ако е необходимо.
Иначе признаци биха могли да са неконтролируемото качване на килограми, "причерняване" и виене на свят, което пък е при хипоглекимия, но то нещата вървят ръка за ръка.
Аз от грижите в България съм много доволна, не само ендокриноложката, но и гинеколожката ме обгрижваха ежеседмично, за да сме сигурни, че нещата ще се развият в правилната посока.
Евана, майка ти от кога е с диабет? Ако е тип 2, т.е. не и е по рождение, няма какво да те притеснява  Peace

# 671
  • София
Медунка,естествено че ще го спомена Simple Smile
Розалинда,докато те четях,косата ми настръхна ooooh!Добре че си в ''бяла'' държава,иначе ако беше в Бг, не ми се мисли. ooooh!Страхотно е,че финала е благополучен,да ти е живо и здраво  бебчето и за напред.И да те слушка много,че ако знае майка му през какво е минала заради него CryИ най вече ти пожелавам диабета да си е отишъл,така както е дошъл  bouquet
Има ли признаци по които може да се предположи,че бременната има ГД?Тук това изследване се прави на всяка бременна,за Бг незнам сега.Едно време преди 15 год. ,когато бях бременна със сина ми,не се правеше.Даже чак сега разбирам за такъв проблем при някои бременни.При мен майка ми е с диабет,та може от там нещо да излезе Tired

На мен Бояджиева ми обесни, че трудно да с еоткрият външни признаци за ГД, за това е опасен. Според нея е редно всяка бременна да прави такова изследване. Дококлкото знам, кръни излседания се пускат в началото е веднъж към средата на бременноста, което е крайно недостатъчно за отриване на ГД.

Аз по време на първата бременност имах голямо качване на кг., бебе, родено 4100, но никой не ми е споменал дори за вероятност ГД.

Сега качвам малко (слава богу), но ето на, съмнения за ГД. Все още не си знам резултатите от обременяването в петък, вчера Бояджиева не можа да говори с мен по тел. Днес пак ще я търся.

# 672
Ариана и тук се следи кръвната захар на бременните,но пак назначават натоварване,независимо от стойностите.Моите от последното изследване са 74 mg/dI при референтни стойности 70-110 mg/dI.
На всяко изследване са 70 и нещо,т.е. винаги съм на минимума,но явно това не им е показател,щом  назначават натоварване задължително и безплатно.Не знам защо,но тук дават различни стойности от Бг.
Нямам повече качени килограми,даже само 4 засега(даже мисля че са малко,но не се ограничавам,а не мога да кача повече  Tired),теглото на бебчето е нормално засега,мерят го с седмица по-голямо.Майка ми получи диабет на 50 год.,т.е. е тип 2.
Ох,чак не ми се ходи да си взема изследванията,много се притеснявам SadХич не обичам да правя изследвания,все си мисля че няма да са добри Tired

Кати,стискам палци за добри резултати Praynig

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 12:01 от Анонимен

# 673
Кати успех и от мен дано всичко да е наред! Розалинда честито бебче  Hug надявам се и при теб нещата да са наред Бояджиева ми каза, че в голяма част от случайте след раждането нещата се оправяли искренно ти го желая  Wink
А сега и аз да споделя и помоля за съвет. По препоръка на докторката си купих глюкомер Аку чек актив (не правя реклама но досега такова чудо не съм ползвала), та сутринта започнах да си меря КЗ на гладно 5,3 час и половина след закуска (нямах възможност да я премеря точно на първия час, че трябваше да заведа детето на градина и да пазарувам) беше 6,3 (е малко се и поразходих) закусих препечена филийка с няколко маслини (без масло или маргарин  Grinning). На фона на понеделнишките ми резултати това е направо супер! Но се питам дали референтните стойности пре капилярната кръв са  Grinningсъщите (до 6,1) доколкото знам са до 5,6. По какви референтни стойности да се водя и вие засичали ли сте си глюкомерите или направо започнахте. От фирмата ми казаха че няма нужда да се засичат но за 2 дни това си е голяма разлика. На 29,10, ще  ходя да да иследвам и гликирания хемоглубин.

# 674
  • София
Чухме се с Боджиева, 5,3 на гладно, другите стойности не ми ги каза, но каза, че били нормални. Ще продължа с ограничаването и ще си меря КЗ на гладно, като ще правя през няколко дена профил сама. Ще й се обадя след 2 седмици, така ми каза.

А зползвам глюкомер на Баер. Преди обременяването си я мерих в нас, бе под 5 (мисля 4,8-4,9). Според мен резултатът се влияе и от движението, притеснението.

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 13:25 от catty m

Общи условия

Активация на акаунт