Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 8

• 53 959
  • 745
  •   2
Отговори
# 495
Кики,съгласна съм с мнението на Мария,ако пък му нямаш такова доверие,първо направи консултация(лична) с някой друг.

# 496
Кики, първо честито   bouquet Иди си на нормален преглед и доктора ще прецени. Фолиевата е хубаво да я почваш веднага. Но за другите аз не бих ги пила, освен ако нямам проблеми, а ако имам такива, няма да звъня по телефона да ме лекуват. То и да има някаква болка или тн не мисля, че като пия по една шепа хапчета ще ме оправят, но това си е мое мнение. Лека бременност  Simple Smile

# 497
Кики, първо честито   bouquet Иди си на нормален преглед и доктора ще прецени. Фолиевата е хубаво да я почваш веднага. Но за другите аз не бих ги пила, освен ако нямам проблеми, а ако имам такива, няма да звъня по телефона да ме лекуват. То и да има някаква болка или тн не мисля, че като пия по една шепа хапчета ще ме оправят, но това си е мое мнение. Лека бременност  Simple Smile
Благодаря за поздрава, макар още да не смея да го приема!
А за другото, не съм сигурна колко добре ме познава и докотра при положение, че съм била при него на преглед само 1 път!
Въпросът ми е какво всъщност прави Дуфастонът при бременните? За какво го предписват?

Ох сега няма да спра да ви питам!  Embarassed

Този същият доктор ми каза на 26.08. да отида на ехограф. Това не е ли много рано? И какво ще се разбере от него само на няколко дена? Embarassed

Последна редакция: вт, 24 авг 2010, 11:01 от AnMary

# 498
Не така плахо  Simple Smile Всичко ще е наред, мисли позитивно и не вярвай на всичко, което ти се казва или прочетеш. Моя съвет е да си намериш свестен доктор, на който да имаш доверие и да не се шашкаш излишно. Има много информация из форума. На 26 ще ти потвърди бременността евентуално, ще види плодно сакче, ако го види, незанам на колко време си бременна. За мен е недупостимо да изпишеш по телефона една шепа хапчета на бременна,която не си видял. Аз съм в чужбина и тука за лекарства не са чували в началните месеци, първия ехограф е в 12 седмица и колко милиона се раждат и развиват. Незнам в БГ каква е тази мания за лекарства е ехографи през 5 дена, то за доктора ми е ясно де - към 30 лева взима  Crazy

# 499
Не така плахо  Simple Smile Всичко ще е наред, мисли позитивно и не вярвай на всичко, което ти се казва или прочетеш. Моя съвет е да си намериш свестен доктор, на който да имаш доверие и да не се шашкаш излишно. Има много информация из форума. На 26 ще ти потвърди бременността евентуално, ще види плодно сакче, ако го види, незанам на колко време си бременна. За мен е недупостимо да изпишеш по телефона една шепа хапчета на бременна,която не си видял. Аз съм в чужбина и тука за лекарства не са чували в началните месеци, първия ехограф е в 12 седмица и колко милиона се раждат и развиват. Незнам в БГ каква е тази мания за лекарства е ехографи през 5 дена, то за доктора ми е ясно де - към 30 лева взима  Crazy
По мои изчисления е може би е станало на 12.08. ина4е по4ти без пропуск този месец работихме по въпроса, а инъ4е от 3 г. си ме4тая за този момент и съм ужасно притеснена да не се случи нещо! Но от дръга страна, все си мисля как на времето са раждани по толкова много и повечето все здрави бебета без да са вземили куп лекарства. И майка ми е родила 3 без специални лечения много отдавна.
Благодаря ти за окуражителните думи! Дано всичко да е наред!

# 500
Kiki_VN ,честито и от мен!Мисля,че трябва да смениш доктора на първо време.По телефон ,без преглед и без да е видял плодния сак не се изписват лекарства.Дуфастонът е синтетичен прогестерон,но в случай,че твоя организъм произвежда достатъчно не виждам смисъл да го пиеш.А въпросният телефонен консултант незнам как е установил нуждата ти.

# 501
Kiki_VN ,честито и от мен!Мисля,че трябва да смениш доктора на първо време.По телефон ,без преглед и без да е видял плодния сак не се изписват лекарства.Дуфастонът е синтетичен прогестерон,но в случай,че твоя организъм произвежда достатъчно не виждам смисъл да го пиеш.А въпросният телефонен консултант незнам как е установил нуждата ти.
Да, това наистина е много интересно! Не съм изследвана за въпросния прогестерон, а ми се дава някакъв негов заместител? А ако той ми е нормален? Само дето се тровя с всякакви лекарства!  Embarassed

# 502
Забелязала съм , че доста често се дава Дуфастон на бременните.Един вид като профилактика,за по-сигурно.Аз за кратко пих Дуфастон,но бях с кръвоизлив и пих по 1 на ден,а не по 3.Незнам,на твое място щях да потърся и второ мнение.Успех и не се притеснявай!
ПП:Пък и това Но шпа по 3 ,за какво е?!Спазми ли имаш?Силни болки?За всеки случай ли?Или за нещо друго?

# 503
И Дуфастон и НО-ШПА се изписват при някакъв проблем,поне кървене,ако нямаш такъв си взимай само Фолиевата.

# 504
Възможно ли е да съм бременна при 36,5 телесна температура измерена сутрин преди ставане и закъснение на цикъла с 9 дни   Tired Tired нали казват че температурата при бременост трябва да е над 37 newsm78

# 505
  • София
просто си направи тест и/или иди на лекар.

# 506
По скоро не. Но при 9 денвно закъснение тест със сигурност ще ти покаже. Защо въобще мериш температура, като теста веднага ще ти даде отговор Confused

# 507
За първи път чувам мерене на температура за установяване на бременност/сигурно се бъркаш с овулацията/.
при 9 дни закъснение домашен тест ще отчете има или няма бременност

# 508
МaНЕВрата попитай следящия те лекар, на мен ми е разрешено по една чаена лъжичка дневно, но имам мами на които им забраняват всякакво кафе.
Аз пък се чудя някой попадал ли е на инфорmация свързана с пиенето на кафе по вреmе на бреmенност, по-конкретно дали нескафето или кафето на зърна е за предпочитане сутрин  newsm78

Определено инстантните кафета не са за препоръчване, по-добре пий нормално мляно кафе! Разрови се с Гугъл, има много информация.  Peace

Благодаря за вклУчването, просто исках да потвърдя наmерената в нета инфорmация, която съвпада със споделената от вас.

# 509
И аз мисля, че бъркаш с овулацията. Когато си следях овулацията, тогава температурата ми беше по-висока, но като бременна си имах нормална температура Peace

Общи условия

Активация на акаунт