Съмнения за гестационен диабет

• 283 957
  • 1 898
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте!
Тези дни не ми остава много време за писане, че тичаме за документи насам - натам.
Исках да пиша относно разходките - Всички диабетолози препоръчват горещо дългите и спокойни разходки, ако може в парка или някаде сред природата. Отразяват се много добре, свалят кръвната захар. При мен накрая беше много трудно заради водата, която задържах, краката ми бяха много надути и ходех с едни специални стягащи чорапи. Те вършат добра работа, може да ги пробвате, аз лично съм много доволна.

# 691
здравейте бъдещи мами!  Simple Smile.Преди един ден излязох от болница (Майчин дом),лекуващ лекар ми беше доц.Карагиозова,която доста ме исплаши още първия ден,като ми заяви че заради 23 качени килограми до края на 8 месец съм си направила диабет,но след иследване с натоварване с глюкоза се останови че не е така.  ooooh! Но на същия ден преди исписването ми съобщи че имам банална бактериална флора в урината и че това може да бъде опасно за бебето ,можело да се роди с урологична инфекция.Тъй като се отнесе към мен доста пренебрежително(защото ,трябвало преди един час да бъде в Хасково,а аз я бавя с някакви си въпроси,имала  съм си наблюдаваща ,да я питам нея) аз нямах голям шанс да ми обясни точно за какво става дума и колко всъшност е опасно.Спомена също че коремчето на бебето отговаря на 36 гс ,а главичката и всичко друго на 32 гс . Каза че няма да мога да родя нормално поради тази причина,а пък секциото било мн рисково за мен(не ми обясни защо ,но аз си мисля че е заради двете коремни операции които имам).Чесно казано доста съм притеснена ,ако има по-компетентни бъдещи или настоящи маминки ,много бих се радвала ако могат да ми обяснат горе доло за какво става въпрос.Благодаря ви предварително и се извинявам за дългия спам  Confused

# 692
  • София
Най-добре отиди утре на преглед при АГ-то си се консултирай с него. Не мисля, че някой тук може да ти даде компетентен съвет за твоята ситуация. Ако се налага, отиди и на една ФМ, но се консултирай първо с АГ, на който имаш доверие.

За бактериалната инфекция в урината отиди на нефролог, преживяла съм такава предната бременност и си я излекувах с АБ (бях в Исул), детето не се е родило с инфекция.

# 693
благодаря много за бързия отговор,консултирах се с др.Дяволов,който живи и здрави ще ме изражда и неговото мнение е по-различно,той казва че бебто си било нормално,но аз все пак много се притеснявам.А за бактериите се консултирах с два нефролога и единственото което ми казаха е да пия много вода и неуренал 2 пъти по едно хапче.  #Crazy .Незнам дали това е достатъчно,пък и незнам дали да вярвам на доц.Карагиозова от Майчин дом.Знаете ли нещо за нея ?

# 694
мммевелин - не се притеснявай миличка, някои доктори трябва да се срамуват,че са дали Хипократовата клетва, и вместо да ни лекуват ни разболяват още повече. Hug Аз имах много тежка бременност и знам, че каквото и да ти кажа в момента няма да те успокои, но вярвай, че има Господ и той помага на всички. Скоро ще си гушнеш бебчето и всичко ще е само един лош спомен.
На мен ми казаха при един преглед,че сърчицето на бебето бие много бързо, и аз също като теб се притесних, много плаках, след 3 дена се оказа, че съм с Г.Диабет -после инсулин и така, докато не се роди бебечо неможах да се успокоя, всяка минута си мислех какво ли ще се случи Sad
За съжаление има доктори, които ни стресират още повече. Но има и други,които са свестни. Аз смених 3-ма докато намеря подходящия. Така че не се отказвай, питай,ходи поискаи мнение и от друг доктор и се опитай да си спокойна. Всичко ще е наред newsm07

# 695
  • София
На Дяволов доверие имам, за Карагьозова не знам нищо. Щом нефролози са ти казала,ч е няма нищо притеснително, значи това е. Пий си Неоринал-а, предполагам, че след известно време трябва да пуснеш контрална стерилна урина.

# 696
  • В кошера...
Аз също лежах в МД и родих при Дяволов. Много съм доволна от отношението му, а за способностите му има много изписано. Също имах бактерия и гъбички - два пъти ги лекувах и пих антибиотик.
Не се притеснявай излишно. Щом не ти харесва лекарката - не ходи при нея. Важно е да имаш доверие на лекаря, а не да те плаши.

# 697
Много ви благодаря  Hug  Hug  Hug ,за милите ви думи,които малко или много ме успокоиха   bouquet .Само се моля на Господ всичко да е наред ,да се роди живо и здраво лъвчето ми,пък с мене каквото ще да става после ,ще се оправя .Благодаря ви отново   bouquet

# 698
  • София
Мавелин, съжалявам за притесненията, през които минаваш, но моето мнение е малко по-различно от това на другите момичета тук.

Един от основните симптоми по които лекарите съдят, че има наличие на гестационен диабет е именно асинхронното нарастване на обиколката на коремчето, спрямо тази на главичката и дължината на тазобедрената кост.  Има бебета, които просто си вървят по-едри, но в този случай всичките им мерки, и костна маса и мускулна такава си върви напред. В случай, в който има асинхронно нарастване вече има основателни  причини да се предположи наличието на ГД.
В коя седмица си? Моя съвет е да отидеш при д-р Бояджиева в МД, тя се занимава именно с откриването и проследяване на ГД при бременни. Успех от мен!

# 699
В 34 гс съм.От теста за обремененост с диабет се останови че няма г.д.Но сега пък се притеснявам от несъразмерността на бебето.Нормално ли е според вас главичката да отговаря на 32 гс и няколко дни,коремчето на 36 гс ,а бедрото на 35 и няколко дни.И ако не е -възможно ли е да е от моите 23 качени килограма до момента ?  Embarassed  newsm78

# 700
  • София
Mavelin  кога прави обременяването? Аз се следя от 12 седмица, и само допреди 2 седмици нямах никакъв проблем. Е, сега вече имам! По 6 пъти на ден се бода, ям под режим и се следя... За това, ако обременяването е било преди много време  не се колебай, а говори с Бояджиева! ГД може да се прояви чак в края на бременността, макар, че пика му по принцип е между 24-28 седмица.  Както казах, такова асинхронно нарастване, с превес в обиколката на коремчето е един от основните признаци на ГД. Не искам да те плаша, но се чувствам длъжна да ти го кажа.

# 701
Преди една седмица го правих.В понеделник съм на женска консултация и ще видим как ще се развият нещата .Благодаря  Simple Smile

# 702
  • София
Щом Дяволов те следи и ще те изражда, не се тревожи! За мен той е най-добрия в МД. Все има разминаване в седмиците между индивидуалните показатели и "статистическите". На малкия ми син главата беше 3 седмици напред, краката - 2 назад. И двете биха могли да са повод за притеснение, но Дяволов беше човека, който ме успокои, че ще родя здраво и жизнено бебе, което се и случи.
По стечение на обстоятелствата не ме изроди той, но съм му безкрайно благодарна!

# 703
Охххх дано си права   Hug .Майка ми ражда при него преди две години и е много доволна,дано и аз да остана доволна от раждането с него  baby_neutral  Simple Smile . А сега ми се иска да задам още един въпрос, с който се отклонявам малко от темата,за което се извинявам предварително, но незнам, къде да го задам : Има ли мами скоро родили в МД и какви са ви впечатленията,мен главно ме интересува дали магаретата в родилна зала са в по-седнало положение или трябва да се мъчим легнали,живи и здрави ,ако не се наложи секцио де Sad ?

# 704
  • София
Охххх дано си права   Hug .Майка ми ражда при него преди две години и е много доволна,дано и аз да остана доволна от раждането с него  baby_neutral  Simple Smile . А сега ми се иска да задам още един въпрос, с който се отклонявам малко от темата,за което се извинявам предварително, но незнам, къде да го задам : Има ли мами скоро родили в МД и какви са ви впечатленията,мен главно ме интересува дали магаретата в родилна зала са в по-седнало положение или трябва да се мъчим легнали,живи и здрави ,ако не се наложи секцио де Sad ?

Аз съм раждала преди 5,6 г. години там, сега пак там ще е, но нали преди година и кусур правиха ремонт на родилна зала, та сега се води най-модерната родилан зала (уж). Ама не знам какво имаш предвид под седнали магарета, то седнали ще ни е малко трудно да родим си мисля.

Последна редакция: сб, 10 ное 2012, 10:24 от catty m

Общи условия

Активация на акаунт