Жени-мениджъри и семейство

• 13 554
  • 252
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Не знам за вас, но при мен напоследък колкото пове4е ми нарастват отговорностите вкъщи, толкова пове4е и по-сложна става и работата Crazy Преди няколко дни се събудих през нощта, съзнавайки, 4е съм мислила в съня си за служебен казус Shocked Това опредлено не е нормално...А дори не съм мениджър, слава на Бога...
Понякога ми се ще да работех нещо...нещо, което не изисква никакво мислене...примерно да продавам гевреци или...да късам билет4етата в киното Simple Smile Или да имах някакъв талант и работата ми да съвпадаше с хобито...Би било хубаво Heart Eyes

Куки, ба4кай сега, докато можеш, защото забременнееш ли, повярвай - няма да издържаш по 14 4аса, а не е и редно. И като 4ета какви са ти шефовете - върнеш ли газта, сами ще те поканят да си вземеш шапката, гащите и който откъдето...Така 4е трупай пари и данни за си ви-то, докато имаш възможност и после се оттегли с кеф за известно време да си гледаш бебето. След това ще работиш нещо по-умерено и така. Да, факт е, 4е пове4ето жени "жертват" до известна степен кариерата си, за да имат семейство и  време за децата си. Но знаеш ли, може би е за добро Wink Пак няма да се наспиваш, 4е и пари няма да ти дават, но удовлетворението е голямо Grinning Пък и децата няма да са все малки...

# 16
  • София
belinda, аз най-редовно си "решавам" служебните проблеми насън. Или се събуждам нощем, защото съм се присетила за нещо и да не го забравя. Но това е стрес, знам си. Работата ми е свързана със срокове и когато наближи някой, започват да ме осеняват идеи как ще ходя паса овце и крави или да чистя къщи, за да се издържам.  Най-забавното беше, когато с нашето счети си планирахме сватбите според сроковете, за да може да си подадем всички отчети.  Mr. Green
Така че лудост навсякъде има, зависи от размерите й. Simple Smile

# 17
  • София
Хахахаха, сроковата параноя явно вси4ки ни гони Joy И при мен е така - изпусна ли срока за представяне на доказателства или за обжалване - отиде ми делото. И не работа съм си сложила до бюрото ееееей такъв календар, ама грамаден и всеки ден е надписан, за два месеца напред hahaha

# 18
Работила съм в големи фирми на добри позиции, но никога не ми се е  случвало подобно нещо. Разбира се, при мен и заплащането е било нормално, а не мнооооого високо. Но това да ми звъни шефа ми посред нощ не искам и да си го представям. Нормалното е, дори да имаш собствен бизнес, нещата да се свършват през деня и поне нощем човек да не се занимава с работа (освен в сънищата си  Mr. Green). Не бих изтърпяла такава работа, дори и да искам, просто физически не бих успяла.

# 19
Искрено ти съчувствам за положението. За жалост и аз се раздвоявам между отговорна работа (по-ниско ниво все още) и личен живот и ми е трудно, а още нямаме деца...После не знам как ще е. И при мен седмицата се запълва за 5 минути....

# 20
Този СЕО е луд за вързване.
Абсолютно съм сигурен, че той не работи по 24 часа на ден и няма право да го изисква от теб. А и би трябвало да ти каже нещата директно, а не чез ХР-и.
Както и да е, явно фирмата не трябва да е нещо, за което да съжаляваш, каквато и да е развръзката.
Аз на твое място дискретно бих започнал да се оглеждам за нещо друго.

# 21
Това, което пишеш граничи с безумието. Не знам каква е тази компания, но 24 часовото разположение е или приумица на шефа ти, или изискванията на компанията са абсолютно ненормални. Да не говорим за някакъв кодекс на труда, който очевидно за нищо го нямат - дано поне тая денонощна лудница ти е добре заплатена.

Не знам дали сега е моментът да напускаш, но ако си имате някаква вътрешна структура, по която да придвижиш обяснение /оплакване / по случая няма да е зле. След като HR отдела решава такива казуси, дай и твоята гледна точка.

В личен плана: задала си правилните въпроси, помисли си върху тях по-сериозно. Моят скромен опит са два кръвоизлива в начална бременност, защото се правех на големия работохолик в 3 месец, организирайки тридневни събития и координирайки над 20 души. Резултатът беше болница и дори там не се посвениха да ме притесняват. Бях стигнала до там във вземането на сериозно на работата, че само един имейл ме вкара втори път в болница. Сега, след 4 години се чудя на акъла си. В момента не завися от други хора и шефове, но и да зависех - никога не бих допуснала някой да ми нарушава личното пространство. Занимавала съм се със събития, концерти, нощни снимки на продукции, проекти, които нямат работно време и знам какво е да реагираш веднага, но никога няма да позволя някой да ми звъни в 3 през нощта и да му отговарям на мейлите в 6 сутринта, щото тогава му се е доработило. 

Всеки си знае колко значи работата за него, но има една граница, която не трябва да позволяваш да преминават.

Мишленцето е права!
Моят съвет - ако смяташ да имаш качествено семейство ( служител може да се замести, майката никой не може - поне не без сериозни психически отклонения за детето) , работи още, докато забременееш, събирай опит и особено (!) контакти.
След майчинството се опитай да създадеш собсвен бизнес или поне да си съдружник с повече права.
Дано да е осъществимо!

# 22
  • с/у ОколоМръсТното
Та, почнах да се замислям...има ли смисъл да се опитвам да се боря или просто да си подам оставката...Още повече с бъдещите ми планове за семейство с деца и абсолютната липса на лично време за мен самата, камо ли за любимия, който не знам как ме издържа, а пък за деца с този график не знам мога ли изобщо да мисля.

за деца с този график е абсурдно да мислиш.
А любимият ти трябва да е от онази "особена порода" мъже, че да те (из)търпи... Има ги, де..., но са на изчеване.
Повечето изказали се са ти дали адекватни решения.
Но все пак от теб зависи, къде се целиш и какво си готова да жертваш. Кариера и добра майка са несъвместими понятия.
Късмет Simple Smile

# 23
Хаааааайде на пързалката...  Laughing

# 24
Абе изобщо не е пързалка да Ви кажа. Аз съм чувала и други такива истории. За жалост от такива СЕО-та само може да се бяга. Започва да им се носи славата и после трудно си намират служители.

# 25
Какво означава СЕО? Нещо в гугъла не ми излиза значение с което да схвана маневрата...  Thinking

# 26
  • Galaxy 13197853088
подобна съпруга не бих търпял дълго.

# 27
Labrador, обаче ако ти си на тоя пост, тя теб ще е редно да те търпи, нали?

# 28
На мен изобщо не ми се струва пързалка. Има такива CEO-откачалници. На първата ми работа, при все, че бях обикновен служител, а не мениджър, ми се е случвало да ми се обади СЕО в четири сутринта с безумния въпрос "Тортичка (това вместо името ми, не, че наистина ме е наричал така), какво правите? А вярно ли е, че еди-кой-си мафиот са го гръмнали преди малко?" И на другите колеги-немениджъри звънеше по малките часове, пак с малоумни въпроси и много се разстройваше ако не му вдигнат...
Сегашният и той има навик да праща мейли към 11-12 вечерта.

Какво означава СЕО? Нещо в гугъла не ми излиза значение с което да схвана маневрата...  Thinking

Chief Executive Officer, демек нещо като Управител. Но обикновено някои много се засягат, ако ги наречеш с българското название на позицията.  Rolling Eyes

# 29
Ще си позволя да изкажа мнение не от позицията на такъв мениджър, но от позицията на омъжена за такъв. Вероятно фактът че си жена те прави по-уязвима пред шефове и разправата с тях. Мисля че би трябвало да си знаеш цената и да не се огъваш на глупостите им. А такива изобилстват.

Като отговорна за голям отдел, знаеш добре приноса си за компанията и това до колко си ценна за просперирането и. Мъжа ми издигна компанията почти от нулата до международна известност, благодарение на негови сделки се правеха милиони долара печалба, отървал е кожата на компанията и генералния директор на не едно дело и министерски проверки. И значи има тежката дума там като отговорен мениджър без да позволява на когото и да било да се усъмнява в компетенцията му. Не че не са се строили интриги и глупости, или не е имало опити да го шантажират и използват. Но въпроса е хладнокръвно да не се поддаваш на подобни неща. Иначе не си за такъв пост. Много е уморителна такава отговорност, няма две мнения, но като си се хванал на хорото го играеш. Все пак за това ти плащат и то пари които повечето не са сънували.
Да, телефонни разговори по всяко време на денонощието, случвало се е и посред нощ да пращат кола за него защото е нужен срочно, но не е позволявал да му се качват на главата за това че не е отговорил или го е нямало. Все пак всеки си има официално работно време, а то не е 24 часа в денонощието.

С една дума...не им се давай! Освен мениджър ти си и жена. И всичко си има граница. Бори се и си отстоявай мястото и правата! Peace Доколкото разбирам си млада още... Има време да се калиш на подобни глупости и да се научиш адекватно да отвръщаш на удара с удар. Времето е твой съюзник. Просто издъж, началото винаги е трудно. Ще дойде време когато ще си незаменима.

Леле, все едно чета за моя мъж #Crazy При нас обаче понеже от доста време работи в компанията и вече достатъчно добре се познаваме си позволяваха като не им вдигне понякога телефона, да звънят на мен. Да говорели с мъжа ми по работа. На няколко пъти на определени хора отговорих - като свършим със секса, ще ти звънне, та се посконфузиха и престанаха да ме притесняват. Но си имаше и наглеци, дето хич не ми пукаше. Случвало ми се е в събота рано-рано, единия от изпълнителните директори да ми звъни да ме пита къде е мъжа ми, че му звънял, пък той не отговорил. Луди хора. Откакто си смених номера и оператора, кажи-речи 5 човека само ми знаят новото число и вече ми е спокойно. И да звънне телефона, знам че не е някой откачалник от офиса.

Общи условия

Активация на акаунт