заплащане на 40% от таксата за детска градина

• 18 493
  • 270
  •   1
Отговори
# 255
Госпожата в градината го каза вчера, но пропуснах да уточня, че 40% такса ще се заплащат при отсъствия през учебната година /т.е. отпадат само през лятото в Бургас/  newsm10
Аз ще мина днес през нашата градина и ще проверя какво става. Mr. Green

# 256
БРАВО! Това, пак е начало. Сега и ако променят условието за болничният лист - ще ги призная.
На 02.08. ще отида да платя таксата за м.7, в които дъщеря ми отсъства седем дни (бяхме в отпуска), и ако ме накарат да ги платя, просто незнам. Дано и в градините вече да знаят, не съм видяла някъде залепени съобщения. Когато въведаха таксата имаше "огромни" табели, че ще плащаме. Но дано да не плащаме, защото ще застана пред Общината и ще събирам подписи, ако не си оправят неуредиците!!!

# 257
Пак съм аз. Имам отговор на жалбата си  Grinning

"В отговор на Ваша жалба с вх. №Ж-94-В-503/22.07.2010г.,
относно промяната на Наредбата за определяне на таксите в детските заведения,
Ви уведомяваме, че сме изпратили допълнителни указания към директорите,
които се изразяват в следното:
1.В случаите, в който на родителя не може да бъде издаден болничен лист,
личният лекар удостоверява заболяването с медицински документ.
2.Не се заплаща такса за периода, в който в детското заведение текат ремонтни дейности,
както и за времето от 1 юни до 15 септември
и за ваканциите, определени със Заповед на Министъра на МОМН."

Аз съм доволна от този отговор и ме устройва това решение. Така, наистина ще се прекратят отсъствията през учебната година, но по време на ваканциите децата ни ще са свободни Simple Smile И за болничният лист, също важен момент, са взели правилното рещение. За мен въпросът е приключен за момента.
БРАВО на всички, които са пуснали жалба или по някакъв начин са се противопоставили на тази такса!!!

# 258
Браво, е то това се искаше
Само ако може, да си коригират наредбичката, за да е малко по-ясна, няма да е лошо все пак, не е толкова много  Peace

# 259
Пак съм аз. Имам отговор на жалбата си  Grinning

"В отговор на Ваша жалба с вх. №Ж-94-В-503/22.07.2010г.,
относно промяната на Наредбата за определяне на таксите в детските заведения,
Ви уведомяваме, че сме изпратили допълнителни указания към директорите,
които се изразяват в следното:
1.В случаите, в който на родителя не може да бъде издаден болничен лист,
личният лекар удостоверява заболяването с медицински документ.
2.Не се заплаща такса за периода, в който в детското заведение текат ремонтни дейности,
както и за времето от 1 юни до 15 септември
и за ваканциите, определени със Заповед на Министъра на МОМН."

Аз съм доволна от този отговор и ме устройва това решение. Така, наистина ще се прекратят отсъствията през учебната година, но по време на ваканциите децата ни ще са свободни Simple Smile И за болничният лист, също важен момент, са взели правилното рещение. За мен въпросът е приключен за момента.
БРАВО на всички, които са пуснали жалба или по някакъв начин са се противопоставили на тази такса!!!
Това за кой град се отнася?

# 260
За Бургас!!!

# 261
Чудесно!Едно умно решение да вземат!

# 262
Браво за успеха.

# 263
Наистина страхотен успех е това! Hug
И аз днес ходих до градината,и ми потвърдиха за решението на нашите общинари.Съжалявам,признавам си, че аз не съм от тези който подадоха жалба.Докато се усетя,много бързо стана всичко.Важното е ,че резултата е на лице!
Дано и от другите градове скоро се похвалят със същото.

# 264
  • Бургас
СУПЕР!!!
Едно умно решение на нашите общинари.
За всички момичета подали жалба   bouquet

# 265
  • Бургас
Вчера ходих и разбрах, че ще влезе в сила от Септември. А са го оставили същото, а съм си внесла жалбата в съда. тия глупости и болничните трябва да се махнат и наредбата да се промени.

# 266
Незнам, защо казжаш, че таксата не е отпаднала?
Моят мъж днес е платил таксата за градината за месец ЮЛИ. През този месец дъщеричката ми отсъства 9дни. И в таксата, която е платил, тези дни не фигурират. Т.е. наистина няма такса за летния сезон, иначе щяха да ни таксуват и тези 9дни, за които нямаме болничен (бяхме си в отпуска)!!!
Ако има нещо нередно наистина, моляте пиши. Но по отговора на жалбата ми и по таксата платена днес съдя, че наистина таксата я няма за летния сезон.

# 267
  • Бургас
Тази такса не е отпаднла нацяло. Става въпрос за такава, която сее заплаща, независимо дали дететопосещава градина или не Peace
Щом детето ходи на градина си плащаш!!!!!!
Но въпроса е друг - ако не ходи, пак искаха пари, тва е Shocked

# 268
  • Бургас
Моят мъж днес е платил таксата за градината за месец ЮЛИ. През този месец дъщеричката ми отсъства 9дни. И в таксата, която е платил, тези дни не фигурират. Т.е. наистина няма такса за летния сезон, иначе щяха да ни таксуват и тези 9дни, за които нямаме болничен (бяхме си в отпуска)!!!
Ако има нещо нередно наистина, моляте пиши. Но по отговора на жалбата ми и по таксата платена днес съдя, че наистина таксата я няма за летния сезон.
Текстовете не са променени. Само са изпратили допълнителни разпоредби, че ще вляза в сила от 1 Септември. Това не е отпадане, а отлагане. И ако остане в същият вид пак си е глупост без значение от кога влиза в сила.

# 269
  • нейде там, където ....
Текстовете не са променени. Само са изпратили допълнителни разпоредби, че ще вляза в сила от 1 Септември. Това не е отпадане, а отлагане. И ако остане в същият вид пак си е глупост без значение от кога влиза в сила.
Да, особено искането на болничните  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт