АВГУСТинската ни чета, е от шопинг мания обзета №14

• 24 567
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
  • Miami
Аз не виждам какво общо има това ,че бащата е признал детето и в акта за раждане е записано името му. Това означава ли по някакъв начин, че бащата се грижи за детето, че му дава пари, че го издържа? Бая работа ще им се отвори на социалните, ако тръгнат да доказват, че всяка втора неомъжена жена, която има дете от някой мъж живее с него и делят едно домакинство. Така, че специално за детските трудно ще се уеднаквят критериите.

# 286
  • София
От това по-лесно няма Кори, Дама Купа го е написала, ако тръгнеш да се правиш на самотна майка, веднага ще се разбере, дали действително е така. Предполагам си съгласна. Не виждам къде е разликата, дали си омъжена или не ако делите един дом- това е така нареченото фактическо съжителство-ти имаш мъж, аз също имам мъж. По твоята логика не може да се докаже, че един мъж се грижи за детето си, дори ако са свързани с брак. Мисля, че това е недомислие в закона.

# 287
  • Добрич
Момичета към моето име на първа страничка може да добавите, че ще раждам в МБАЛ гр. Добрич, планово секцио 19 юли/засега/
И аз усещам рядко бебето, на моменти се плаша чак, защото баткото беше много шантав в корема ми, но може би защото тогава беше седалищно разположен докрая и не му е било удобно нещо незнам и аз. Вчера бях на консултация, в петък пак ме викат за тонове защото видяха притеснението ми за движенията на бебка.
И моя корем е ниско долу като първата бременност и може да има изненади за пола, но според мен си е от структура

# 288

dama_kupa, ти и мъжът ти по лични документи един и същи постоянен адрес ли имате? (извинявай за личния въпрос, но и аз се чудя много за тези парични помощи как точно стоят нещата..)

миналата седмица си подадох разните документи в 1-во районно.. там системата е с тези номерца и никой изобщо не си и помисли да ми отстъпва ред.. чаках си 3 часа на една пейка отпред, и после на една опашка за снимка още 1/2 час... остави всичко останало, ами и някакви други хора, които чакаха по същия начин, наравиха страхотен скандал, че били на работа (??!) и не можели да чакат! не знам, сигурно очакваха от мен да им отстъпя реда си..

# 289
Вчера пък ходих в аптеката да си купя талцид и една от аптекарките ми казва "ааа, щом имате киселини значи бебето ще е с много коса"  ooooh! Викам си тая жена учила толкова много не е ли чувала, чела, че това са бабини девитинини и киселините нямат никаква връзка с косата на бебето  Rolling Eyes

Моята съседка напълно подкрепи тази бабина деветина  Laughing страшно много киселини имаше последния месец преди да роди миналата година, а бебока й се роди с поне 5 см коса, направо можеше да му връзва опашки, нищо, че беше момченце  Joy
Пълно съвпадение  Peace

# 290
  • София
Направлението на мен вече ми го дадоха, въпреки че има повече от 30 дни до термина newsm78 Но пък като ходих в Майчин дом там също казаха, че и да го няма не е фатално, щом си здравно осигурена ще ти го издадат на място. Другата седмица ще ходя да си взема и обменната карта.
Като ви чета, аз май съм имала страшен късмет в нашето районно - не само не чаках, ами полицая като ме видя и директно ме вкара вътре. Свърших цялата процедура за половин час.

# 291
  • Miami
От това по-лесно няма Кори, Дама Купа го е написала, ако тръгнеш да се правиш на самотна майка, веднага ще се разбере, дали действително е така. Предполагам си съгласна. Не виждам къде е разликата, дали си омъжена или не ако делите един дом- това е така нареченото фактическо съжителство-ти имаш мъж, аз също имам мъж. По твоята логика не може да се докаже, че един мъж се грижи за детето си, дори ако са свързани с брак. Мисля, че това е недомислие в закона.
shanika, да, права си, че е недомислица на закона. И понеже вече май повече семейства са  без брак, за това казах, че на социалните ще им се отвори бая работа да ходят на всяка втора врата едва ли не да разпитват. Не, че няма начин да се направи нещо де, но докато стнанеее...

# 292
И аз току-що се връщам от местното 2-ро Районно с новата лична карта.Имаше адски много хора,но полицаят ме извика най-отпред и си я взех за 5 минути.При подаването също имах късмет-веднага ме пуснаха да мина,даже ми се усмихваха,че ги пререждам PartyИначе не мога да се оплача-всички са отзивчиви-в автобуса редовно ми отстъпват място,в банките също.На моменти ми става ужасно неудобно от това внимание Embarassed,но пък си викам,не сме всеки ден бременни.
Относно ритничетата-и при мен са по-редки,но реши ли да ме ритне,направо подскачам....Но е едно наместване,едно въртене иначе...И всеки път така му се радвам,все едно досега не съм го изживявала...

# 293
Привет и от мен. Аз в понеделник бях да си взема 45 дневния болничен и помежду другото се гледахме на 3Д видеозон. Докторката каза че все едно съм като по учебник което може само да ме радва и бебка тежи 2700. Искам да ви питам нещо много важно. Моя термин е на 19.08. и ме накара да избилам дата от седмицата от 2. 08.
Аз реших да е 5-ти ама не ви ли се струва много рано две седмици??????  newsm78

# 294
здравейте и от мен. Напоследък пиша доста рядко, но ви чета редовно. Момичета много съм притеснена. Бебето върви по-малко и от днес вече сме на Дузодрил и Biogame. Оказа се че няма да спираме и магнезия. Ако някоя от вас е на същите лекарства, нека ми пише на лични.

# 295
От разказите ви за "толерантността" на милите ни съграждани, става ясно едно - хората по морето са много по-мили сега (не че съм от Варна и може да се каже, че ми е пристрастно мнението)....може би зимата ще е различно. Както и да е, гледайте винаги ведро на нещата и с насмешка подминавайте хорскта простотия...така и бебоците във вас ще усетят позитивното ви отношение! Аз поне така правя и се чувствам много добре, бебчо също (като изключим кошмарното хълцане нон стоп).  Grinning

# 296

o, и моята бебка хълца толкова много...  Heart Eyes

# 297
  • София
От разказите ви за "толерантността" на милите ни съграждани, става ясно едно - хората по морето са много по-мили сега (не че съм от Варна и може да се каже, че ми е пристрастно мнението)....може би зимата ще е различно. Както и да е, гледайте винаги ведро на нещата и с насмешка подминавайте хорскта простотия...така и бебоците във вас ще усетят позитивното ви отношение! Аз поне така правя и се чувствам много добре, бебчо също (като изключим кошмарното хълцане нон стоп).  Grinning
И аз си го помислих това за морския край,като четях постовете на момичетата.

# 298
Като говорите за толерантност, днес в метрото просто беше "супер".
Особено на връщане, освободи се едно местенце между една дама на средна възраст и една ромка, ама малко местенце, недостатъчно, за да положа бременното ми д.
Учтиво ги помолих, да се сместя, но те или не разбираха български или се направиха на луди. Ромката носеше навит маркуч, който беше положила до нея и не благоволи лекинко да го вземе в нея или да го премести. Не беше мръсен или нещо такова, опакован новичък и за да не излезе, че само ромката е невъзпитана, засуканата лека пък си беше положила дамската чанта до нея и също не пожела да я вземе в скута си  ooooh!

# 299
  • София
maya22  и моя термин е на 19,но моя доки каза около 8,9,10 да го вадим.Вчера бебчо беше 2600 и той каза че е малко по-голям/1 седм близо/.Като гледам вие също не сте малки,така че сигурно затова така е казала доки.А и след 38 седм. я водят доносена седм.така че мисля че няма проблем

Общи условия

Активация на акаунт