АВГУСТинската ни чета, е от шопинг мания обзета №14

• 24 282
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Честита радост на Bubinuni много да ви радва малката Симона и да порасне красиво и умно момиче.

Честит Рожден Ден на СиСиТу    bouquet Красиви моменти и много щастие и здраве!  Hug Много подаръци да събереш, но най-хубавия да е през август - червенобузесто желано човече  Hug

MamaLenny кои са тези сайтове, аз от чуждите знам само ларедута и mothercare   newsm78
Моля и други мами, които знаят чужди сайтове за пазаруване на качествени и не толкова скъпи бебешки дрешки да ги напишат. Може да ги добавим и на първа страничка.

Много гушки от мен и погал по коремчетата.  Hug Седете на хладно момичета, аз едвам дишам в тази жега  ooooh!

# 676
  • Ямбол
Ех, че хубав ден!!! С бебе и рожденичка! Честита малка принцеса на Bubinuni и честит рожден ден на Сиска! Аз вчера бях на консултация и си взех 45-дневния болничен, правиха ми и изследвания - кръв и урина за пореден път, и вагинален секрет, защото ми се появи няккакво много отвратилно течение, предписаха ми Полижинакси иот довечера го започвам, но като ги гледам колко са огромни тези глобули... свят ми се завива. Днес трябва да си взема резултатите от изследванията и ще се гледаме на видеозон.
^VALINA^ , доколкото се сещам приложение 7 (с посочен номер на банковата сметка, нали?) се попълва еднократно от теб, освен ако поради някаква причина не се налага промяна в банковата сметка, по която да ти превеждат обезщетенията и се подава от работодателя.

# 677
Прекрасна новина, Bubinuni, да ти е жива и здрава малката Симона. Много хубави емоции за цялото ви семейство и бързо възстановяване на теб!

Сиситу, честит рожден ден! Винаги да си много усмихната и позитивна! Леко и безпроблемно раждане! Весело изкарване!

Прекрасен ден на всички!  Hug

# 678
Маринка, на счетоводителя това Simple Smile
meganzii, аз защото досега не съм излизала в болнични и затова съм така неориентирана и ми трябва и това приложение 7.

# 679
  • София
Момичета, на първа страничка вече ще намерите номерата на нашите вестителки на хубави новини. Запишете си ги за да могат те да ни зарадват с хубавите вести.

Последна редакция: вт, 13 юли 2010, 13:22 от adelina_bg

# 680
meganzii, аз защото досега не съм излизала в болнични и затова съм така неориентирана и ми трябва и това приложение 7.
според мен трябва само 45 дневния болничен да занесеш на счетоводителя и всичко друго , което трябва да се попълва и подава си е нег. работа? ? и защо ти нямат банковата сметка- досега мъжа ти не ти ли е превеждал заплата ?? Simple Smile

# 681
според мен трябва само 45 дневния болничен да занесеш на счетоводителя и всичко друго , което трябва да се попълва и подава си е нег. работа? ? и защо ти нямат банковата сметка- досега мъжа ти не ти ли е превеждал заплата ?? Simple Smile

Хаха, под масата ми ги дава, ти пък:))) Wink

# 682
  • София
Честита бебка на Bubinuni,много здраве, щастие,любов,само хубави емоции желая на цялото семейство HugДнес бях на преглед,вече тежим около 2300,трябва да почвам активен мързел, защото контракциите са ми на често и не трябва да дърпам дявола за опашката.

Имам един въпрос към Else- вярно ли е, че след кърмене трябва да се даде вода на бебето,поне една лъжичка вода,защото иначе имало проблем и в устичката се образувало нещо като мрежичка от млякото.

# 683
На мен също ми е интересно това за водичката след млякото, предполагам, че една глътка колкото да си изплакнат устничките би било добре.  Thinking

meganzii  като гледам лентичките ни са ни с еднакви дни, значи сме на един термин, а на първа страничка те намерих на 26-ти август, аз съм на 23-ти. Любопитно ми е защо е така?  Peace

# 684
Цитат
MamaLenny кои са тези сайтове, аз от чуждите знам само ларедута и mothercare   newsm78
Моля и други мами, които знаят чужди сайтове за пазаруване на качествени и не толкова скъпи бебешки дрешки да ги напишат. Може да ги добавим и на първа страничка.

Това са сайтовете, от които съм пазарувала и съм доволна от нещата:
http://www.littleonesclothing.co.uk/ - доставката до България тогава беше 4.95 паунда, сега като гледам е безплатна, но има ограничение до 2 кг (около 10 артикула).
Като поръчвах плащането мина без никакъв проблем, а нещата ми пристигнаха за 7 дни, но ходих до пощата и ги тормозих да ми издирят нещата, а не да чакам да ми донесат известието. То пристигна след още 3 дни, ама това е действителността и организацията в Български пощи - пратката е при тях, но ги мързи да проверят, след което изпращат на дом. адрес и известие за нещо, което вече си си взел - загуба на време и ресурси... newsm78

http://direct.asda.com/ - нямат доставка извън UK - 4.95 паунда до адрес. Използвах посредник при първата покупка, понеже не можах да платя. След това имам успешни плащания, като нещата ги изпратих на адреса на посредника, а той ми ги докара до България.

http://direct.asda.com/george/clothing/10,default,sc.html - процедурата е като предишната, но доставката е 2.95 паунда. Пак изпратих до посредник, а той до БГ.

Ако комбинирате неща от ASDA и GEORGE доставката е 4.95 до UK адрес.

и https://www.mothercare.com - пак с посредник пазарувах. Доставката до UK адрес е безплатна, ако е над 50 паунда, под 50 е 4.95.

От ларедута не съм пазарувала понеже френския ми изобщо го няма и не мога по никакъв начин да се ориентирам, но misleto поръча и за мен Simple Smile

Успешно пазаруване.

# 685
Честит Рожден Ден на рожденничката и Честити Бебенца на майките, да са ви живи и здрави!!!  bouquet
Да кажа на тези които си носят болничен за първи път че трябва да е придружен с една бележка с номера на банковата сметка която ще ви издадат от всеки клон на банката която ползвате. Друго не ви е необходимо за счетоводителя. А за водичката след кърмене и аз чух на една лекция за захранването на която педиатърката беше много в час и говори и за кърменето. Това е за да си изплакнат устичката и за да не хванат гъбички. Дава се с лъжичка не с биберон.

# 686
  • София
Да кажа на тези които си носят болничен за първи път че трябва да е придружен с една бележка с номера на банковата сметка която ще ви издадат от всеки клон на банката която ползвате. Друго не ви е необходимо за счетоводителя.
Ако си знаете IBAN-а няма нужда да се ходи до банката. На счетоводителя му трябва само този номер. Ако до сега са ви превеждали заплатата по банков път можете просто да кажете на счетоводителя да напише същата сметка.

# 687
  • София
VALINA, освен т.нар. приложение 7-Декларация за банкова сметка е необходимо и един формуляр от самата банка-Удостоверение за номер на IBAN.
Може да се извади от абсолютно всеки клон на банката, в която имаш дебитна карта, само по ЕГН. И декларацията, и Удостоверението са необходими само ако никога не си ползвала болничен при настоящия работодател.
Следващите болнични:
-Предстои да бъдат издадени още общо два болнични, като първия от тях трябва да бъде от родилния дом, с него не се представят никакви приложения.
Единстеното, за което трябва да се внимава е датата на издаване: ако бебето се роди преди или на термин всичко е ок., изравняването до 135-я ден става с третия болничен. Ако , обаче, бебето се роди след термин е необходимо да бъде издаден още един, междинен, за периода на пренасяне.
-Третия болничен вече се издава от педиатъра на детето за разликата до 135 дни/считано от датата на първия болничен/. С него се попълва и подава Приложение 1.
Изобщо, най-добре е да се правят копия на издадените болнични, за да не стане така, че да се получат дупки между тях. Това си зависи от нас  Wink
Когато изтече и този болничен, счетоводителя трябва да представи в НОИ Приложение 2/за разликата от 135 до 410 дни на детето/, копие от акта за раждане на бебето, заверено от работодателя и заповед от работодателя, че разрешава отпуска на майката.
Извинявам се за дългия пост, но предполагам, че ще е полезно за тези мами, които не знаят точно в каква последователност се подават документите.
И за след годинка си има бумащинка, но дотогава има време да си говорим за това Wink

# 688
Да кажа на тези които си носят болничен за първи път че трябва да е придружен с една бележка с номера на банковата сметка която ще ви издадат от всеки клон на банката която ползвате. Друго не ви е необходимо за счетоводителя.
Ако си знаете IBAN-а няма нужда да се ходи до банката. На счетоводителя му трябва само този номер. Ако до сега са ви превеждали заплатата по банков път можете просто да кажете на счетоводителя да напише същата сметка.

За първия болничен ми искаха удостоверение за банкова сметка, което се издава от банката. Не става само с номера на айбана, поне не и при нас. За всеки следващ болничен не е нужно такова удостоверение, в НОИ вече имат банковата сметка.

# 689
Здравейте момичета кокичета!
Ние се преместихме и за сега няма да пускаме интернет, че покрай обзавеждане и за нас и за бебка, сега не ни е до това, лудницата е пълна, беба ми е мноооого шавлива и едва ходя, корема ми е огромен, бих качила снимка но ще е по нататък, счупих си телефона и сега съм в една приятелка и набързо попрелистих темичката, която буквално вече сте изписали  Grinning Иначе да се отчета , беба е добре, в петък бяхме на преглед - 2700кг е малката маймунка аз - 71кг  Crazy ..
Ади, и другите мами с проблемки - почивка и позитивизъм - не остана!  Hug
Сис, честит празник мила, жива и здрава и мноооого щастлива   bouquet
Нели, честита красавица!!! Как се радвам, че въпреки всичките проблеми вече си гушкаш малката Симонка!  Hug Заслужавате щастието което ви сполетя със Стефчо! Много се радвам!!! Да нацелуваш принцеската от нас! Hug  bouquet
Слави , честита радост и на теб мила, малкия адаш да е жив и здрав, и много да радва мама и тати!!!  Heart Eyes
Либи, вярвам, че и вие с принцеска сте добре! Hug
На празнуващите честито! На мамите бързо въстановяване желая! На всички останали - безпроблемни последни седмици, и само добри новини!
Целувки и прегръдки от нас на всички!!!  Heart Eyes Hug

Общи условия

Активация на акаунт