Съмнения за гестационен диабет

• 284 013
  • 1 898
  •   1
Отговори
# 780
а като капак на всичко гинеколога ми иска консултация с ендокринолог в 34 ГС защото заради диабета иска да рзждам със секцио, а аз не искам и да чувам за него (първото си дете родих нормално). Каква е процедурата за да минеш на инсулин, трябва ли да седя в болница?

Здравей. Докторът ти със сигурност те заблуждава, предполагам заради пари  Rolling Eyes Секцио се прилага на майки с диабет, но не на майки с гестационен диабет, разликата е огромна. Единствената причина, пораид която може да се препоръча секцио при гестационен диабет, е ако и когато не е следен диабета и бебето е станало прекалено голямо - над 4.5кг. При теб така ли се е получило? Ако не, то няма абсолютно никакви предпоставки за раждане със секцио, уверявам те!

Първото ми дете беше 3600 3 седмици преди темрин, не ми беше добре следен диабета, родих си нормално. Второто с инсулин и следене беше 3300, 2 дни преди термин, пак нормално.

Аз бях на инсулин, бавен, т.е. слагах го само вечер преди сън, но не и след ядене. Няма нищо страшно и притеснително и изобщо не трябва да влизаш в болница. Когато ти го дават само ще ти обяснят как се слага, става с писалки и не е страшно. Но дано не се налага, де.

Инофолик не е ли фолиева киселина? Какво общо има тя с диабета?  newsm78

Не трябва да ядеш хляб. Може само черен сухар евентуално, тестените неща вдигат много захарта. Опитай по-строга диета и може да се разминеш с инсулина  Peace

# 781
Благодаря Ви поуспокоихте ме Simple Smile В инофолика има съставка инозитол която понижава кръвната захар. По принцип доктора ми е против секциото (първото си дете родих при него и в този ден само аз родих нормално всички бяха със секцио, и той много се възмущаваше от този факт). А аз изрично го попитах онзи ден когато бях на консултация как се развива бебето и той ми каза, че всичко е нормално и напълно си отговаря на седмиците (което ме навежда на мисълта, че не е едро). А колкото до инсулина (не дай боже да се стигне до там) доколкото съм чувала трябва да се влезе в болница поне за ден за да ти определят дозата. Относно хляба Бояджиева ми написа за закуска - филийка хляб със сирене (най-добре), или с филе, лютеница и някакъв зеленчук, затова това и закусвам, но досега не  ми е била толкова висока КЗ колкото последните  седмици както писах между - 7 и 10 и нещо.

# 782
  • София
Забравих да допълня, че бебето си отговаря на седмиците (т.е. не е едро) и от както съм забременяла за 7 месеца и половина не съм качила нито грам, напротив с 1 кг. съм по слаба.

То и това не е много добре, според мен. Бояджиева как го коментира този факт?

Иначе и аз не съм качила много до сега - 8 кг. в началото на 8-я месец съм.
Захарта ми е около 4,7 сутрин.

# 783
След започването на диетата аз също спрях да качвам и отачало свалих малко и ендокриноложката каза, че това е добре.

Филийка може по принцип, ако не дава отражение. При мен даваше и казаха сухар (изобщо бели тестени са абсолютно забранени). Затегни диетата  Peace

В БГ може да се влиза в болница за дозата, не знам. Тук я определят спрямо резултатите, като след това може да се мени. Аз така започнах с 10 единици и завърших с 12, следейки си показателите с глюкомера.

Ако след стриктна диета имаш показатели с 10 (това колко време след ядене, два часа или час и половина?), извинявай, че го казвам, но е трябвало отдавна да започнеш с инсулина. А сутрин на гладно как ти е? 

# 784
Catty забравих да спомена на Бояджиева, че не съм мръднала на килограми (на 24.12. като се чуем ще и кажа), мислеш че поважното е да не кача много.
Блонди стойностите са 1 час след хранене не всеки път са такива Simple Smile просто споменах до колко са стигали. Сутрин на гладно са между 5 и 5,6 (днес например са 5,4).  д-р Бояджиева каза че съм за инсулин но искаше да пробваме и с Инофолика, преди да започна с инсулина. Сега например като обядвах (една малка сърмичка колкото детско юмруче) и един час след това беше 7,4.
Някой  може ли да сподели тук как стои въпроса с определяне на дозите за инсулина?

# 785
А, тогава не мисля, че са ти високи резултатите и че има нужда от инсулин, аз мислех, че два часа след ядене.
Сармичката, ако е била с ориз, от него се качва захарта  Crazy

# 786
С ориз беше Simple Smile но малко

# 787
  • София
ilistoi, аз бях на инсулин, поради факта, че започнах да вдигам КЗ 1 час след закуска към 10.  Crazy Д-р Бояджиева ми определи най-ниската доза без да се налага да влизам в никаква болница. Слагах бавнодействащ инсулин вечер, който като видяхме, че не променя стойностите започнах да си поставям сутрин, но пак нямаше особен ефект. Все пак този инсулин ме поуспокои и можех да похапвам малко повече, че го бях почнала само на салати. Blush 
Родих секцио, защото малкия беше седалищно разположен, а не заради ГД или възрастта (35 год.). Бебето ми беше 2.800кг., а аз качих към 5 кг. Когато родих бях по-слаба от когато и да било преди.  Laughing

# 788
  • София
сутринта след събуждане кръвна захар 5, един час след кафе и закуска 6.
закуската е пълнозърнест хляб с кашкавал.
на мен ми изглежда добре, дали е така  Rolling Eyes

# 789
  • София
сутринта след събуждане кръвна захар 5, един час след кафе и закуска 6.
закуската е пълнозърнест хляб с кашкавал.
на мен ми изглежда добре, дали е така  Rolling Eyes

Супер си си, до 7.8 след час си ОК, до 6.7 след 2 часа и до 5.1 на гладно  Hug

# 790
Дандиела много ти благодаря за информацията. Живот и здраве в понеделник ще разбера присъдата - ще минавам ли на инсулин или НЕ! Пожелавам Ви весели празници, много здраве и усмивки!!!

# 791
  • София
а като са добри числата с диета дали позволяват и сладки работи и тестени разни?
може би още не съм свикнала, ама само за такива си мисля.
и много ми е криво ограничението на плодовете.

# 792
  • София
а като са добри числата с диета дали позволяват и сладки работи и тестени разни?
може би още не съм свикнала, ама само за такива си мисля.
и много ми е криво ограничението на плодовете.

Махни си втората лентичка и ще ти кажа  Mr. Green hahaha

Ами трябва да експериментираш, за да видиш кое как ти влияе. На мен тестените ми вдигаха захарта. Диня на гладно, обаче си ми понасяше много добре. По 3-4 триъгълничета съм яла и не ми се е отразявало зле. Сега в този сезон пък има само цитруси и ябълки - от тях не вярвам да ти се вдигне много захарта, но с бананите по-внимателно. Яла съм, например на междинна закуска 1/2 банан с чаша кисело мляко. Или ягоди/малини с кисело мляко и ми е действало добре.

# 793
  • София

Махни си втората лентичка и ще ти кажа  Mr. Green hahaha

не си я давам  Naughty
пък и тя от утре ще започне да брои обратно, като не дойде края  Mr. Green

# 794

Е, противоречиш си с този въпрос  Laughing  Нали именно диетата държи добре числата. И сладкото на първо място е забранано. Като го вкараш пак в действие, къде отива диетата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт