Съмнения за гестационен диабет

• 283 934
  • 1 898
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Не съм видяла наистина. Значи сигурно е Сиофор, щом основно е метформин.

# 751
Момичета, здравейте! Не знам дали вече не е обсъждано, но искам да ви питам дали ми се полагат по здравна каса някакви тест ленти+глюкомер след като имам доказан ГД? Да поясня, че нямам изписан инсулин... newsm78

# 752
  • София
Ikki - доколкото знам, ако нямаш изписан инсулин нямаш право на тест ленти.

Би-БИ, извинявай, но при теб как стоят нещата сега след раждането? Следиш ли си захарта? Прави ли обременяване?

# 753
  • София
Икки, нямаш право на тест ленти, нито на глюкомер.
Истинска, като си меря захарта вкъщи е ок. Ходих на обременяване на 45-тия ден, писах, сигурно си видяла - в преддиабетно състояние съм. Трябва пак да ходя, защото не кърмя вече.

# 754
  • София
Bi_Bi, извинявай, пропуснала съм тази информация, явно не съм видяла поста...Кога мислиш да  ходиш отново?  И ввсъщщност нивата на захарта онвързани ли са по някакъв начин и  с кърменето?

# 755
  • София
Какво имаш предвид? Обвързани са дотолкова, че на кърмачките им пада кръвната захар, затова им се яде много сладко. Иначе ако е висока захарта, мисля че не пречи на кърменето.

# 756
  • София
БиБи, точно това имах предвид,  добре си ми разбрала въпроса, макар, че така съм го задала нескопосано Simple Smile))
То тогава излиза, че докато кърмиш, няма как  да разбереш диабета ще си остане ли, или не! Явно само с обременяване можеш да имаш 100% сигурна информация... 

# 757
  • София
Момичета, правих обременяването 2 месеца след като родих, кърмих по това време, но д-р Бояджиева не ми каза, че кърменето влие на резултатите и че трябва да го правя наново след спиране на кърменето. Препоръча ми да се направи година след това, но аз още не съм се наканила да го правя.
Имах несполучлива бременност преди 3 месеца и веднага забелязах покачване още в 7 г.с. на кръвната захар на 5.3, което явно означава, че и при следваща бременност ще страдам от ГД.

# 758
  • София
Дандиела, а като направи обременяването докато кърмеше, всичко наред ли беше? Ако са ти били добри резултатите, не се чуди защо не са те викали пак като спреш да кърмиш. Wink Понеже моите резултати показаха преддиабетно състояние, аз трябва да ходя пак след спиране на кърменето. Ако евентуално хормоните още не са се били нагласили. За теб е вероятно да развиеш при втората бременност отново ГД, следи се. Hug
Истинска, да, само с обременяване може да се докаже ГД. При мен кръвната захар беше перфектна на изследванията при ПКК и чак на обременяването се видя, че не е ок, това изследване трябва да стане задължително в България за всички бременни, както е в чужбина. Peace

# 759
  • София
Да, Би-би, права си, резултатите ми бяха добри. Аз бях в прединфарктно състояние заради тоя диабет, още повече, че и бях последните 3 месеца на инсулин.
Дано при теб нещата да се регулират и всичко да е наред!  Praynig

Също смятам, че тук повече трябва да се говори за ГД и да се правят тези изследвания, защото много жени изобщо и не разбират, че са имали. Да не говорим, че на ЖК на мен ми казаха, че изобщо нищо ми нямало, а то обременяването си показа много ясно, че съм с ГД.  Crazy

# 760
Dandiela Hug Hug-абсолютно подкрепям Peace-аз като ходих при ендо в Пловдив,по време на бременността,тя вдигна рамене е каза"че за първи път и се случва подобен случай" Rolling Eyes/а уж е една от добрите в града/ ooooh!
Успех от мен! Praynig Praynig

# 761
Моя съвет е освен да се хапват повече кисели плодове като лимони например, да се консумира и канела, бялата захар да се замести с трастикова или стевия и да се приемат Храносмилателни ензими и пикногенол. Така панкреаса ще може да произвежда достатъчно инсулин, а не само ензими за разглаждане на възглех, белтъци и липиди.
Без да преувеличавам резултатите са доста добри не само при подобни проблеми, но и за организма като цяло. Wink

# 762
  • Бургас
Moмичета, един малък въпрос - няма да мога веднага да се свържа с лекарката затова го задавам и тук: кр. захар на гладно 4,40mmol/L в почти 20г.с. добър резултат ли е? Виждам, че е в нормалните референтни стойности, но все пак да попитам. Благодаря   bouquet

# 763
  • София
Moмичета, един малък въпрос - няма да мога веднага да се свържа с лекарката затова го задавам и тук: кр. захар на гладно 4,40mmol/L в почти 20г.с. добър резултат ли е? Виждам, че е в нормалните референтни стойности, но все пак да попитам. Благодаря   bouquet

Според мен да. За бременни Бояджиева ми каза,ч е трябва да е под 5,1 на гладно сутрин захарта.

# 764

Здравей,
чудесно е, ама има една малка подробност - че ГД не може да се установи с кръвна захар. Трябва да се направи натоварване с глюкоза. Аз имах ГД и то бях на инсулин, но кръвната ми захар при изследванията преди това си беше в идеални граници  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт