Ултра лято Албена 2010 (Тема 4)

• 61 913
  • 709
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна, морето и сините вълни!
Няма да цитирам имена, че да не се объркам  Embarassed
Кафе - има колко щеш и каквото пожелаеш. Единственото което трябва да направите е да идете до автомата и да натиснете копчето  Joy
Анимацията - говорят само на френски  hahaha и като видят че има и българи и гледат  Shocked започват да превеждат на български. Не се притеснявайте за децата. Моята дъщеря имаше приятелка французойка. Всяка си говореше на нейния си език, но се разбираха...как не знам. Но двете се търсеха. Ели може да потвърди!

Стаите - ами аз в Калиакра не съм била. Не ми се стори мизерно. Но е тясно определено. Има едно легло тип двойно, единично легло, огледало, бюро и стол. Това е. И една пътечка от вратата до балкона. Но вие в стаите нали няма да седите???
Фоаето е приятно, бара също, терасата пред бара също, барбекюто...Навсякъде можете да си седите и да се наслаждавате на морето.
Стаите почти всички са с гледка към морето, но какво от това? Седнете си на терасата пред хотела, пийте питие или кафе и се наслаждавайте на гледката!
Персонала е супер любезен! Всеки един! От камериерката до управитлката на ресторанта и хотела! Всички са усмихнати! Като стане време за ресторанта има хора от анимацията на двата входа, които те посрещат и ти пожелават приятен апетит! А до топлата част почти винаги има двама човека, които също ти желаят приятен апетит и ти казват кое какво е, ако случайно няма надпис на БГ, а само на френцки  Mr. Green
Плодове има много! Най ме кефеше грейпфурта за закуска - обелен и нарязан. Аз само трябва да си го хапна!
Има киело мляко и сирена колкото искате. А десертите им....просто се размазахме да ги опитваме  Crazy Crazy
Снимки имам не много, но не са от хотела...Ние в стаята не сме седяли. Само спяхме..
Още една екстра - хотела предлага колелета под наем. И почти всеки ден от анимацията има нещо като велопоход. Та ако не ви мързи може да повъртите малко педалите.
Абсолютна екстра според мен е че хотела е до морето. Можеш да си плажуваш, после хапваш и се мяташ на басейна. Басейна учудващо няма хора. Почти всички са на плажа.
И наистина французите са супер тихи и дискретни. Като незабележими са. Няма викове, няма крясъци...няма и претъпкани чинии с манджа и после изхвърлена храна.

# 61
  • Плевен
И аз с отчет от Орхидея:

Времето беше страхотно! За разлика от прогнозите  Wink

Настаниха ни в Орхидея Парк- хубави са станите, малко теснички, но нашата беше тройна с разтегателно четвърто легло и може би затова.

Запознах се с 3 мацки тук от форума, за което много се радвам  Hug

Храната на нас много ни хареса. Е, в пиковите моменти имаше опашки за скара, но пък ние ядяхме от другите неща. Ресторанта беше малко попрепълнен, но храна се изнасяше навреме, има доста голямо разнообразие, бързо се отсервира. Другите съфорумки имаха малко по-различно мнение, но то е повече до нагласа според мен. Имаше доста интересни салати, ястия, специалитети.

Но гааадните румънци, а и руснаците са просто отврат - шумни, нахални, невъзпитани!  #Cussing out

Басейните са супер, спасителя е едно много приятно момче, та си лафехме с него доста.

Бусчето ходи до плажовете на Орхидея - може да се ползват този пред търг. център, но там е пренаселено и другия пред Добротица е много по-приятен. Доста се претъпкваше бусчето обаче. Не си представям как ще е през пиковия сезон  newsm78

Сладолед, междинни хранения, скара, сладки, сокове, пици - имаще достатъчно.

Като цяло сме мнооого доволни. Е, имаше някой разминавания, но при проблем с културна забележка всичко се уреждаше.

Най-лошото е, че последните дни 2 дни децата ги хвана ентеровируса и ходихмме до Барза помощ, та сега още са зле  Sad

Но като махнем това, си изкарахме страхотна почивка!

# 62
Това с ентеровируса масово ли е вече, или само с твоите деца се получи ?

# 63
ох, че ми топлят сърцето хубавите отзиви за "Добротица" Mr. Green пожелавам на всички запътили се към Албена да си изкарат страхотно!  bouquet

anyto , хм, много непритяно това с ентеровируса. Бързо оздравяване дечицата! Heart Eyes Дай да разнищим какво сте яли, пили и т.н. и от къде може да е дошъл... Thinking

# 64
  • В.Търново
mimito,за такава почивка като твоята си мечтая! newsm08Много се радвам,че сте си изкарали чудесно! Hug
Аз питах за кафето Grinning,моя мъж е кафеджия и понякога изпива по 3-4 кафета на ден,което за мен не е нормално,но какво да го правя....  CrazyИмах предвид дали от бара ти предлагат еспресото към ОИ,но явно-не,ще трябва да си го пие от машините Whistling,но мен това не ме вълнува,аз пия кафе мнооого рядко!
Благодаря ти за изчерпателната информация!      bouquet  Ще се радвам наистина,ако всичко това си е така и в края на август! Simple SmileДано и французите са така тихи и възпитани тогава! Mr. Green
Благодаря отново!      bouquet

anyto,какво стана,че дечицата ти се заразиха от тази напаст? Sad Мен много ме е страх от това!

# 65
  • Варна, морето и сините вълни!

Аз питах за кафето Grinning,моя мъж е кафеджия и понякога изпива по 3-4 кафета на ден,което за мен не е нормално,но какво да го правя....  CrazyИмах предвид дали от бара ти предлагат еспресото към ОИ,но явно-не,ще трябва да си го пие от машините Whistling,но мен това не ме вълнува,аз пия кафе мнооого рядко!

Мисля че и от бара предлагат кафе....не съм искала, зашото това от машината много ми харесваше. Аз  също пия кафе  Mr. Green Машината до басйна правеше страхотен каймак  Mr. Green

# 66
  • В.Търново

Мисля че и от бара предлагат кафе....не съм искала, зашото това от машината много ми харесваше. Аз  също пия кафе  Mr. Green Машината до басйна правеше страхотен каймак  Mr. Green

Ще се възползваме от машината до басейна,мъжът ми де,той ще остане много доволен. Mr. GreenМного обича да си пие кафенцето с цигарката ,легнал на шезлонга.  Laughing

# 67
Ох,аз се притесних много-само ентеровирус ми липсва точно сега. anyto кога се претъпкваше бусчето, в кои часове? Кога тръгва първото бусче-в 9 или 9.30ч? Не е ли Орхидея първата спирка на буса, нали Клер тук така разказваше,че за Орхидея винаги има седящи места на отиване? Има ли достатъчно места на паркинга на хотела, може ли с кола да се ходи до плажа според теб? Какво беше мнението на другите, с които си се запознала там и защо са били недоволни? Следобед чува ли се много шум и викове от някъде,защото ние с детето спим всеки следобед и ми е доста важно? При положение,че само децата ви са хванала ентеровируса, може ли да е от детския басейн например? може ли да изнасяш храна от ресторанта, за децата,ако ходите на плаж? Има ли между впрочем сутрин кисело или прясно мляко за закуска? Малката ми яде много мляко и не ми се иска да купувам от там някъде?

Последна редакция: сб, 03 юли 2010, 19:29 от огнена стихия

# 68
  • Mostly in my mind
огнена стихия, давай го по-спокойно. тръгни с нагласата , че ще си изкарате една страхотна почивка и ще видиш , че ще е така.   bouquet

# 69
Като се замислих установих,че май не ме интересува и междинното хранене, защото сутрин като отидем с първия бус на плаж не хващаме междинното хранене, ще се връщаме за обяд, а следобед спим поне до 16-17ч и пак не го хващаме.  Mr. Green
Абе аз лично гледам да го давам спокойно,ама сега след това изказване за ентеровирус не ми е много спокойно, поне за мен с това състояние-отивам на море в началото на 3-тия си месец-все още е критично. Детето не ме притеснява толкова. Миналата година на Китен изкарах ентеровирус, но не е същото като сега както съм.
Къде сте ходили в Бърза помощ-във Варна ли или в Албена?

Последна редакция: сб, 03 юли 2010, 20:08 от огнена стихия

# 70
Момичета, някой има ли отзиви от х-л Панорама и х-л Компас. Цената там е 65 лв. на човек за Ultra All Inclusive и доколкото разбрах са стари хотелите, но миналата година са ги реновирали. Звучи ми много добре, но ми се иска да чуя и отзиви.

# 71
Има поне 5 отзива.

# 72
В тази тема ли? Прочетох я цялата, но не открих... Ще съм благодарна за линк или насока, къде да ги търся Hug

# 73
  • В.Търново
В тази тема ли? Прочетох я цялата, но не открих... Ще съм благодарна за линк или насока, къде да ги търся Hug

В третата тема за Албена има няколко отзива за Компас,които общо взето са еднакви като впечатления.Ето например коментарите на kriss : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=504912.495
Около тия страници има няколко коментара за Компас,мисля че някъде и за Панорама имаше отзив.Двата хотела ползват ресторанта на Компас и басейните на Компас. Peace

# 74
rosinauzunova сега ще ти обясня за кафето,понеже и за мен 3-4 кафета са си нищо,а сутрин поне 2 удрям,та........ в ресторанта е най-ранното кафе има Шфарц,което съм сигурна ,че мъжати няма да удостои ама изобщо има и нес от машина.Учидващо силно и хубаво-кефти чисто,кеф ти със сметана или мляко.Отвън на бара има същата машина за нес и машина за еспресо-кафето си струва -един огромен плюс ,в много от хотелите е супер слабо.
Е, в Калиакра си го имахме сутрин в стаите,но това е друга тема,ако някой се интерсува ще разкажа,но... за жалост ,ние бяхме единствените българи по това време там,наистина много ни се радваха  Mr. Green Mr. Green

В общи линии Мимето е описала всичко.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт