Ултра лято Албена 2010 (Тема 4)

• 61 962
  • 709
  •   1
Отговори
# 585
И в Калиакра може.

# 586
Здравейте, момичета  Hug Ние онзи ден се прибрахме от Добротица. Като цяло почивката ни беше прекрасна  Laughing На север ходя за сефте от близо 20 години и определено не съжалявам, че избрахме Албена. Хотелите (със съвсем малки изключения) ми се сториха същите като едно време - поне отвън.
Атмосферата в Добротица е представена съвсем точно на снимките на сайта им. Ресторанта е хубав и чист, както и лоби бара. Храната е добра и разнообразна. Детската кухня не е много адекватна - шницели, пържени картофи, хамбургери и шоколадови бисквити ..... вероятно критерия е какво взимат децата най-често  newsm78 Но пък от кухнята за възрастни имаше достатъчно неща подходящи за деца. Персоналът на ресторанта е много приветлив и любезен.
Стаите не са много големи. За семейство с едно дете са ок. Ако обаче децата са две, едното вероятно ще трябва да спи в леглото на родителите си. Допълнително легло трудно би се побрало. Банята (споменавам я заради бурните дискусии по темата преди време) изглежда по същия начин като тази от снимките от Орлов - мраморни плочки. Тук там по ъгълчетата, както и в тоалетната чиния, можеше и мръсотийка да се види. Лично мен това ме подразни, както и факта, че не оставят сапунчета за ръце ежедневно, а само веднъж - при настаняването. Не ме разбирайте погрешно все пак - не става въпрос за много мръсна баня. На пръв поглед изглежда чиста.
Аниматорите са симпатични и се стараят да обръщат внимание на всички гости на хотела. Говорят и на френски и на български. Няколко от момичетата са французойки. Те общуваха с нас на английски.
Барманите също са любезни и усмихнати. Изключение прави само едно девойче, на което целия свят му е крив.
Басейните се почистват непрекъснато.
Ами, това е в общи линии. Спирам, за да не ви отегчавам.

Ето и малко "пейзажни" снимки от почивката ни, ако ви се гледа. Правени са в Делфинариума, в Ботаническата градина, в хотела и из Албена:
http://svetlanna.snimka.bg/bulgaria/more-2010.518685

Последна редакция: нд, 18 юли 2010, 17:00 от Mama Svetla

# 587
Mama Svetla,много благодаря за изчерпателната информация  Hug  bouquet
Имам само две въпросчета:
Анимацията къде се провежда?И по кое време?
Че бях питала в Елица и ми казаха на басейна от 15ч  Rolling Eyes Ми то моите деца тогава спят  Thinking Или поне ще се опитват да спят(предвид шумната анимация) Rolling Eyes
А на плажа има ли достатъчно свободни чадъри за всички?че ние малко късничко ходим....

Последна редакция: нд, 18 юли 2010, 16:13 от penelopi

# 588
  • В.Търново
Mama Svetla,огромно благодаря! Hug  bouquet
Страхотни снимки,изчерпателна,положителна информация за Добротица!Дано в края на август обслужването е на ниво,тези красоти в ресторанта....онази ледена рибка е много красива и онези красиви букети от зеленчуци и плодове.. smile3521,превъзходно е!
И аз да попитам същото като Пенелопи-за чадърите,за анимацията. Peace Simple Smile

# 589
Ами, нашата стая гледаше точно към ресторанта и басейна, където правеха следобедната анимация. Не съм си гледала много часовника, но май около 4 започваше данданията. Преди това организираха по-тихи занимания от сорта на каране на колело и разни игри в парковата част. Част от заниманията бяха и на плажа. Не сме имали проблеми с шума.

А, за чадърите прапуснах да напиша, но в това отношение не ми хареса много. Да, чадъри и шезлонги има достатъчно. Обаче плажната ивица е много широка и на практика последните редове са по-близо до басейна на хотела, отколкото до морето  Confused Ако отидете на плаж към 9 часа, в най-добрия случай ще се вредите някъде към 5-ти ред, което си е доста далеч от водата. Зоната е една за Добротица, Дорстор и Кардам.

# 590
Ако отидете на плаж към 9 часа, в най-добрия случай ще се вредите някъде към 5-ти ред, което си е доста далеч от водата. Зоната е една за Добротица, Дорстор и Кардам.
Ееееееее,та в 7ч ли да ходим на плаж????  Crossing Arms Ние в 9ч още спим....  Embarassed

# 591
Ми, всъщност повечето нашенци изобщо не идваха на плаж рано. Явно ставаха много рано сутрин да си хвърлят хавлиите на шезлонгите, а после се връщаха да си доспиват  Shocked Ние ходехме към 8.30-9 часа и се вреждахме на 4-5 ред. Това, което ме дразнеше е, че до 11 часа, когато се местехме на басейна много от шезлонгите по първите редове си оставаха празни. Тъпо е това  Close Ако не са "резервирани" ние ще си направим плажа и ще освободим мястото преди въпросните тарикати да са се дотътрили .... Последната сутрин реших и аз да "запазя" места преди закуска  Mr. Green .... в 7.20 сутринта първите два реда бяха вече "заети", а на плажа нямаше жив човек  Shocked

# 592
  • София
Аз ставам в 6:30, айде да видим дали някой ще ме изпревари с хавлийката Mr. Green

# 593
  • В.Търново
Те като си слагат по-рано кърпите поне да отиват на плаж по-навреме,няма да ме е яд толкова,а не към 11 часа и да стоят празни шезлонгите?!Те сигурно си ги оставят още през нощта....или дори късно вечерта.

# 594
Твърдо против съм това "запазване", ако се махнат кърпите дали ще стане скандал или ще им стане неудобно и ще замълчат, чадърите не са тяхна собственост в крайна сметка??

# 595
  • София
Твърдо против съм това "запазване", ако се махнат кърпите дали ще стане скандал или ще им стане неудобно и ще замълчат, чадърите не са тяхна собственост в крайна сметка??

Е това и аз щях да попитам,ние ходим от 9 до 11 и след 17 до 19.Много сме бели и много лесно изгаряме,а все пак съм с лако дете и не ми се иска да съм прекалено далеч от водата.

# 596
Аз не държа на първа линия, но определено ще се подразня ако първите 2-3 линии стоят празни с наметнати кърпи, а се наложи ние да се паркираме по-назад. Ако хората са там няма проблем....
Ще има скандали....предусещам Mr. Green

# 597
newsm78 А къде ще им махнете кърпите, на земята ли?
Не, че го приемам това "запазване" за нормално, точно обратното, ама и наглост си е, то така с 1 кърпа може и цяла седмица да си "пази" шезлонг и чадър някой и хич да не се весне на плаж  #Cussing out
Вероятно човекът, който следи за шалтетата и отговаря за зоната може да направи забележка или какво..но хич не го вярвам, първо защото зоната от чадъри не е малка и той едва ли може да гледа кой отива мята хавлия и си заминава, ми може просто до кафене някъде да отскочи и да му направят забележка, все ще измисли някоя опашата лъжа, че отива до...и се връща след 5 мин.

...аз поне нямах този проблем...че пък как да го имам като в 2 от дните можеше да си изберем по цяла линия   Joy не само 1 чадър, пък и следващите дни предпочитах да съм далеч от водата, че по-лесно гонихме/вардихме Дребосъчето на пързалката  Mr. Green

# 598
Нали ви споменах по-назад, че  още в седем минават да хвърлят хавлиите.  Ние не си правихме труда да се циганим, отивахме когато решим, със собствен чадър пред първа линия. Има предостатъчно място.     

# 599
Нали ви споменах по-назад, че  още в седем минават да хвърлят хавлиите.  Ние не си правихме труда да се циганим, отивахме когато решим, със собствен чадър пред първа линия. Има предостатъчно място.     
А шезлонги ?

Ани, кърпите може да са навсякъде, не съм длъжна да знам къде са и как са попаднали там, все пак съм дошла точно преди 5 минути Mr. Green (ще видим как ще е де, аз и на 4 линия ще съм доволна).

Общи условия

Активация на акаунт