Съмнения за гестационен диабет

• 283 970
  • 1 898
  •   1
Отговори
# 765
  • Бургас
Блонди, имала ли си някакви оплаквания и какви?
Според АГ-то няма нужда от други изследвания при мен на този етап, но опитът ме е научил да не се предоверявам на лекарите /особено тук в Бс/, та затова питам.

# 766
  • София
Moмичета, един малък въпрос - няма да мога веднага да се свържа с лекарката затова го задавам и тук: кр. захар на гладно 4,40mmol/L в почти 20г.с. добър резултат ли е? Виждам, че е в нормалните референтни стойности, но все пак да попитам. Благодаря   bouquet

Здравей,
чудесно е, ама има една малка подробност - че ГД не може да се установи с кръвна захар. Трябва да се направи натоварване с глюкоза. Аз имах ГД и то бях на инсулин, но кръвната ми захар при изследванията преди това си беше в идеални граници  Crazy

Ама нали при обременяването се изследва именно кръвната захар?

Защото преди това, не бременна, при обеменяване ми изследваха кръвна захар заедно с инсулин, сега обаче, Бояджиева каза, че не се изследвал инсулина и имам само кръвна захар  Rolling Eyes Аз за това си следя захарта сутрин на гладно, тъй акто тя ми каза, че проблемът при мен е асао на сутрешната захар, на 1 и 2 час при обременяването бил ОК. При мен от миналата седмица има и съсмнение за увеличени околоплодни води и лекарката веднага ме попита дали съм правила обременяване. Аз й казах какво е казала Бояджиева и че си меря редовно сутрешната захар. Уф, дано другата седмица всичко е наред  Confused

# 767
Блонди, имала ли си някакви оплаквания и какви?

Не, ГД не се усеща  Peace Просто тук се прави задължително това натоварване. С Криско имах, така че беше 99 процента сигурно, че и с втората бременност нямаше да ми се размине, както и стана.

Кати, прави се с кръв от вената преди и след пиене на глюкозата. Аз на гладно си бях ок, но два часа след глюкозата - не. Което без това натоварване нямаше как да се установи  Hug

# 768
  • София

Кати, прави се с кръв от вената преди и след пиене на глюкозата. Аз на гладно си бях ок, но два часа след глюкозата - не. Което без това натоварване нямаше как да се установи  Hug

Да, да, това ми е ясно, така и го правят тук, но само кръвна захар се изследва, нали, без инсулина? Че се притесних дали пък инсулина не показва нещо.

Иначе съм съгласна с теб, ти си имала явно обратния на моя проблем.

# 769
Да, само кръвната захар.  Simple Smile

Мъж ми ходи на натоварване и за инсулина, но то протича 4-5 часа  Crazy

# 770
  • София
Ще ходя и аз за изследване на гестационен диабет.
Изпращат ме най-вече заради това, че бебето върви доста голямо, да изключим евентуален проблем.
Казаха ми да спра храната след 20часа предната вечер, но някъде четох че и вода не е  желателно да пия.
При вас как беше? и Нужно ли е предните дни да се въздържам от някакви храни или само ще навредя на резултатите?

# 771
  • София
Бамбарадамбара, мисля че не пих вода преди обременяването. Успех!

# 772
Нищо не са ми казвали за вода или храна предната вечер, не мисля, че трябва да се лишаваш от вода толкова отрано. Но сутринта, като станеш - нищо  Simple Smile

Би би, ти кога ще ходиш пак?

# 773
  • София
аз пак ще питам  Simple Smile
на теста излезе че си имам гд, кръвната захар е 5, 9.5 и 8.5.
назначиха ми диета и да меря с глюкомер 2 пъти седмично по 6 пъти на ден кръвната захар, преди и един час след хранене.
малко ми е трудно с класификацията на храните, но ще го наместя някак.
та въпроса ми е за глюкомера, предложиха ми да си купя повече тест лентички, обаче игли имам само 10, те сменят ли се на всяко бодене или мога по една на ден например да ползвам?

# 774
  • София
аз пак ще питам  Simple Smile
на теста излезе че си имам гд, кръвната захар е 5, 9.5 и 8.5.
назначиха ми диета и да меря с глюкомер 2 пъти седмично по 6 пъти на ден кръвната захар, преди и един час след хранене.
малко ми е трудно с класификацията на храните, но ще го наместя някак.
та въпроса ми е за глюкомера, предложиха ми да си купя повече тест лентички, обаче игли имам само 10, те сменят ли се на всяко бодене или мога по една на ден например да ползвам?

Ами аз не сменям на всяко боцкане, ползвам го само аз. Днес резултатите са захар 4,67 на гладно. Добре е, предвид на това колко сладко ям напоследък  Rolling Eyes

# 775
  • София
бамбарадамбара, аз ги сменях през 10тина дни - 2 седмицци, така че мисля ще ти стигнат до края. Успех!  Hug

# 776
От 2 месеца си следя захарта както препоръча Бояджиева 2 пъти седмично по 6 пъти на ден. След нахранване 1ч. ми е между 7 и 10-10,5 стремя се да спазвам диетата която ми назначи. Онзи ден бях при нея с резултатите и тя каза че съм за инсулин но последно да пробваме с Инофолик пак да меря днес и в неделя и в понеделник да се чуем. Днес го пич за трети ден и от сутринта резултатите са 5,5 на гладно - закусих препечена филия със сирене (без масло или маргарин) - тя ми каза че това било добра комбинация за закуска (от два месеца само това закусвам и КЗ 1 час след това е около 6 - 6 и нещо) но днес 1 час след закуска беше 8,2 - мисля си че Инофолика не ми действа и много ме притеснява, че май ще трябва да слагам инсулин Sad(( ще видя днес и  в неделя как се движат резултите но вече взех да се обезкуражавам. В 30 седмица съм термина ми е в края на февруари, а като капак на всичко гинеколога ми иска консултация с ендокринолог в 34 ГС защото заради диабета иска да рзждам със секцио, а аз не искам и да чувам за него (първото си дете родих нормално). Каква е процедурата за да минеш на инсулин, трябва ли да седя в болница?

# 777
Забравих да допълня, че бебето си отговаря на седмиците (т.е. не е едро) и от както съм забременяла за 7 месеца и половина не съм качила нито грам, напротив с 1 кг. съм по слаба.

# 778
  • София
заради диабета секциото задължително ли е  Rolling Eyes
аз все се наддявам да ми се размине.

# 779
  • Canada - Montreal
Не, не е задължително секциото.Даже не е задължително да се ражда седмици преди термин.Аз например преносих четири дена и си родих вагинално бебе 3.370 кг.И първото ми раждане беше нормално, въпреки че бебето беше голямо, без да съм имала ГД.Тук едрото бебе не  е медицински показател за секцио.Но всеки случай е сам за себе си, и ако за мен така е било добре, не означава че за всички е така. Peace

Общи условия

Активация на акаунт