Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 8

• 53 068
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте Simple Smile
в 8+4 г.с. съм и ми изписаха утрогестан 2 сутрин перорално и 2 вечер вагинално + 4х2 но-шпа, поради леко кафеникаво течение, нямам отлепване или нещо друго. В листовката обаче пише, че утрогрстан в 1во тримесечие се прилага САМО вагинално!
Моля, ако има мами, които са пили това лекарство в 1ви триместър да споделят тяхната схема!

нямам идея дали може да се пие, но знам, че при зъбобол най-добре е да се сдъвче с болния зъб, така един вид действа локално!

питай си гинеколога, а ако му нямаш доверие, искай второ мнение от друг лекар. точно преди няколко дни дъвкахме въпроса за утрогестана в тази тема. това че някой има еди-каква си схема, не значи че тя е правилната за теб, това може да го прецени само лекар. отиди поне на още един, за да си спокойна, че този който ти го е изписал е взел правилното решение, не вземай решение на базата на форумни съвети за такива неща  Peace  bouquet лека и безпроблемна бременност ти желая  Hug

Това е 2рия при когото ходя в рамките на 1 седмица, първият не ми изписа нищо и каза, че е от бременността, 2рия изписа въпросното лекарство.
Въпросът ми беше дали на някоя друга мама са изписвали перорално това лекарство през 1ви триместър?

# 46
  • Пловдив
Tristia, kakво стана с прегледа? Нищо не казваш.

# 47
Momi4eta mnogo se izvinqvam za pisaneto no komputara ne mi e nared.Mnogo molq pomagaite na dve sedmici sum bremenna i imam strahoten zapek,pomagite taka ima li opasnost za bebeto?Molq vi pi6ete mi,za koeto vi blagodarq.

# 48
Пий чайче Blevit L (взех го за малкия-10.50лв) ,помага за запек и го препоръчват при бременни.Аз лично пих дуфалак като бях бременна,помогна ми.Има и шоколадчета но аз повръщах от тях.Лека бременност. Peace

П.П.За бебо не знам дали има опасност.Аз бях като теб но в 6 мес.Според мен няма,но нека по-запознати да кажат,а и може да се консултираш с АГ.

# 49
mnogo blagodarq ,che se vklu4i a za blevita shte go potursq :)a koi sa 6okolad4etata piq dufalak sytrin ama ne stava:)

# 50
  • област Варна
Hu6ka яж кисело мляко, ама истинско. Яж сушени кайсии или сливи с вода. Има толкова начини без прием на хапчета. Аз лично хапчета ползвам, ако не стане по друг начин. Но с млякото и плодовете трябва да си постоянна. Всеки ден да имаш някакъв прием и много течности.

# 51
  На мене ми помагаше кивито. Яж ябълки- те са естествен регулатор, тиква. Дано скоро се оправиш и лека бременност!

# 52
  На мене ми помагаше кивито. Яж ябълки- те са естествен регулатор, тиква. Дано скоро се оправиш и лека бременност!
ginekologa mi izpisa sve6ti4ki doloprokt ama pi6e,4e ne e jelatelno da se priemat v na4alna bremennost a dufalaka taka mi poduva korema mnogo e gadno 4uvstvam se ujasno i me e strah,che se napuvam.

# 53
Може да пробваш и овесени ядки или овесени трици с мляко,а от напъването няма да навредиш на бебето дискомфорта основно е за теб.

# 54
здравейте може ли да ми препоръчате добър гинеколог в пловдив?Ако някой е ходил при доктор Десисава Маркова която работи в клиника торакс може ли да ми каже какви са му впечатленията и дали е доволна от нея, знае ли някой дали тя работи и със здравната каса.Ако ми отговорите ще ви бъда много благодарна предварително ви благодаря.

# 55
здравейте може ли да ми препоръчате добър гинеколог в пловдив?Ако някой е ходил при доктор Десисава Маркова която работи в клиника торакс може ли да ми каже какви са му впечатленията и дали е доволна от нея, знае ли някой дали тя работи и със здравната каса.Ако ми отговорите ще ви бъда много благодарна предварително ви благодаря.
a klizmata opasna li e za men,nqma na4in bez tova nqma da stane mai si e stres golqm,blagodarq mnogo,samo mi kajete ako 6te pomogne 6te si napravq.

# 56
Hu6ka, пробвай с киви, както са те посъветвли. На мен много ми помагаше.

# 57
Momi4eta mnogo se izvinqvam za pisaneto no komputara ne mi e nared.Mnogo molq pomagaite na dve sedmici sum bremenna i imam strahoten zapek,pomagite taka ima li opasnost za bebeto?Molq vi pi6ete mi,za koeto vi blagodarq.

Освен всичко, което са писали момичетата преди мен, трябва и повече течности да приемаш. Добре действа сутрин чаша хладка вода, на празен стомах, може и подсладенаа с мед.

здравейте може ли да ми препоръчате...

За д-р Маркова попитай тук. Успех!

# 58
Клизма се прави в единични случаи дори да си направиш сега не може да я правиш за всяко изхождане.Иначе няма да ти навреди,но при теб проблема трябва да се реши с начина на хранене.

# 59
  • София
Hu6ka, пишете на кирилица.

Щом от дуфалака и изписаните свещички не сте доволни се консултирайте с гинеколога си.
Попитайте дали и какви пробиотици можете да приемате. Дали може да пиете Биогайа по време на бременност. Капките се използват за нормализиране на чревната микрофлора.

но при теб проблема трябва да се реши с начина на хранене.
Консумирайте повече разхлабващи храни.

Общи условия

Активация на акаунт