заплащане на 40% от таксата за детска градина

• 18 531
  • 270
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
Сега бях на среща с юриста си. Значи не мога да искам промени. Съда може само да отмени текстовете. Мога да искам промени с петиция, писмо....А аз искам само промени и да настъпят възможно най - скоро.
Значи ако заведа дело и го спечеля в сила ще влязат старите текстове, но това не значи, че пак няма да приемат някое безумие.  И съм в чуденка. Ще помисля още малко ще разгледаме всички норми, наредби и закони и в Петък вечер със сигурност ще знам какво ще правя.

# 211
  • София
Не се сърди, човече в момента двете първи групи са обединени в една. Децата са около 13-15. Което е повече от добре, като се има предвид, че само в едната група през нормалната учебна година са по 25.

Това едно.
Второ - август месец нашата градина почива, но си има дежурна в района.
Трето - говорех, че в нашата градина никой никога и по никакъв повод не ме е натискал да не си давам детето през лятото. Даже намек не е имало.
И последно - Не се сърди, какво по-различно прави едно 4-годишно дете през другото време в градината?  newsm78

# 212
Лично моето-спи до 10 сутрин.Натрупала се е умора от ранно ставане.Нищо по-различно също, освен че цял ден кара колело. Mr. Green
Мен също Никога Никой не ме е натискал.Просто не работи градината, защото пък други са натискани явно и спират децата си.
Ваканции са нужни, почивки от режима, както при големи хора, така и при деца.Но нека не е задължително точно лятото и то по 3 месеца непрекъснати.

# 213
nana77, този период е ясно и точно определен като ваканция и градината не работи нормално - по-добре, по-зле, това вече зависи от конкретното заведение, но въпросното време е отбелязано като ваканция. Ако искат такси - да го пишат, че си е редовно учебно време и да си върви всичко, както през учебната година, с присъствие, отсъствие и т.н. Но нямат сметка, цялата идея на тези 40% е градината да работи с малко персонал и дежурни групи (защото официално това е неучебно време), но да събират такси, защото родителите са хора без алтернатива. Ако не платят - детето им изхвърча от градината. Висока и сигурна събираемост, която Общината не може да постигне в нито една друга област.

Моето дете лесно се адаптира, но не за всяко е така, представи си чужди учителки, които се сменят непрекъснато, непознати деца, тепърва изграждане на колектив, опознаване на изискванията и очакванията.

Какъв е проблема да работи нормално градината целогодишно? С целия персонал, с всички групи, тогава ще си плащам и пълната такса, не 40% Peace

# 214
  • Бургас
Нана, когато не използваш услугите на градината лятото и си уведомила за това плащаш ли такса?

# 215
Сега се сещам, че при нас има и регламентирана пролетна ваканция, която също не се брои за учебно време и не се отмятат отсъствия, пак е само извънредна група. Т.е. хем искат да направят градината като училището, за да не работи персонала, хем да се плаща все едно детето ходи newsm78 елементарна сметка - ако ходи половината месец, държавата има разходи по детето ми за този период, ако не ходи, няма, и в двата случая ми струва едно и също  newsm78

# 216
  • София
Нана, когато не използваш услугите на градината лятото и си уведомила за това плащаш ли такса?

Нямам идея, честно казано, не съм питала.

Не се сърди, явно аз не съм проучила въпросът така детайлно, защото за първи път чувам, че лятото градината се води ваканция. Защото Кало си е на градина. Щом е там - значи за мен си е работно време, не ваканция.

# 217
Сега проверих пак, ваканцията започва на 01.06. и приключва на 31.08. По време на нея, на местно ниво се решава дали ще има извънредна група, дали няма да има или ще има само за определен период Peace при нас за тази година юни и юли са с дежурна група, август не работи въобще. Миналата година пак беше така, по-миналата и трите месеца беше тотално затворена.

# 218
Здравейте!Аз съм от Бургас и в нашата детска градина ,въпреки че си уведомил за отсъствието на детето ти за лятото, пак ти искат 40% от месечната такса ,но това от 01.07.,преди не беше така.Единствено ако предам болничен лист ,тогава  се извиняват отсъствията на детето ми,но понеже сега съм в майчинство ,това не важало за мен.Поне така разбрах.

# 219
  • Бургас
Здравейте!Аз съм от Бургас и в нашата детска градина ,въпреки че си уведомил за отсъствието на детето ти за лятото, пак ти искат 40% от месечната такса ,но това от 01.07.,преди не беше така.Единствено ако предам болничен лист ,тогава  се извиняват отсъствията на детето ми,но понеже сега съм в майчинство ,това не важало за мен.Поне така разбрах.
Важи. Никъде в промяната не е запиано, че жените в майчинство са освободени.

# 220
.

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 15:45 от Samanta 81

# 221
  • София
Сега проверих пак, ваканцията започва на 01.06. и приключва на 31.08. По време на нея, на местно ниво се решава дали ще има извънредна група, дали няма да има или ще има само за определен период Peace при нас за тази година юни и юли са с дежурна група, август не работи въобще. Миналата година пак беше така, по-миналата и трите месеца беше тотално затворена.

И аз току що проверих. На ниво шеф на отдел Образование в община.

Значи.
Първо периодът НЕ се води ваканция.
Второ - дежурните градини по райони се определят от СТОЛИЧНА община, след като всяка градина е подала броят на децата, които искат да ходят през летните месеци.
Трето - броят на децата в сборните групи и възрастовото им смесване са решение на директорката на съответното заведение.

# 222
Защо е нужно да подавам заявление, след като не е ваканция?
Все едно да ида ноември и да подавам заявление, че детето ми ще ходи  Crazy
Като не ваканция, защо има дежурни, а не нормални групи?

# 223
  • burgas
Точно така уведомил или не дължиш 40%.В нашата градина в момента тече ремонт,всички деца са събрани в единия корпус на градината и има такива които спят по двечки на легло.Не можем да си открием раницата по гардеробите,а как си намират шишенцата с водата не ми е ясно.Някои майки са останали с впечатлението че се "циганим"за 22лева.Става въпрос за това ,че наистина през летните месеци сме принудени да се примиряваме с ненормалните условия в градините.Крайно време е да се премахне тази практика госпожите да ползват по 2 месеца отпуск  на куп .Моят син сутрин е като стресиран:тук-там някое познато дете,всеки ден различна госпожа-имената им не можем да запомним.

# 224
Като не е ваканция, защо групите са дежурни и се подават заявления?!

Общи условия

Активация на акаунт