Жени-мениджъри и семейство

• 13 590
  • 252
  •   1
Отговори
# 45
  • България-Швейцария
Мдам, IT-тата си носим навсякъде лаптопа с VPN-а, като охлюва - къщичката Wink
Не се оплаквам, можеше и по-зле да е - само преди 15 г. нямаше ни мобилни, ни Интернет, ни флашки... не искам да смятам километажа, който съм навъртяла да разнасям данни на дискети, че ще се уплаша...

# 46
  • Варна
Куки, ако си толкова добра, СЕО-то няма да те махне. Може и само да те тестват - при ново СЕО напр. така става, тестват доброто магаре, което носи.
Аз познавам СЕО което работи 24/7, и ако и да очаква подобна заетост от подчинените си, ги цени. Ако не - премълчаваш нещо.

# 47
1. Познавам далеч по-низши шефчета, повярвали си почти точно толкова и успели да доведат до подобно състояние хора с далеч по-малка важност и съвсем скромно заплащане. В БГ сме все пак...
2. Няма незаменими хора. Никога не го забравяйте!

# 48
  • България-Швейцария
И по двете точки сме наясно (поне аз лично съм).
Значи ли това обаче, че трябва да си наведеш главата при всеки опит да те направят на маймуна?
Като се има предвид, че най-честата цел на тези изпълнения в БГ е да отстъпиш доброволно мястото си на някой 'човек на шефа' - твърдо не бих казала Naughty
Вече как да се справи с конкретната ситуация всеки сам преценява и решава.

# 49
Не, напротив, как ще значи това??? Тъкмо обратното имах предвид!!! Че не си струва! Изобщо - според мен. Човек не бива да забравя себе си. Защото всеки друг може да го забрави, независимо колко важен изглежда в някакъв момент...

# 50
Не, напротив, как ще значи това??? Тъкмо обратното имах предвид!!! Че не си струва! Изобщо - според мен. Човек не бива да забравя себе си. Защото всеки друг може да го забрави, независимо колко важен изглежда в някакъв момент...

Аз съм на същото мнение - не си струва. Има битки, които си заслужава да водиш, но ако са свързани с постигането на цели и са в интерес на работата. Има битки, които не си заслужава да водиш - да се бориш със зъби и нокти срещу кофти хора и интригите им е чиста загуба на енергия и нерви, които не се изплащат с никакви пари. Още повече - да живееш и работиш по подобен начин е като да търпиш домашно насилие - в един момент започваш да вярваш, че светът е такъв и хората навсякъде са такива, а твоят начин на живот няма как да бъде променен.

# 51
взели са те на мушка, щом те тормозят за две невдигнати телефона
дори да си мислиш, че заплащането е добро, то вероятно далеч не е толкова добро, че да се изтърпи подобно поведение и отношение
няма такова нещо като смислен труд от 24 часа - за да си продуктивен, трябва да имаш почивка, без значение дали си мъж или жена
работила съм с хистерици и ти вярвам на какво си подложена, просто си потърси по-добра работа
няма смисъл да се оставяш да бъдеш тормозена. важното е не само да получаваш заплата, но и някой ден да си взимаш пенсията дълго

Подкрепям абсолютно казаното. CEO-то ти е вдигнал мерника явно и то не заради двата неотговорени мейла.

# 52
  • Варна
1. Оставила си се да ти се качат на главата - колкото и добре да ти плащат, няма да е достатъчно за тази робия. Но ти, явно, си поемала много работа досега и си ги научила, че могат да те товарят (медал няма да ти дадат)
2. Разбирам ентусиазма ти за работа, за утвърждаване и растеж - в тази фирма, откъдето си почнала от нулата, но малко си забравила останалата част от живота, не е ли така Simple Smile Ако работата заеме прекалено голям процент от живота ти и ако изведнъж изчежне, какво ще правиш?
3. Този СЕО може да се чувства застрашен от теб, тук трябва да си анализираш хората и връзките във фирмата
4. За да останеш във фирмата и да не бъдеш роб, трябва да ги накараш да те уважават - дори и да не си личи явно, в огромен процент от фирмите жената "по презумпция" се потиска - с по-ниско заплащане (от мъж-колега изискват ли такава отдаденост?) и снизходително до унизително отношение. Но не е непоправимо.

# 53
  • София
Каква е тази работа, да Ви тормозят по нощите- това е приравнение с най-обикновена слугиня, макар и в офис, макар и с добро заплащане. Не мога да работя във форма, която не уважава правото ми на личен живот и се опитва да ме работи на дребно. Струва ми се извратено да ми се обаждат през нощта по служебни въпроси, все пак не работя лекар и никой случай не е чак толкова спешен. Мисля, че бихте могли да направите по-здравословна и по-добра кариера на друго място, един живот се живее все пак. Познавам по-възрастни хора на високи позиции, които работят ефективно 6-8 часа и след това се отдават на почивка с близките си; не мога да си представя, че някой би могъл да издържи Вашия ритъм години наред.

# 54
Labrador, обаче ако ти си на тоя пост, тя теб ще е редно да те търпи, нали?
Не мисля че някоя би ме търпяла за дълго. Освен ако не сме просто за малко заедно.
Всъщност това си е мое виждане за семейство, за други горепосочената ситуация може да е норма.
аха, нито е редно той да търпи, нито тя, независимо от коя страна на барикадата сме
изобщо, тая работа е за сингъли, то мъж не можеш да впишеш, а камо ли деца, в картинката...

* но иначе, ако те кефи, може, мъжа ще те търпи, децата ще са по баби и ще растат без майка, що не, всякакви вариации и приоритети, твоят може да е работата

Последна редакция: пн, 05 юли 2010, 14:21 от Анонимен

# 55
  • Sofia
Предишния ми шеф беше такъв, работи почти 24/7 ама не защото някой го кара, а защото има амбиции да изгони определени хора от компанията, за да се издигне още повече, та ... започна да дава нереални срокове за проекти, да пише мейли през нощта, да звъни късно вечер или рано сутрин и правеше нещата така, че всички да са зависими от него. Това обаче на всички им идваше в повече.

# 56
  • Пловдив / София
Работих на такава  длъжност две години и бях на същия хал като авторката на темата.Дори по описанието на ситуацията имам усещането ,че става въпрос за една и съща компания.  Sick
Имаш няколко варианта според мен .Първия е да напуснеш веднага , по надлежния ред и според условията на трудовия договор (тези компаний имат жестоки договори )
Втория е да чакаш да те изгонят ,защото щом имаш индикаций 

Не че се заяждам, но ми стана любопитно какъв точно мениджър си била, щом не знаеш, че в българския език няма дума в мн.ч., която да завършва на "Й".  Tired

# 57
Фам, прощавай, но на много по-неуки мЕнАЖЕри съм попадала.

# 58
И аз бях тръгнала в тази посока, само че къде къде повече път имах да извървя, докато стигна до това положение, което описва авторката. Слава богу в един момент, когато в дните, които почивах постоянно ми се струваше,че  чувам телефонен звън в ухото си, а при всяко позвъняване извън работно време подскачах, реших, че това не е за мен. Просто спрях да бъда същия работохолик, който бях. Вярно парите си заслужават, но пък колкото и скъпи кремове за под очи да купуваш, нищо неможе да заличи сенките и умората в очите. Бях тотално съсипана, с вечно изхабена имунна система, дори имах здравословни проблеми от преумора. В един момент си казах стига и вече не се напъвам толкова.. Това, което описва авторката е ужасно и бих я посъветвала да се ориентира в друга фирма докато е време, където ще получава същото възнаграждение най-вероятно, а трудът и и личното и време ще бъдят ценени повече  Peace...

# 59
  • Пловдив / София
Фам, прощавай, но на много по-неуки мЕнАЖЕри съм попадала.

Аз също. Но това не е оправдание. Лично аз не бих искала да ме ръководи човек, който пише по-неграмотно от мен.
Сори за спама, но като видя правописни грешки от човек с претенции и не мога да се сдържа.

Иначе по темата, добре, че не съм кариеристка и работохолик.  Mr. Green
За всичките пари на света не знам дали "денонощните" дежурства на телефона и разбитите нерви си заслужават+липсата на време за любимите хора.

Общи условия

Активация на акаунт