® E-bay - тема 55

• 36 440
  • 782
  •   1
Отговори
# 540
Отворих диспут за неполучена стока в ПейПал.
При решение в моя полза мога ли да се надявам, че и пощенските разходи ще ми бъдат възстановени?

# 541
Отворих диспут за неполучена стока в ПейПал.
При решение в моя полза мога ли да се надявам, че и пощенските разходи ще ми бъдат възстановени?
Да, възстановяват ги  Hug Hug Hug Hug Hug

# 542
stefinka, благодаря  Hug Hug Hug

Малко предистория  Mr. Green
Купих /buy it now /нещо от една френска мома на 8 юни.
След известно време и писах, че не съм получила стоката, отговаряше бързичко.
Даде ми тракинг номер, дори изпрати снимка на пакета, който е изпратила.
Каза, че ще пусне оплакване до пощата. Вчера я попитах дали има отговор, отговори the post office was not found traces the small package, or it was lost or it was stolen, I'm sorry.
Днес отворих диспут в ПейПал, описах ситуацията, момата пише I've sent you your mini 8 June, here is the proof of postage, export 3j number ...., I made a claim to the post that has found no trace of the package.
Какво ще ме посъветвате да и пиша, директно ли да и напиша, че искам възстановяване на сумата, май е рано за ескалиране?
ПъСъ: Поисках си директно паричките.

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 13:14 от Coma

# 543
  • София
Имам нужда от съвет  Hug
Спечелих едни обувки, който се оказаха с дефект /от кожата на стелката липсва почти 1/3 и като ги събуя се вижда/, а никъде в обявата не беше споменато. Свързах се с момата англичанка и й обясних, /като й казах, че ще и поставя отрицателна оценка/ а тя твърди, че няма такова нещо ... и ако искам може да ми изпрати снимки, но до този момент 6 дни - нищо от нея .... какво да правя  newsm78. След поста на Алекс за условията на ибей дали има смисъл да повдигам диспут /не че знам как става  newsm78/...
Няма ли кой да ми отговори  Hug

# 544
Ами според мен нищо не може да направиш освен да й поставиш отрицателна оценка  Sad И аз имах такъв случай с едни детски обувки- скъсани и шити от някой аматьор и продавачката каза че нямало такова нещо. Отворих диспут, като от ПП поискаха да ги върна а продавачката отказа да ми заплати пощенските и после написа в оценката си че съм у изнудвала за пари  ooooh!
Та избора ти не е много голям

# 545
Аз да попитам, някакво инфо има ли от Марина Транс по повод курсовете им? Че сме на почивка и не мога да си включвам скайпа и изобщо нямам информация какво се случва.
Изтичат ми сроковете за диспут на няколко стоки, а още не са пристигнали.
Нещо май ще ги сменям и тях, а бях толкова доволна....мразя селско поведение и всякакви подобни от сорта. А започва на това да намирисва тяхното отношение към клиентите.

# 546
Имам нужда от съвет  Hug
Спечелих едни обувки, който се оказаха с дефект /от кожата на стелката липсва почти 1/3 и като ги събуя се вижда/, а никъде в обявата не беше споменато. Свързах се с момата англичанка и й обясних, /като й казах, че ще и поставя отрицателна оценка/ а тя твърди, че няма такова нещо ... и ако искам може да ми изпрати снимки, но до този момент 6 дни - нищо от нея .... какво да правя  newsm78. След поста на Алекс за условията на ибей дали има смисъл да повдигам диспут /не че знам как става  newsm78/...
Няма ли кой да ми отговори  Hug
Диспут?Има такъв за продукт, който не отговаря на описанието.

# 547
То, че има - има. Ама:

Ето превод от условията на Пейпал:

What if I am not a UK registered customer?

Notwithstanding any other section of this Agreement, PayPal Buyer Protection will apply to you in the same way as it applies to UK registered customers with the exception that non-UK registered buyers will not be eligible for re-imbursement for a Claim that the item they purchased off eBay was SNAD /т.е, ако Пейпал акаунтът ви е регистриран в БГ, няма да ви върнат парите, ако пуснете диспут, в който твърдите, че стоката не отговаря на описанието/.

Стоката не отговаря на описанието ако:
   1.  You received a completely different item. For instance, you purchased a book and received a DVD or an empty box. /Получили сте абсолютно различна стока. Ако напр. сте купили книга, а сте получили ДВД или празна книга/
   2. The condition of the item was misrepresented. For instance, the listing said “new” and the item was used. - Състоянието на стоката е представено грешно. Напр. в обявата пише "ново", а стоката е използвана.
   3. The item was advertised as authentic but is not authentic. - Стоката е рекламирана като автентична, а е менте.
   4. The item is missing major parts or features that were not disclosed in the listing. - В стоката липсват части или аксесоари, които не са упоменати в обявата.
   5. You purchased 3 items from a seller but received only 2. - Купили сте 3 артикула от 1 продавач, пък получавате само 2.
   6. The item was damaged during postage. - Артикулът е повреден по време на транспортиране.

# 548
Мирама последното инфо от М.Т. е,че тръгва на 17.07. последния им курс.
И аз съм много изнервена покрай техните прекъсвания.
И една мома англичанка вчера ме изненада, че пуска рокля, която съм й платила на 21.06. чак сега и то на адреса на М.Т., а вчера беше последния срок за пратки към този адрес.
Писах й, тя каза,че вече е пратила роклята. Предлага ми рефънд, а толкова много я исках тази рокля беше на Kookai. И сега се чудя какво да й пиша.
Да не говорим,че незнам дали ми пристигна роклята за сватбата при тях и ще я получа ли с този курс.

Доста нерви изхабих покрай тях. Mr. Green

# 549
Алекс, тези новите правила не съм ги чела, но преди около 2 седмици решиха подобен диспут в моя полза.
Получих часовник(стенен), който беше с развален механизъм и освен за красото нямаше за какво да го ползвам.
Продавача не отговаряше доста време, ескалирах и ми върнаха парите( без да ме карат да връщам продукта и т.н.)
Сега имам друг диспут пак за неотговарящо описание и искат да върна продукта, защото е значително по-скъп.
Акаунта ми е регистриран с БГ адрес.

# 550
Здравейте.Моля продаващите в ибей ,да ме посъветват как най -бързо и безопасно да изпратя нещо до Англия.Бг пощите имат ли услуга с тракинг номер?Питах в кварталната поща,но е малка и служителката нищо конкретно не каза Peace

# 551
Здравейте.Моля продаващите в ибей ,да ме посъветват как най -бързо и безопасно да изпратя нещо до Англия.Бг пощите имат ли услуга с тракинг номер?Питах в кварталната поща,но е малка и служителката нищо конкретно не каза Peace

Мило, и да ги пуснеш без номер, ще пристигнат, и то за няколко дни. Аз пускам с обикновена поща.
Ако държиш да е с проследяващ, се праща препоръчано. Препоръчаката струва 3лв отгоре, но имай предвид, че нашите пощи няматдоговор с тяхната, и с номера в сайта на Бг пощи просто показва, че такъв пакет е изпратен, нищо повече.

# 552
  • Бургас

Мило, и да ги пуснеш без номер, ще пристигнат, и то за няколко дни. Аз пускам с обикновена поща.
Ако държиш да е с проследяващ, се праща препоръчано. Препоръчаката струва 3лв отгоре, но имай предвид, че нашите пощи няматдоговор с тяхната, и с номера в сайта на Бг пощи просто показва, че такъв пакет е изпратен, нищо повече.

В сайта на БГ пощи показва данни за пакетчето, докато напусне БГ.  Авчето е права, ама то май нашите пощи нямат договрка с никои други...
Аз пък винаги пращам препоръчано, не ми се рискува, честно казано.  Simple Smile

# 553
  • Бургас
Добре де, при това положение има ли смисъл да се праща с препоръка, като де факто тя не би ни свършила работа като доказателство ако не дай си боже се наложи newsm78

# 554
Добре де, при това положение има ли смисъл да се праща с препоръка, като де факто тя не би ни свършила работа като доказателство ако не дай си боже се наложи newsm78
И аз това се чудя  Thinking
Препоръчаните бг пакети имат ли застраховка някаква?

Общи условия

Активация на акаунт