Съмнения за гестационен диабет

• 284 113
  • 1 898
  •   1
Отговори
# 600
Майка ми я метнали в лабораторията, пила е глюкозата, висяла е два часа там, боли я на гладно и след това на кръгъл час, само че от пръста  Rolling Eyes дали са й резултати, които тя си вижда и сама с глюкомера вкъщи. Пълна тъпотия  Twisted Evil Сега ще трябва пак да ходи. Въпросът ми е добре ли е да изчака и колко, преди да пие пак глюкоза  Tired

# 601
Мери си сутрин захарта преди закуска - не си писала за нея. Много често проблемът се открива с повишена КЗ на гладно сутрин /нарушена гликемия на гладно - до 6,9/. Поне при мен, въпреки, че бях в границите, беше по-висока от колкото трябва и така открих проблема.
Наистина е добре да отидеш на ендокринолог с опит, щом предната докторка не те отразява.

Сега видях, че си дала резултат на гладно и е добър.

На гладно КЗ наистина винаги ми е около 4, а даже понякога 3. Възможно ли е да имам ниска захар сутрин и затова рязко да скача като се наям  Shocked

Всеки път час след закуска е 8.4 - 8.6 - това не е нормално, нали? Или пък при бременност да е нормално да е завишена?

# 602
  • София
Пробвай да изместиш закуската по-рано. Възможно е тъкмо това да е причината. Намери си читав ендокринолог, който да ти следи диетата и показателите.

# 603
Хора, снощи се изкарах ангелите. След вечеря КЗ беше 14.8 - направо се втрещих! Цял ден бях яла пълнени чушки с ориз и един крем уж за диабетици! На някои от вас да му се е случвало такова чудо?!!!

Днес всичко е нормално, като спазвам строга диета! Явно даже  и ориз не трябва! Sad

И дайте координати на добър ендокринолог!

# 604
  • София
Хора, снощи се изкарах ангелите. След вечеря КЗ беше 14.8 - направо се втрещих! Цял ден бях яла пълнени чушки с ориз и един крем уж за диабетици! На някои от вас да му се е случвало такова чудо?!!!

Днес всичко е нормално, като спазвам строга диета! Явно даже  и ориз не трябва! Sad

Ориз до 2 с.л. на хранене (в готов вид), а за сладкишите за диабетици вече няколко момичета споделиха, че им вдига к.з. Все пак имай предвид, че диабетиците вземат и инсулин, а ти не!
На мен най-високата стойност, която измерих беше 11.5 след голяма чиния пенне песто.

# 605
Майка ми я метнали в лабораторията, пила е глюкозата, висяла е два часа там, боли я на гладно и след това на кръгъл час, само че от пръста  Rolling Eyes дали са й резултати, които тя си вижда и сама с глюкомера вкъщи. Пълна тъпотия  Twisted Evil Сега ще трябва пак да ходи. Въпросът ми е добре ли е да изчака и колко, преди да пие пак глюкоза  Tired

Казват, че не е добре да се прави често... Мисля, че поне два-три месеца трябва да минат. Ама какво да правите до тогава  newsm78 - не знам, просто.

Аз, лично се доверих на д-р Тодорова след сериозно проучване. При налична инсулинова резистентност преди бременността (отделно и Хашимото), по време на бременността всичко остана в идеални граници. Бебочка се роди 3,200 и в отлично здраве!
Така че с удоволствие я препоръчвам - много компетентна и интелигентна лекарка, при това и мноого търпелива - действа ми като "мехлем за душата" - успокоява, дава надежда...
Тя сега живее в Плевен, но приема в София в събота и неделя. Тел. за записване на часове - 02 952 36 00

# 606
  • София
Аз се доверявам на този списък:

http://www.bestdoctors.bg/doctors/speciality/42

# 607
  • София
Здравейте. И аз се присъединявам към тази тема, със съмнения за гестационен диабет съм. Казвам съмнения, тъй като д-р Бояджиева каза, че ще изчакаме следващия тест и тогава ще ме "определи". Правих при нея обременяване, захарта на гладно е 5,54. Преди това имах изследвания, пак с такава стойност поради което д-р Начев (при който ходя заради Хашимото) и наблюдаващата ме АК ми обърнаха внимание, че е висока стойността и ме насочиха към д-р БОяджиева. Тя иска една кр. захар през текущата седмица и към 22 г.с. пак обременяване. Според нея имам проблем със стойността на гладно, след това се повлиявала добре.

Сега се опитвам да спазвам нейните указания за храненето, че леко се стреснах. Исках да помоля да ми препоръчате глюкомер, тъй като съм решила да си купя. През уикенда имах възможност да си меря захарта, едната сутрин бе 5,7  Rolling Eyes Гледах в аптеки Римедиум, имаше няколко вида на Аку-Чек, но пък открих не много добри отзвиви за тях.

# 608
  • В кошера...
Момичета, не искам да ви стряскам, но стойност над 11.1, по което и да е време на денонощието измерена, е поставена диагноза.
ИИДА, това, че си измерила толкова висока стойност, трябва незабавно да те отведе при лекар. При мен след натоварването с глюкоза, на втория час беше 15 и веднага взехме мерки. Иначе беше добре на профила и сутрин леко завишена.
Стойността на КЗ не се влияе единствено от това, което си яла - това е сложен процес. Ако си позволяваш разни изкушения нека да е до 15ч. - вечер също трябва да се внима, метаболизмът се забавя.
Аз също се доверих на д-р Тодорова и съм и благодарна безкрайно. Не са много такива лекари и хора!

# 609
  • София
Мен ме следеше д-р Бояджиева,много съм доволна, мога да дам телефон. Вчера се чух с нея, че не съм ходила след раждането. Ще бъде на работа след 04/10, сега излиза в отпуска.

# 610
  • София

Днес всичко е нормално, като спазвам строга диета! Явно даже  и ориз не трябва! Sad

Не даже, а оризът е една от основните храни, които е редно да изключиш, още повече комбинирани с крем (било то и за диабетици).

Сигурно сте коментирали, но нещо, което не знаех е, че и солта вдига захарта.

Последна редакция: ср, 26 сеп 2012, 00:51 от Maidenly

# 611
  • София
На мен от ориз и картофи не ми се покачваше, важното е да е 1/4 от цялото ядене и много зеленчуци трябва.

# 612
  • Бургас
Днес на гладно ми е 4,10. Това добре ли е?

Преди да забременея беше по-ниска стойността, затова питам.

# 613
  • София
Днес на гладно ми е 4,10. Това добре ли е?

Преди да забременея беше по-ниска стойността, затова питам.

До 5,1 си супер. Много ти е рано в 9 седмица да мислиш за това  Hug
Успешна и лека ти пожелавам!

# 614
  • Бургас
Ариана, благодаря  Hug Информативно само питах да съм спокойна, че още не съм минала през лекарката с изследванията, а винаги съм била с доста ниски стойности.

Общи условия

Активация на акаунт