Ултра лято Албена 2010 (Тема 4)

• 62 149
  • 709
  •   1
Отговори
# 375
А между Вита парк и Ралица? Къде е по-удобно за паркиране? Четох, че при Ралица има проблеми с местата.

# 376
Хмммм..да напиша и аз някой не до там ласкав отзив за нашата почивчица, която завърши днес.
Бяхме в Панорама, определено втори път там няма да отидем!!
По-назад бях писала, преди да тръгнем, че не съм от претенциозните по принцип, не съм и от тези, които почиват редовно в 4, 5 звездни хотели, така че критериите ми се свеждат до чистота и уют.
Веднага може да ми "скочи" някой, че за тези пари какво да очаквам, но пък и предни години с по-малко сме минавали, пак на Албена, но пък е било много на ниво.
1. Хотелът е ...смотан, отделните сектори са така направени, че ако не си на 2ри, 3ти етаж, все едно си в земята или на партера.
2. Най-потресаващото беше влагата в стаите, те миришеха дори  Confused
...накрая пускахме климатика, докато се разхождахме навън да работи часове наред, за да се неутрализира малко влагата  Crossing Arms
3. Мебелите бяха сравнително добре изглеждащи, дори екстра, но чаршафите бяха 2ра употреба (може и някоя следваща да са  Joy), на тях имае везан надпис Ралица  Laughing Хавлиите бяха сбирщаин някакви.
Възглавниците супер тънки...милият ми мъж какво ли не слага отдолу под тях, за да са на ниво удобно му за спане...верно той спи на мн висока възглавница, ама..те си бяха както за бебе  Laughing
Бяха ми дали кошара, дори ни чакаше в стаята (бях заявила предварително), та там възглавинацата беше сигурно 5 см..не знам, на моето си ми носих  Laughing ...следващия път и на баща и ще нося май)
4. Стаята се чистише, жената всеки ден минаваше една метла, то пък и няма как да не мине, вътре си беше кално, валя почти всеки ден  ooooh!
Кърпи, бельо, сапуни и такива подробности не се сменяха  Crazy Смениха 1 път тоалетната хартия все пак  Joy Вероятно не го правят, ако се вижда дори и малко наличие на такава, защото на рецепцията видях как 2-3ма човека си искат.
5. Басейнът, който се ползва заедно с Компас за мен беше ОК...но става само за хора, които умеят да плуват...иначе се държат за края и не мърдат....ми как да мръднат, като най-малкато дълбочина е 1.70м  ooooh!
Детският с пързалката е добре...бе добре, добре, но ние имахме все лошо време почти и много-много хора нямаше, ако е пълно не знам колко добре ще да е.
6. МанджатЪ...в сравнение с предни години - бедна работа  Crossing Arms
Не останахме гладни в никой случай, но това разнообразие, което имаше другаде, сега цъ...
4 вида салати, вкл едро нарязани парчета краставица/домати, някакви невероятни комбинации от салати..нещо от сорта на това, което Минзурах е писала, макарони със зеленчуци, чисто зеле и т н
Месо - 1 вид риба, 1 вид пилешки бутчета и свинско/телешко и 3-4 вида разни постни неща. Варени зеленчуци, макарони, спагети.
Сладки/тортички, които свършваха мн бързо, кроасани с локум (може и да са поостанали от сутринта Wink знам ли)
2 вида супа, пробвах 1 път да дам на малката, беше мн гледно дететео, хапна 3-4 пъти и до там, тя определено беше зле  Thinking
Дески кът  Crazy пробвахме пюрето от там..оооооооо докарахме го до 1 близване, ми то по-безвкусно нещо не съм видла  ooooh!
Корнфлейкс, кисело мляко и различни видове хляб...това беше в "стола", както го кръстихме ние ресторанта  Laughing
Верно децата, които отсервираха мн се стараеха, усмихваха се любезно, прибираха мн бързо чиниите от масата, почистваха я и т н

!! Барът на плажа беше на по-добро ниво и храната определено беше по-добра и вкусна.
Там може да се каже, че се радвахме на лошо време, защото беше спокойно, но днес когато времето беше ОК и всичкото народ се беше юрнало на плаж  Crazy 10 мин безалкохолно не може да си вземе човек...А шезлонги до към 10-11ч все още се срещаха, макар и рядко.

Чудя се  newsm78 ако всички, които почиват в тези хотели, на които са шезлонгите дали ще могат да си намерят такъв, ако решат едновременно да отидат на плажа...май не!
Колата поне на паркинга до хотела е настанихме без проблем.

Stryper, то може и да е късно за акъли, но може пък да имаш нет с теб...та просто разтоварете колата на място, където ще сте и тогава я паркирайте другаде...на Панорама наистина беше свободно.

Сифонът на душа беше малко запушен, ама карай...

Ей и 2-3 снимки:
Вътрешната част, в дясно на тази сграда, която се вижда е вход (заден) към рецепцията.
http://prikachi.com/images/320/2319320h.jpg

Стълбите, по които се налага да слиза човек, за да достигне до стаята си, следва още ходене до басейна и ресторанта...ако си с количка тежко ти и горко
http://prikachi.com/images/321/2319321T.jpg
http://prikachi.com/images/322/2319322I.jpg

Вход към стаята:
http://prikachi.com/images/319/2319319s.jpg..това вероятно се води верандата  Joy

Хубава стая като първо визуално впечатление..ама как миришеее  Sick
В ляво до коша беше масичка/бюро и  стол. В нишата насреща гардероб и банята с таялетната.
http://prikachi.com/images/318/2319318P.jpg

Те това е...следваща година някъде в друг хотел.
До сега аз си оставам фен на КОМ...ако знаехме, че ще е такава хавата тук, бихме се "борили" за КОМ...хич не ми е шумен, с голям кеф си гледах Уимбълдън там и си "виках" тихичко ... Mr. Green

# 377
Благодаря за съветите. Ние ще сме през август - сега трябва да кажа с кой хотел да сменят Мура.

# 378
В Ком от тази година има климатици,дори ги ползвахме,но за да се стоплим Mr. Green
Аз като ходила само там,го препоръчвам Stop,тази година и храната и обслужването е с няколко класи нагоре Peace
А след 5-те изкарани дни само дъждовни,ви пожелавам сам много слънце,другото...все ще го преживеете Hug

# 379
  • welcome to the Jungle
Stryper,
 има едно чудно скатано местенце, което се намира точно между Ралица и вилите на Вита парк - голямо, широко, асвалтирано и не устройва 90% от шоферите, които се чувстват длъжни да паркират най-малко върху червеното килимче пред лобито на хотела.

Ейй, като се сетя миналата година как на персонала от рецепцията им бяха излязли мазоли на езика да обясняват на всеки гост, че задължително трябва да оставят свободен коридор пред хотела, ако недай Боже се наложи по спешност да дойде пожарна/линейка. И всеки ден имаше по няколко "по-висши същества", които възприемаха зле този свободен коридор и им беше като един вид обществен дълг да го запълнят с таратайките си.

Имаш следните предимства при Ралица:
 - ползваш огромния басейн на Ралица супериър, който е в пъти по-голям от този на Вита парк;
 - аниматорите в Ралица/Р.С. са повече от на Вита парк , съответно и заниманията са много, весели, разнообразни, а от там и много повече забавни и комични моменти;

При Вита парк:
 - има огромни пространства тип полянка, на които малки деца припкат на воля;
 - в басейнчето има 2 малки водни пързалки;
 - ако имаш късмета да те настанят на УОИ във вилите на Вита парк, както го правят понякога  - ще удариш бингото, щото настаняването е в тип апартамент - спалня, детска спалня, хол, баня , тоалетна + телевизори и климатици навсякъде + невероятната екстра, че нямаш абсолютно никакъв битов шум.

Останалото е еднакво мисля.

Ако те интересува повече - пиши ми на л.с. Ние ще сме там в средата на август (живот и здраве!)

# 380
Моите снимки ще гледам да ги кача довечера, бавя се, защото са разхвърляни на 3 телефона, трябва да събера домочадието накуп. 

# 381
Какви са цените за ползване на басейните на другите хотели, където не сме отседнали?

# 382
В Ком от тази година има климатици,дори ги ползвахме,но за да се стоплим Mr. Green
Аз като ходила само там,го препоръчвам Stop,тази година и храната и обслужването е с няколко класи нагоре Peace
А след 5-те изкарани дни само дъждовни,ви пожелавам сам много слънце,другото...все ще го преживеете Hug
зарадва ме поста ти, че Ком е все още на ниво smile3501
след тази година мислехме да разнообразим малко, но май няма да рискуваме Naughty
вие в кой сектор бяхте?

# 383
Здравейте момичета. Вие как си правите резервации за хотелите в Албена... чрез агенция /коя???/ или директно чрез хотела. Миналата седмица изпратих  майл на Орхидея за резервация и ми казаха, че до 1-2 дена ще получа сметка, по която да преведа парите. Ами вече една седмица мина и нямам никакъв майл от тях. Говорих 2 пъти по телефона и освен да ме успокояват, че има време до 19.08, и че ще ми изпратят майл, до друг отговор не успях да стигна. Голяма мъка става с тази резервация.....

# 384
  • София
anny_ бърво бонбонката е многооо сладка  Crazy Второ честно посмях се.Браво опитала си се да го объреш на майтапчийската страна,съжалявам че не сте изкарали добре обаче.
Като четох че .Ком няма климатижи чак се обадих да питам в хотела  hahaha и хората си казаха че има де.
DeLina през агенции мила.Първо е по евтино и второ по бързо реагират  Peace

# 385
  • welcome to the Jungle
DeLina през агенции мила.Първо е по евтино и второ по бързо реагират  Peace

Не винаги това правило е в сила  Wink.
 Давам пример от миналата година:
Настаняване за 3 възрастни + 2 възрастни и 2 деца.

През визит.бг ми извиваха ръцете да плащаме за 2 двойни стаи + единична. Цена 3940 лв за 10 дневна почивка. Нямало абсолютно никакъв начин хем 3ия възрастен да ползва проценти намаление, хем децата да са безплатно. Категорични.  Mr. Green

Звъннах на управителката на хотела. Обясних схемата. Цена - 3600 лв. 3ият възрастен бе настанен с 15%отстъпка от нормалната цена, децата настанени безплатно (иначе трябваше на едното дете да платим 50%). При това направих резервацията супер бързо, без регистрационни форми, без изчакване за одобрение... Телефон, на секундата мейл с резервациите, след час през банката и в рамките на час и малко драмата приключи.

А освен всичко останало, бях свидетел на няколко случки на рецепция, когато новопристигнали хорица установяваха, че са платили на агенциите си резервации за нормални стаи, а на място са настанени в икономични стаи. На всеки един му показаха с очи да види как самите агенции са прецакали клиентите си като са прибрали пари за нормална стая, а са заявили към хотела икономична.  #Crazy#2gunfire

Последна редакция: вт, 13 юли 2010, 11:45 от Lioness

# 386
didolina, опитах през агенция, но ми предложиха двойна преходна стая - две двойни стаи свързани с врата, която се заключва. Честно казано това не ми харесва. За това се опитвам да резервирам самостоятелна в хотела, но .......

# 387
ronicat,имаш ли наблюдения как е плажа в северната част-пред Добротица и Калиакра?много лли е пренаселено?Ако сте минавали дали ти е направило впечатление шумно ли е много около тези хотели?
Миналата година бяхме в Добротица- място на плажа имаше достатъчно! Peace
За шума- през деня има музика на басейна, но тя е приятна, а след обяд я спират или е съвсем тихо, така че не пречи. Вечер имаше програма с танци-манци, но до към 12 най-късно, и то вътре! Wink
Но това от миналата година, тази не знам как е! Rolling Eyes

# 388
DeLina, аз резервирах през визит бг.,звънях почти на всички хотели от първа линя директно и от всички места казаха,че няма свободни места.,и на имейла на Албена писах,същото ми отговориха.
От визит бг. най бързо отговориха.Вчера си получих ваучера и днес фактурата,аз ще съм от 25.07
По ваш съвет звъннах и в хотела и те потвърдиха,че имам резервация.

# 389
Минзухар, миналата година ги видях стаите на Арабела- голяма смешка, точно описани от теб.
Тази която видяхме беше в бледо синьо, може би е била някога де... Rolling Eyes
Миризмата я усетихме по-скоро, като на старо, застояло. Но си помислихме, че това са някакви стаи резерва, за всеки случай, че не е възможно хотел с толкова звЯзди да предлага ТОВА! Shocked

Общи условия

Активация на акаунт