Изтекъл задграничен паспорт

• 66 179
  • 88
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
И аз си мислех да мина метър и да не казвам нищо за стария, когато подавах документите за новия. Беше изтекъл 15 години преди това, а на всичкото отгоре ми го бяха откраднали година преди да изтече. Ама не ми мина номера - служителката в Паспортното веднага ме пита за стария и защо не съм го върнала, та писах декларация или нещо подобно с там подробностите, че е изтекъл и откраднат. На мен така ми се размина глоба, но то си беше вярно всичко това

# 31
Моят паспорт изтече на 16 юни.
Обадих се  в посолството да им кажа,че нов няма да вадя(в чужбина  живея) и дали трябва да отида  да им го върна старият .
Казаха ,че можело да не го  връщам и  глобите вече били отпаднали.
Имам още един невърнат,предишният преди този,но го запазих заради визата вътре и още е в мен

Последна редакция: нд, 11 юли 2010, 22:58 от susie

# 32
Няма как де се скрие паспорт. Нов няма да ви издадат, без да върнете стария. Друг е случая, ако е запазен заради визи. На гишето просто ще ви върнат, да дойдете със стария паспорт, тогава подавате заявление за нов, иначе не може.

# 33
И пак да попитам, кога мога да си върна паспорта?? Не мога в работно време. Може ли някой друг да го върне вместо мен?

# 34
Ако само го връщаш и не вадиш нов, може и да може друг да го върне, но най-добре питай в паспортна служба.

# 35
  • София
Стария паспорт се връща при получаване на новия. Поне в 1во РПУ в София е така.

# 36
Аз няма да си изкарвам нов, но нали трябвало да се върне до 3 месеца след изтичането, иначе глобявали.

# 37
Може да го върне друг, но с пълномощно. Ако имате познат или без познат - правят и компромиси. На наш познат сестра му му го върна, взеха го и се уреди.

# 38
Ellа, не знам дали ще искат да платиш глоба за това че е изтекъл , но в ЕС можеш да пътуваш само с лична карта и няма да ти кажат нищо за изтекъл паспорт, проблем щ е , ако си в държава извън ЕС , катоо Сърбия е изключение

Вече и през сърбия минаваме само с лична карта.

# 39
моят паспорт изтича декември тази година, очертава ни се пътуване през октомври за 10 дена в Турция. Казаха ми, че трябвало да си изкарам нов, защото имало не знам си какво правило, че паспортът трябва да е валиден 6 месеца поне преди излизането от страната. някой знае ли нещо по въпроса ? четох някакви правила тук: http://www.mvr.bg/Guide/default.htm и нищо подобно не пише, а хич не ми се занимава да ходя и да се редя (знаете каква лудница е с документите сега), ако не се налага..................

# 40
Да, има такова правило, трябва да си изкараш нов. Ти дори не си на ръба на шесте месеца, а ти остават 2 месеца - няма да те пуснат така.

# 41
Моят беше изтекъл на 10.12.09.Видях го съвсем случайно.Като отидох в РПУ-то си подадох първо документите за новия.Такса 40лв и 3,5 комисионна за Сибанк.Старият го върнах и ми дадоха протокол, където обяснявах причината за забавянето.За 7-те месеца ми взеха 20лв глоба и 2,5 комисионна.Полицаят и служителката ми казаха да изчакам година и половина, за да не платя и толкова, но не знам какво може да излезе или да им скимне на тях и да ме глобят със 150лв.20лв, къде не  ги дава човек?!Но едно е сигурно, че следят дали е върнат паспорта.Ако няма да си изкарваш нов, просто те отписват, че си го върнал.Инфото е от 02.07. Сега в понеделник ще ходя на РПУ-солариум, за да си го взема. Laughing

# 42
  • Pierrefonds, CA
Мъжът ми плати глоба от 20 лв.за това,че не е върнал паспорта в 3 месе4ен срок след изти4ането му. Бяха минали 6 месеца от изти4ането... Това става в Пловдив в МВР на  'Волга" Laughing Whistling

# 43
Моят паспорт е изтекъл септември месец, сега като отида да си вадя нов и ако искат да ме глобят пр 150 лв мога ли да откажа да платя глобата( 150 лв излишни просто нямам), а какво се пише в тази декларация, която е дадена на някои от вас да попълват точно заради забавяне на връщането на паспорта?

# 44
Аз писах "Поради недоглеждане срока на изтичане".Можеш да изчакаш още към година и да го върнеш, в случай че си сигурна, че няма да пътуваш.Не ми се вярва да те глобят 150лв, ако го върнеш сега.

Общи условия

Активация на акаунт