Съмнения за гестационен диабет

• 283 949
  • 1 898
  •   1
Отговори
# 705
 Laughing не седнали ,ами полу седнали имам предвид гърба да ни е по високо ,просто си мисля че така ще ни е по-удобно ,отколкото напълно легнали,чела съм че позата по гръб при раждане е наи-неудобната за жената,но най-удобната за докторите,за това си мисля че средния вариант е добре и за двете страни  Simple Smile

# 706
  • Варна
Здравейте момичета,

Аз имам стара история с хиперинсулинемия, но от 2 години съм без лекарства и поддържам нормално тегло  58-59кг/160см.
Днес заедно с ТСХто реших да си пусна глюкоза и инсулин на гладно
глюкозата е 5.80 при 3.05- 6.38
инсулина 4.79 при долна 3.0-17.0
Притесняваме високата захар, последните години я поддържам между 4.5-4.9 и това за 2 месеца от последното изследване е много високо.
Имам час за ендокринолог чак след месеца, а за АГто след 2 седмици. Не съм много няасно с гестационния диабет- кога се прави обременяване с глюкоза за него?

# 707
Здравей Уара! При мен изследванията за Гестационен диабет ми бяха още в 3-ти месец. Нали даваш урина при всеки контролен преглед при гинеколога, той трябва да следи за тези неща. Но най-рисковият период е между 24 -28 седмица от бременноста. Hug

# 708
  • София
Уаrа, между 24-28 седмица риска е най-голям.  Но всичко е много индивидуално, на моя приятелка й го откриха още в 16 седмица. Моят пък се прояви в 27 г.с.! Така, че колкото по-рано вземеш мерки и почнеш да се следиш - толкова по-добре и за теб и за бебко.

# 709
Уаrа, между 24-28 седмица риска е най-голям.  Но всичко е много индивидуално, на моя приятелка й го откриха още в 16 седмица. Моят пък се прояви в 27 г.с.! Така, че колкото по-рано вземеш мерки и почнеш да се следиш - толкова по-добре и за теб и за бебко.
подкрепям,написаното от istinska Hug Hug Hug-при мен се откри в 28-ма г.с,нещата се контролират с подходящ док и подход Peaceкъсмет до финала Peace Peace Praynig Praynig

# 710
  • София
Yara, на мен ми откриха гестационния диабет в 15-16 г.с.
Моят АГ доктор се усъмни и ме прати на обременяване точно от резултата на кръвна захар 5.7. Не се бави и си направи необходимите изследвания, защото това е изключително важно за здравето на твоето бебе.
Малко доктори отчитат, че при бременни кръвната захар не бива да надвишава 5.5.
Успех!  Hug

# 711
  • Варна
Благодаря за бързите отговори. Ще се върна към обичайната ми диета за 2те седмици до прегледа и ще искам да ми пуснат изследването тогава. Дано е била инцидентно висока  Hug

# 712
  • София
Yara, по-добре не прави диета преди изследването, за да даде резултатите, които биха били с нормално хранене. На мен ми го откриха дори и по-късно - към 29-30 г.с., оттогава до края бях на диета и не се наложи инсулин. Дано и при теб е добре.  Hug

# 713
Yara, и на мен ми откриха гестационния диабет още в началото на бремеността. Доста се поизплаших, но намерих точния лекар в лицето на д-р Генова. Обясни ми всичко подробно, каза да не се притеснявам за нищо и ми назначи диета като начало. Нищо, което да ме държи гладна, по-скоро специфичното е в това какво, кога и най-вече как да приемаш храната. Още след 2 седмици влязох в релси и си изкарах така до края на бремеността. Тя ме следеше през цялото време, та даже и след раждането ходих пак при нея за изследвания. Много е внимателна. Не се наложи да пия никакви медикаменти за щастие. Качих само 9 кг. и родих прекрасно здраво бебе. Така че, горе главата, няма нищо страшно!
И момичетата са прави, не си самоназначавай никакви диети и лекарства сама, остави това на специалистите. 

# 714
  • София
Момичета, месечният цикъл как ще повлияе обременяването с глюкоза, на което трябва пак да отида?

# 715
  • Варна
Bъв вторник съм най-накрая на преглед, не си промених яденето, да видим какво ще излезе.
Като гледам тази публикувана диета, аз ако ям толкова ще стана 100кг Crazy... при мен не знам дали ще успеем да се оправим само с диета, а и вече съм 6.5кг отгоре, което е с 1,5 над препоръчителната горна граница за тези седмици.

Какво ям:
Към 7.30 Чай с кафяна лъжичка мед (заради WCто)
1/2 кофичка кисело мляко 2-3 лъжици овесения ядки и половин шепа стафиди
Ако много огладнея около 10.30 една ябълка. Но заради инсулина, при който правилото е храненията да са между 4-5 часа, гледам да не ям. Тази седмица 2 пъти съм яла само
Към 13ч супа топчета с черна филийка/ или леща/ или ориз със зеленчуци - в зависимост какво ми се яде
Следобед ако огладнея много пак една ябълка
Вечеря до към 20ч (това ми остана от 90 дневната диета) салата, напоследък цвекло, моркови и зеле, плюс от време на време нещо готвено и 1 черна филийка хляб. Тази седмица почти не съм яла вечер, все нямам апетит и карам на салата.

Та с ето това ядене съм качила 6кг, да не споменавам, че първите 2 месеца от бременността само
2 пъти съм яла сладко, а сега също много рядко си позволявам. На седмица по 1-макс 2 пъти.
 Cry Животът е супер несправедлив... като гледам колежките ми, които са 40кг как се тъпчат,  а аз дори и бременна не се отпускам да ям.

# 716
  • София
Върнете се в моите постове назад, за да видите диетата, която ми беше дадена от моята ендокриноложка. Овесените ядки и стафиди не се препоръчват много. Черната филийка е само при положение, че няма ориз или картофи в съответното ядене. Плод може не по-голям от топка за тенис и не е вярно, че трябва да са минали 4-5 часа. Трябва да е минал поне час от последното хранене и да е поне час преди следващото. Важно е много зеленчуци да се ядат.

# 717
  • Варна
Ще проверя..

Но точно от диетолог ми бе препоръчано това, защото овесените ядки засищат, полезни са за чревния тракт и са здравословни, иначе едва ли ще издържа 5 часа без да чувствам зверски глад. Стафидите са сигурно 5-6 малки, а и съдържат много калции, но и без тях мога да мина.

За интервалите между храненията. Като ми откриха хиперинсулинемията изчетох много неща, на чужди професори, отделно ходих на ендокринолог и при двама диетолози. Правилото за 4-5 часа е супер важно, защото ако се храня пред 3 часа например, нивото на инсулин в кръвта ще се поддържа постоянно високо. Все пак с правилно хранене  и със спазване на интервалите между храненията съм смъкнала 18кг, така че за мен това хранене е ефикасно. За щастие от 3г са ми под 5 нивата на инсулин, захарта и тя беше така до преди 2 седмици:(

За хляба, аз почти не ям месо, на седмица 1 път дори не мисля се събира (ако ям супа - топчета или пилешка), не обичам и сега се насилвам.
Комбинацията хляб с боб или леща дава пълноценен заместител на протеините, с ориз не ям хляб.

# 718
  • София
Yara,  относно вечерята от ориз и зеленчуци, надявам се, че знаеш, че при ГД оризът е разрешен, но не повече от 2 супени лъжи, в готово състояние, а не суров.

По отношение на интервалът между храненията - на мен д-р Бояджиева ми каза 3 основни хранения, т.е. закуска обяд и вечеря, с две закуски между тях. Като между храненето и закуската трябва да има минимум 2 часа.

# 719
  • София
Истинска, на мен също Бояджиева ми назначава диетата. Simple Smile
Yara, казваш, че диетолог ти е назначавал диетата, което е различно от ендокринолог, но виж сега какво ще ти кажат след обременяването. А за стафидите - ти написа половин шепа първоначално  Laughing Виж, вече месо е хубаво да ядеш повече. Не обичаш ли?

Общи условия

Активация на акаунт