заплащане на 40% от таксата за детска градина

• 18 533
  • 270
  •   1
Отговори
# 195
Тогава защо ги разпускат? Или понеже при вас, във вашата градина не си чувала за списъчето с децата, които- милите нещастници- няма кой да ги гледа през лятото, се записват на градина, ама ако може да не е през цялото време, ама ако може хич да не ходят...

# 196
Ами Номера е да Са на градина.И тогава таксата да си остане.А не да има 3 месеца ваканции, в които Уж няма деца, Но и такси са наложителни за поддръжка..Нека си тече календарна година, пък който иска ваканции-да си ползва.При целогодишна услуга ще си има достатъчно деца и лете-аз съм убедена в това.Някои хора може да почиват март, други-декември.Но като цяло-отпаднат ли тези месеци наред гимнастики лятото, ще си има доста деца в градините тогава.

# 197

Е, явно именно затова - защото това, че децата не са на градина - разходите си текат. Ток, вода, заплати.

Ами като искат да са на градина, нека си работи нормално, това са принудителни ваканции, не по желание на родителите.

Така или иначе таксите не отиват за заплати и консумативи, или ги има, или ги няма, но не са свързани с покриването на тези разходи.

# 198
  • София
На мен ми е интересно, дали държавата плаща на ДГ за август месец, когато затварят  Rolling Eyes

# 199
Виждам, че е по - лесно да пратиш някого на ЧДГ, а не да се помисли как би било по - добре да се изменят нещата.
Отговор на писмото си все още нямам. Ще ги чакам до Петък и сигурно в Понеделник ще си внеса жалбата.  Мъжа ми каза, че е навит да ги съдя. Не ме касае промяната, но ме дразни начин по - който е направена.
1.  Искам да махнат текстовете за болничните. Те едно, че дискриминират майките в майчинство,неосигурените /те нямат нищо общо с местни данъци и такси/, безработните, а второ не се издават, за да послужат пред градината. съдържат данни, които по никакъв начин не я касаят даже.
2. Искам да махнат % от таксата при определените от МВН ваканции. ДГ все още се съобразяват с тях. А сборната група не предлага качеството на редовната. Съгласна съм с този процент само ако се запазят редовни групи през лятото.
3. Искам да се даде ясен отговор точно как ще се изчислява таксата да напред. Неясни моменти има много.
4. Има групи от деца, които са ощетени от промените и не желая да ги касаят. хронично болните деца трябва да са извън тази наредба.
5. Искам да си оправят текстовете. Какви са тия приложения дето са ги написали. препратката към приложението съдържащо уж таксата е към Административна собственост.

За бабите: Това, че с двете му баби можем да се комбинираме и да изкараме лятото не ни прави престъпници. Какво значи прибира ги, които има баби? Ми има възможност прибира. Въпросът за ваканциите не опира до баби, а до противоречие м/у община и министерство.

Аз с две ръце подкрепям това. Ще се включа с каквото мога. Ако искаш моят подпис, имена или каквото смяташ, че е нужно - на линия съм.

# 200
  • София
Тогава защо ги разпускат? Или понеже при вас, във вашата градина не си чувала за списъчето с децата, които- милите нещастници- няма кой да ги гледа през лятото, се записват на градина, ама ако може да не е през цялото време, ама ако може хич да не ходят...

При нас никога не е имало подобни случаи. Синът ми си ходи и ще си ходи на градина. И никой не е принуждавал никого да си спира детето насила.

# 201
  • София
Нана, в ДГ казаха, че затварят август и няма дежурна ДГ, която да може да поеме децата. А пък психически действат на родителите със сборните групи..колко е лошо, как нямало да има деца и т.н. 

А пък в яслата казаха, че август затварят, но да си попълним бланка кога детето ще посещава яслата. В бланката имаше м.август, но сети се дали някой го е написал ?

Радвай се, че при вас не е така  Peace

# 202
При нас никога не е имало подобни случаи. Синът ми си ходи и ще си ходи на градина. И никой не е принуждавал никого да си спира детето насила.

И си работят всички групи в градината, както да кажем месец октормври? За първи път чувам за такава градина, но браво!

# 203
  • София

И си работят всички групи в градината, както да кажем месец октормври? За първи път чувам за такава градина, но браво!
в р-н Студентски,всички ОДЗ-та работят целогодишно.Няма летни отпуски,ремонти и пр.

# 204
Добре, но не мислите ли че това че в един квартал в един град е така, не значи че навсякъде е така?! Или понеже в мойта градина не е така, искам да ви кажа че сте клявки  Rolling Eyes

# 205
в р-н Студентски,всички ОДЗ-та работят целогодишно.Няма летни отпуски,ремонти и пр.

Е, когато всички станат така, ще съм съгласна за плащане на такса Peace

# 206
  • гр.София
 Вярно, от целия списък за работещи и дежурни градини, само в Студентски град всичко е ОК.
 http://kg.sofia.bg/?page=remonti ( първият линк)

Пролетна фея, остави един град... В рамките на София, при еднаква наредба, еднаква такса-различна услуга.
 В един квартал има целогодишно градина,в друг няма. В една градина ти искат предварително да платиш 60 лв за летния месец, в друга-не. В една градина ти искат куп документи,щото иначе няма да ти приемат детето, че родителите нямат право на отпуска във въпросните месеци... И т.н.

# 207
  • София
Добре, но не мислите ли че това че в един квартал в един град е така, не значи че навсякъде е така?! Или понеже в мойта градина не е така, искам да ви кажа че сте клявки  Rolling Eyes

Кажи в кой район си и веднага ти казвам,къде има дежурни ДГ.
Аз ,когато подавах молба за ДГ,водещото при мен беше да работят през цялото лято,затова и детето ми посещава ДГ в друг квартал.И на мен ми се иска да е в градината срещу нас,ама тя не работи лятото.Преценявам,че по-добре за  мен е да го запиша в по-далечна ДГ,но да знам,че има къде да го оставя през лятото.
малко офф,и не визирам теб:
когато започна кандидатстването за ДГ,,ми направи впечатление,че за повечето майки,приоритет бяха ДГ с плувен басейн,народни танци,кунг фу и тем подобни.Е аз гледах тогава,дали затварят през лятото.

# 208
Няма нужда да ти казвам, в нашия квартал се редуват и дежурна в момента е нашата,не това е въпроса, а това че и в нашата в момента не работят всички групи, а само една единствена, смесена група, точно защото на родителите беше казано, ако могат да си задържат децата
На мен натиск не ми оказваха по ред причини, но на моя приятелка в същата група- буквално й заявиха че не искат детето, а ако много държи, трябва да заплати таксите накуп предварително и няма да й върнат парите и т.н. Има и друга "хватка"- няма да работим еди кой си месец, ако не питаш изрично и много настоятелно, ти се казва че детето не може да посещава градина през този месец. А всъщност ако го заявиш, имаш право да отидеш в дежурната градина, но родителите не го знаят и не записват децата. Отделно че се изписва ПГ и не се приема 1 група по- рано- това е също значителен % от децата, и т.н. В крайна сметка успяват да намалят заявките до минимум и да се обяви ваканция поради намаления брой деца и да се затвори градината  Wink Да, само че ако градината си работеше нормално, повечето деца щяха да отсъстват само по две седмици, а не по два месеца.

# 209
Кой говори за дежурни градини?
Това са извънредни групи, формирани за ваканционния предиод, аз му викам занималня.
Искам градина, която функционира нормално през цялата година, с изключение на събота, неделя и официалните празници.

Общи условия

Активация на акаунт