Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 8

• 53 959
  • 745
  •   2
Отговори
# 480
Валче,аз и с двете бременности качих по 10-12кг и после си ги задържах до раждането,даже при втората като теб в 7-ми и 8-ми месец свалих по един.Само салати ми се ядяха накрая.Синът ми се роди 3.150 ,а дъщерята 3.350   Hug

# 481
Благодаря ви момичета  Hug

# 482
  • софия
Момичета върти ми се следната мисъл която ме тревожи: Как да сме сигурни че ни идва циккъла със закаснение, а не е аборт/ недай боже Praynig/ Защото имам един спонтанен аборт при който лекара ми каза, че ако не съм си направила теста толкова рано и не съм видяла че съм бременна просто щяло да ми дойде като цикъл и да не разбера. Незнам дали ме разбрахте.  #Crazy

# 483
  • област Варна
tzvetihc, ако не можеш да забременееш дълго време, тогава може да се притесняваш от такива аборти. А единствения начин да го засечеш е или кръвен тест ден, два преди датата на очаквания МЦ или домашен с голяма чувствителност. Тези аборти се дължат на грешки в генетичния материал носен от яйцеклетката или сперматозоида в повечето случаи, а не от проблеми с хормоните или репродуктивните ти органи.
Те лекарите дори не ги смятат за аборти, а ги наричат химически бременности.

# 484
Здравейте !

Моля ви , дайте ми съвет .
Днес мъжа ми ходи на лекар и му установиха ,че има херпес зостер ,а ние правим опити за бебе.
Има ли проблем ако съм забременяла и съм се заразила и аз?
Отразява ли се на бебето по някакъв начин?
И можем ли да продължим с опитите за бебе?
Моля ви , ако някои е запознат с тези неща да ми пише.
В понеделник съм аз на лекар , но до тогава ще се побъркам без информация.SadSadSad

# 485
Moni Dragieva ,
http://www.puls.bg/illnes/issue_260/
Успех ви желая!

# 486
Аз пък се чудя някой попадал ли е на инфорmация свързана с пиенето на кафе по вреmе на бреmенност, по-конкретно дали нескафето или кафето на зърна е за предпочитане сутрин  newsm78

# 487
Flavamed може ли да се пие по време на бременност?

# 488
  • област Варна
МaНЕВрата попитай следящия те лекар, на мен ми е разрешено по една чаена лъжичка дневно, но имам мами на които им забраняват всякакво кафе.

# 489
По време на бременност всеки прием на лекарства трябва да е съгласуван с наблюдаващия гинеколог или съответния специалист. По-добре попитай гинеколога си или посети хомеопат.

# 490
Flavamed може ли да се пие по време на бременност?

в листовката пише "Поради липса на достатъчно опит у хора, Флавамед® разтвор против кашлица може да се прилага при бременност и кърмене само след препоръка от лекар и след внимателна преценка на ползата и риска." т.е. аз лично не бих го пила дори и по препоръка на лекар. хомеопатия ти препоръчвам  Peace

# 491
  • ул. "Мечтание"
Аз пък се чудя някой попадал ли е на инфорmация свързана с пиенето на кафе по вреmе на бреmенност, по-конкретно дали нескафето или кафето на зърна е за предпочитане сутрин  newsm78

Определено инстантните кафета не са за препоръчване, по-добре пий нормално мляно кафе! Разрови се с Гугъл, има много информация.  Peace

# 492
Здравейте, мили дами! Не смея на никого да кажа ( 4е нещо да не ми се случи) , но имам нужда от съвет и информация! От днес имам 2 4ервени линии, и веднага звъннах на един доктор който ми каза веднага да започвам със следната схема:
на ден: 2 х фолиева, 3 х Нош Па, 3 х Дуфастон! Моля, ви дайте ми някакви съвети, какво да прая сега? Майка ми категорично отказа да вземам последните 2! Хематоложката на която също звъннах, също недоумяваше защо доктора ми е казал да пия Дуфастон, след като нямам засега проблем или нещо което да задължава да го пия!
Да ги пия ли или не?

# 493
  • ул. "Мечтание"
И аз недоумявам да ти кажа!  Rolling Eyes
Намери си свестен лекар, който изписва лекарства САМО, ако са нужни. Да не говорим, че това не е преглед, който се прави по телефона. Просто абсурд!  ooooh!

# 494
Кики,зависи до колко вярваш на доктора си.Вероятно ако си ходила на прегледи при него има причина да ти каже точно тези медикаменти.Ако имаш съмнения отивай на преглед,потърси второ мнение и нищо лично към майка ти,но я послушай само ако има медицинско образование  Hug

Общи условия

Активация на акаунт