Съмнения за гестационен диабет

• 287 084
  • 1 898
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Браво, добре са те насочили какво да правиш. Мен също. Само че моята докторка каза, че е възможно да отшуми и е възможно никога да не развия диабет. И дано. Но да си имам едно на ум. Аз съм и фамилно обременена, така че е още по-голяма вероятността да развия. Засега трябва да спазвам диетата от бременността, която нямам воля да спазвам вече Sad.

# 736
  • София
Аз миналата седмица говорих с д-р Бояджиева и ми каза около 45 дни след ражането да отида за обременяване. През това време ми каза да се храня както пожелая - т.е. да не спазвам никакъв режим.
Днес адски много се ядосах на себе си - за вечеря си позволих да хапна 2 малки сарми, и  3 малки еклерчета, и веднага захарта ми скочи на 9.8. Никога не съм имала такава стойност. Знам, че такива единични  стойности не са фатални за бебето, но не мога да си го простя...Sad

Момичета, трябва ли да искам на бебето да се направят някакви определени изследвания непосредствено след раждането, или стандартните са достатъчни? 

# 737
Istinska Hug Hug- на мен ми обясниха,че не трябва да се правят по-специални изследвания на бебко, Peaceвсъщност неантолозите ще преценят Peace-пожелавам ти всичко да мине леко и прекрасна първа среща с така чаканото юначе Praynig Praynig Praynig

# 738
  • София
Истинска, може да не се прави нищо повече от задължителните изследвания. Ако раждаш в Токуда можеш да вземеш пакет за бебе, там се включват повече изследвания.
Блонди, на теб глюкомера с колко степени ти е?

# 739
Истинска, аз знам, че на бебета на майки с ГД задължително се следи захарта след раждането. Поне тук е така. Взима му се кръв веднага след раждането, защото може да има нужда от глюкоза. И в следващите два-три дни му се взима кръв на всеки 2 часа (без през нощта).

Би би, не знам  Laughing и не знам и как и дали може да се коригира. Само виждам, че на писалката пред игличката в прозорчето седи цифрата 1  Thinking

Аз набивам сладко като за световно  ooooh! Но още кърмя. Като спра окончателно, ще отида при ендо-то и ще искам пак натоварване + и за щитовидната. Ще взема да се проверя тия дни с глюкомера какво е положението. Ти проверява ли скоро на гладно и след ядене?

Би би, като не кърмиш, иди да се видиш пак, че ако се наложи да пиеш ония хапчета, за преддиабетното, мъж ми днес си взе изследванията, всичко му е супер в норма, освен това без диета свали 10кг за два месеца.  Hug

# 740
  • София
Момичета, а  при Вас какво се случи със захарта непосредствено след раждането?
Върна ли се към нормите, или състоянието Ви си остана същото? Аз преди бременността никога не съм имала проблеми със захарта, но ето, че  след забременяването нещо го отключи.
Как са при Вас нещата? 
Честно казано с нетърпение чакам да минат тези 45 дни след раждането за да ида на обременяването, и да знам в крайна сметка имам ли или нямам диабет. Това неведение ме побърква.

# 741
Моето състояние се нормализира веднага. И мен три дни ме боцкаха по 4 пъти на ден, но всичко беше ок. Проверявах се допреди месец понякога и всичко е в норми. Но не съм ходила още на обременяване, надявам се и там да няма изненади.
Но аз бях и на инсулин (само вечерен) последните 3 месеца  Rolling Eyes

Не се притеснявай толкова, Hug много жени развиват ГД и след това всичко си е ок. Аз имах ГД и с първата бременност, а това означава 98 процента сигурност, че ще бъде така и с втората, както и стана.

# 742
  • София
Блонди, радвам се, че си добре!   bouquet

А сега спазваш ли някакъв режим, или се храниш нормално, без ограниченията?

# 743
Истинска - незнам дали си прочела за моята бременност, ще ти кажа за мен още вечерта преди да родя захарта рязко ми спадна, аз слагах по 4 пъти инсулин на ден, и си измервах кръвната захар по 6 пъти, преди и 1 час след хранене. Когато ме приеха в болницата тук, понеже бях получила слабо течние, а имаше 15 дена до термина, ми казаха вечерта да не слагам инсулин,защото няма да ми подействат системите, а то и нямаше нужда, аз тогава се осетих, че наистина раждам Crazy
След раждането веднага изследваха детето, имаше определени часове,в който го носех да му взимат кръв, но слава богу всичко беше наред.
Аз ходих на обременяване с глюкоза след раждането , и се оказа, че съм на ръба #Cussing out трябва да отслабна, ама как да отслабна,като с това кърмене съм вечно гладна и вместо да отслабна аз качих още 10кг. може и да е вследствие на инсулина или на хормони, не се тъпча но няма резултат. Но сега ще си кърмя детето, а после ще му мисля  Crossing Arms
Успех! Hug

# 744
Не, не спазвам, ама май трябва  Tired Тази сутрин си я мерих на гладно (9 и 30 беше, ако има значение  Thinking) и беше 6.2  Rolling Eyes Сега чакам да минат два часа след ядене и да проверя пак.

# 745
  • София
Ами, момичета, аз за отслабване не мисля, защото с тоя мой режим, за 8-я и 9-я месец отслабнах с почти 6 кг. Забременях 52, а сега съм 64. Не съм качила кой знае колко много, и уж се пазя, ама да  видим. режима явно си е важен, но мисля да послушам Бояджиева и до обременяването с глюкозата на 45-я ден да се храня с каквото ми душа иска. После ще му мисля...

# 746
След ядене (картофи, сирене и черен шоколад) ми е екстра - 5. Тази сутрин на гладно обаче пак височко - 5.9  newsm78

# 747
  • София
Да не би да си прекалила  вечерта преди измерването с въглехидратите?
На мен ми прави впечатление, че ако вечерта хапна повечко въглехидрати, на сутринта задължително ми е по-височка захарта...

# 748
  • София
Блонди, завърта се отпред при мен една част на глюкомера, за да може да се промери степента на убоцване. Преди ядене съм ок със захарта, трябва да проверя и след, може днес да го направя. А мъж ти какви хапчета пиеше за преддиабетното, аз те бях питала преди време. Те сигурно са с друго име, няма да се казват като тук, бях те питала преди време ама не казваш  Mr. Green Може и на майка ти да ми кажеш лекарството, да не е Сиофор? А ти кога успя да ходиш да те боцкат 3 дни по 4 пъти?
Истинска, аз също не съм имала никакви проблеми със захарта преди бременността.

# 749
А, Би би, бях ти писала за лекарството и съставката, сигурна съм, но не помня в тази или в другата тема, но ти писах  Hug Но ти тогава писа, че кърмиш и на този етап не те касаят лекарства, може би заради това не си обърнала внимание  Simple Smile На майка ми не знам с какво име беше, но съставката беше същата - а тя е метформин.

Не съм ходила да ме боцкат, казвах го за след раждането как беше, когато бях в болницата  Simple Smile

Истинска, аз от няколко дни си прекалявам нон стоп с въглехидратите  Crazy, та вероятно е от това, да. Ще си ги спестя някой ден и ще проверя пак.

Общи условия

Активация на акаунт