Ултра лято Албена 2010 (Тема 4)

• 61 949
  • 709
  •   1
Отговори
# 615
здравейте Simple Smile
имаме оферта за хотел Нона и искам да попитам колко е разстоянието до главната улица. С 2 малки деца сме и гледаме всичко да ни е максимално близо Simple Smile
Ако някой има "пресни" впечатления от хотела, обстановка, условия, обслужване и т.н., ще съм благодарна да сподели   bouquet

# 616
  • welcome to the Jungle
Shocked Лъвице, поста ти е доста гнусен. Ти за закон за Черноморското крайбрежие, свободни плажни ивици, това-онова чувала ли си?  
Или просто си на дългосрочен сух режим, та гледаш да си отвличаш вниманието..

Flutter Я ми посочи къде в гореспоменатия от теб закон ти се дава право на свободен достъп  на плаж, който е концесионен и където изрично пише, че ти можеш да си забодеш шареното чадърче между водата и концесионните чадъри.

Я сега прочети това:
Цитат
Чл. 7. (1) Морските плажове с прилежащата им акватория могат да се поддържат и управляват чрез предоставяне на концесия при условията и по реда на Закона за концесиите за срок до 10 години. Широчината на прилежащата акватория, включена в обекта на концесия, не може да бъде повече от 200 м.

(2) Концесионерът осигурява осъществяването на задължителните дейности и свободен безплатен достъп на морския плаж и поставя указателни табели със схеми на отделните зони и условията на концесията.
.

Всъщност, ти чете ли го закона или си потърси доводи някакви?

А сега аз да те попитам нещо - що не си ползваше полагащия ти се чадър, а нареждаше сергията отпред? А поразгледа ли погледите на хората, на които очевидно си им пречила и които сигурно са се чудили как да ти заобиколят покъщнината?  А отстрани поразгледа ли кича, който създаваш?
А да видя, че наблизо ти е свободната зона?

Плажът в Албена е сигурно един от най-добрите в България и като ширина на плажната ивица и като чистота и като подредба и като устройство. Място има за всички летуващи и в пик сезона. И въпреки всичко има едни "богоизбрани", за които етиката на обществени места не важи.

Минзи, относно смотаните ти сексуални предположения Joy, можеш само да предизвикаш още по-голямо съжаление у мен. 

# 617
  • welcome to the Jungle
здравейте Simple Smile
имаме оферта за хотел Нона и искам да попитам колко е разстоянието до главната улица.

Данче, виж тази карта:
http://wikimapia.org/#lat=43.3629807&lon=28.08025&z=17&a … 0&m=s&v=9

# 618
след  дъждовните 5 дни прекарани щни в Компас,  сега запазих за Ралица от 15.08,  дано времето е  добро,  ще се радвам да се засека  с  някои от  вас  Hug

# 619
Здравейте пак!
Малко пресни впечатления от хотел Добротица-върнах се на 14-ти,бяхме там за 11 нощувки/от които дни само три с по-лошо време/....На морето времето и да не е така горещо е приятно,пък и да не са жеги от по 32 градуса.Но да ви кажа за хотела.На първа линия е ,точно до плажа с много широка плажна ивица с прекрасен пясък ишезлонги под носа ни.Морето плитко и удобно за деца...пък и за възрастни.Дните които бяхме комари не съм осетила...не са ни хапали,но може би защото хотела се намира в по крайната и по-спокойна част от плажната ивица.Намира се сред зеленина и гори.Приятно тихо и просторно.Има си собствен басейн,чистеха го постоянно,съответно има такъв и за децата 45 см.В средата със съоръжение за да играят.Пързалка която пръска от всякъде.Има наредени шезлонги около двата басейна.Проблем с намирането на шезлонги не сме имали.Е на първа редица на плажа по-раничко.Но ако станеш по-късно винаги има по-назад,а на басейна има и такива части над които едни дръвчета пазят лека сянка,така че точно в 2-3 след обяд може да се остане там.Точно до басейна се намира бара,газирано от машина,бира когато ти поиска душа/на база ол инклузив/....Не мога да кажа нищо за алкохола защото не консумираме,но мисля ,че се заплаща допълнително.Има и бар вътре в хотела пак на една крачка.
Отвън скара постоянно работи и ако не са палачинки,то ще са пържоли и вурстчета-въобще гладен не се остава.Като заговорих за храна-страхотна кухня,голямо разнообразие,приятен персонал-усмихнат,въобще успяват да те грабнат...мисля че всеки би могъл да задоволи кулинарните си потребности.Изобилие от плодове и десерти...не е имало момент да са свършили независимо дали отиваш в последните 10 минути от яденето или в началото.Винаги се подновяват тавите с топло ядене.Останахме доволни.Имаше две тематични вечери докато бяхме там-морска и българска кухня.Приятно.
За стаите харесаха ми,не са широки но не са и тесни -достатъчни .Чистотата беше на ниво.Сменяха калъфки и почистваха,оправяха ни леглото когато не си оправим.Чисти чаршафи на два дни.Миеха банята и мивките.Бяхме на четвъртия етаж-което за някой е проблем,но се оказа приятно.Когато е валяло и е влага на първите етажи мирише .А горе е по-приятно и не се усеща.А иначе е доста влажно когато вали.Но нали е море.
Останах приятно изненадана от аниматорите-млади момичета и момчета още не завършили гимназия.Много амбициозни.Предимно на френски и за френски туристи но ако решиш да се включиш ще се занимават и с теб.При нас редовно минаваха да канят и подпитват за игри и на децата им беше забавно и приятно.Все пак внасяха свежест и организират и те представления вечер.Да не се притеснявате че говорят на френски...могат и на бългърски.
Останах приятно изненадана и впечатлена от Албена!Ако имам възможност бих повторила!
Ако имате въпроси питайте!
По -късно ще кача и снимки.
Ако не приятно лято и много емоции! Hug
Мама Светла,поразгледах това което си дала кот снимки от хотела били сме по едно и също време ...на едната снимка видях двете ми по-големи дъщери! Heart Eyes
Прати ми ако искаш ваша синмка не може да не ви позная.
Да кафето беше кофти,но се преживява.Ние си тръгнахме точно на 14-ти тъкмо почваха да се подготвят за празника!

Последна редакция: пн, 19 юли 2010, 10:28 от picaso

# 620
picaso,Много благодаря за инфото!!Ше се радвам да разгледам снимките! Hug
Ей,ама много сте ми полезни всички тук! Hug  bouquet

# 621
  • Luxemburg
Kotkovo, това с ентеровируса за момента е баш с хотела свързано май. Докато ние бяхме в Добротица, приятелите ни бяха в Орлов - те са с две деца и Добротица е тясно за тях. Изкараха тоя вирус и четиримата, при това един по един  Sad От 7 дни те 4 бяха болни.

Не съм съгласна с Mama Svetla. Ние се разболяхме още на втория ден, а бяхме във Фламинго Гранд където чистотата е на безупречно ниво и всичко се сервираше с прибори, не съм видяла да се пипа с ръце. В момента има епидемия на този вирус специално във Варненска област. Всичко си е до хората, едни са с по-силни имунитети и го прескачат,други го лепват веднага. Ако имате време пробвайте с пробиотици за да се предпазите.

# 622
Браво,че сте си изкарали хубаво.Аз отначало мислех за Добротица,после смених за Мура,и то най вече за свободни чадъри и шезлонги,искам да ми е спокойно и да не бързам за никъде,мразя като ида на плажа,а ние ходим към 10,че сме посполиви,да не се чудя и да няма къде да си сложа хавлията,но квото бъде......дано не съм сгрешила.

Какво ли ще е времето след 25.07?
Какви лекарства взимате за този вирус,досега вземах парацетамол,но като ви чета има пак доста вируси,момченцето ми е голямо-11г,но за всеки случай трябва  да взема нещо,ако искате споделете.

# 623
  • София
Здравейте! Върнах се в събота от "Орхидея". Доволна съм. Не сме боледували, времето ни беше разкошно. Бяхме платили в последния момент допълнително за дете над 12 г. и понеже нямаше как да ни настанят, дадоха ни апартамент, без допълнително доплащане. Извадихме късмет, ама предвид факта, че съм първи фен-рекламен агент на хотела, заслужила съм си го! Mr. Green Сега по-подробно:

Добри страни:
1. Чистят и сменят кърпи всеки ден.
2. Храната беше много хубава, особено месата и десертите. Този път динята и пъпешът не свършваха. Въобще храненето беше по-добро от миналата година.
3. Персоналът е любезен и мил.
4. Рейсът до плажа е с удължен маршрут, след слизане се налага да се ходи 2-3 мин. максимум.
5. Басейните са чисти и топли.
6. През ден на барбекюто става купон с жива музика.
7. Непрекъснато има храна. Оказа се, че барбекюто и пица-барът работят до 4-5 ч. следобяд.

Лоши страни:
1. Шезлонгите на плажа са недостатъчни, никой не следи кой колко чадъри и шезлонги ползва. Ако не сте от ранобудните, към 10-10.30 е почти невъзможно да си намерите чадър и шезлонги.
2. Обраха ни стаята - за радост парите и документите бяха навсякъде с нас, но взеха часовникът и халката на мъжа ми и моите бижута (които, обаче, бяха евтини, от неблагороден метал. bowuu)

Съвети:
1. Ако оставате на басейна, сутрин, преди закуска, мятайте по една хавлия на шезлонгите, които ви устройват. Имам чувството, че някои си държаха хавлиите там денонощно.
2. Може да си наемете сейф в хотела - 30 лв. за седмица, за ваша сигурност.

# 624
  • Sofia
Ти ме уби с това спокойно споменаване на "обраха ни"!

Как така ви обраха? Не бяхне заключили стаята? Била е на първия етаж? Имате ли съмнания в персонала? Отворили са вратата по някакъв начин?

За последно са ме обирали през далечната 98-ма в Букурещ в супер скъп хотел и съм сигурна, че бяха от персонала, с вас какво се случи?

# 625
  • София
Ми не знам, приех го спокойно. Да, на първия етаж бяхме и имам съмнения, че дограмата не е била добре затворена. Проверявайте я, а също така проверявайте, дали се затваря изобщо добре. Е, няма да се самоубия сега, я.

# 626
Клер, много гадно за обира, миналата година нашите бяха там и им откраднаха кърпите и дрехите но от тераската.
А относно шезлонгите, мога да кажа, че и по рано ходят към 6 и 30ч., си слагат кърпи ние две, три сутрини ходихме с малката рано на плаж и по-това време сме били там. Идват хвърлят и не се появяват вече, защото ние стоим до 10.30ч. най-много. Другите дни ходихме към 8ч., и естествено чак на 5,6 линия чадъри успявахме да бъдем, имаше хора които си носеха чадъри и се тупваха отпред, което затрудняваше преминаването до морето, защото нареждаха и 5, 6 шезлонга но "пазачите" не правеха забележка, но накрая към 12.07. започнаха, явно имаше оплаквания.
Аз пък не се вълнувам, чак толкова какви са плочките в банята (соц, моц)  Laughingинтересува ме , храната да е добра, да има забавления за децата, и не съм била толкова предубедена за почивката, щом съм със семейството си значи ще бъде ок. За две седмицина море от които 8 дена в Лората и 5 дена в Ралица супериор съм супер доволна и от двете места, като обслужване и храна. Peace
Мама Светла, много хубави снимки  bouquet
И друго миналата седимица имаше киноложка изложба, на нас ни беше интересно. И наистина комарите бяха като "врабчета", взимайте предпазни мерки.

Последна редакция: пн, 19 юли 2010, 11:22 от vanita76

# 627
Не съм съгласна с Mama Svetla. Ние се разболяхме още на втория ден, а бяхме във Фламинго Гранд където чистотата е на безупречно ниво

О, да разбира се! Малко лошо се изразих. Нямах предвид, че в Орлов имат вина за вируса. Просто, достатъчно е да дойдат двама болни и на другия ден вече са станали 10. От това никой от хотелите не е застрахован. За мен това си е чисто въпрос на късмет.

Picaso, как сме пропуснали да се разберем предварително ... можеше да се запознаем  Simple Smile Ние през цялото време се мотаехме с един голям фотоапарат. Явно доста сме снимали, щото повечето хора по него ни разпознаваха  Embarassed
За сейфовете - на нас ни дадоха карта за него безплатно. Може би, защото стаята ни беше на първи етаж.
Алкохолът беше включен в ол инклузива.
А, чаршафите при нас не ги сменихиха нито веднъж. Сигурна съм, защото на калъфката на сина ми пишеше "Ралица супериор" и така си остана до последния ден. Кърпите смениха на 6-тия ден.
Празника на французите си заслужаваше да се види  Simple Smile Към 2 следобяд тези от Малибу, предвождани от аниматорите си, дойдоха пред Добротица с песен. Нашите се присъединиха и поканиха всички в залата на хотела, където се почна с танци и песни. После всички се изнесоха на плажа, където бяха организирани разни състезания. Коктейлът вечерта беше много добре подготвен от персонала на Добротица- ледените фигурки, букетите от зеленчуци, много сирена и меса, както и озни превъзходно приготвен студен свински бут, който ни бяхха сготвили и на българската вечеря  Crazy. Вечерта имаше плажно парти пред Малибу и много фоерверки.

# 628
Клер,съжалявам за случката с теб,ще си взема поука,аз по принцип всичко оставам в стаята,но сега изглежда няма дза е така.

Чета ви  за този вирус и почвам да се плаша,досега взимах само парацетамол и кремчета за нараняване,лепенки, моля,споделете какво да взема за този летен вирус,ако ни посети на морето,от 25.07 с едно палаво момченце на 11г,което не излиза от водата.

# 629
  • София
Абе споко с тоя вирус, бе! Не е задължително да се хване. Ето, че ние не го хванахме, а сме били по същото време на море.

Общи условия

Активация на акаунт