Жени-мениджъри и семейство

• 13 613
  • 252
  •   1
Отговори
# 30
  • Galaxy 13197853088
Labrador, обаче ако ти си на тоя пост, тя теб ще е редно да те търпи, нали?
Не мисля че някоя би ме търпяла за дълго. Освен ако не сме просто за малко заедно.
Всъщност това си е мое виждане за семейство, за други горепосочената ситуация може да е норма.

# 31
Интересна тема, мен също понякога ме спохождат съмнения кое е по-важно, но пък и не съм чак на такъв режим и слава богу! Аз лично не бих изтърпяла това за всичките пари на света! Все пак здравето е по-важно и като го загубиш, колкото и пари да имаш, няма да ти помогнат.

# 32
  • София
Какво означава СЕО? Нещо в гугъла не ми излиза значение с което да схвана маневрата...  Thinking

На английски написаха значението. На БГ означава "главен изпълнителен директор" (за АД-та, за ООД-та е друго).

# 33
Не мога да разбера едно...
Като печелиш толкова много пари, ама си нонстоп на разположение, успяваш ли да ги харчиш или ги складираш някъде? Thinking

Мисълта ми е, че ако ти трябват пари, спечели ги. Но трябва и да им се порадваш. Винаги съм се чудила на работохолиците, що за живот водят...

Толкова ли е голямо удовлетворението, че си незаменим? И какво от това, че си, ако шефът ти те прави на маймуна. Rolling Eyes
Както е в случая, дори не смееш да им кажеш как се чувстваш, че се заяждат на дребно.

За мъжете, издържащи семейство, мога да го приема донякъде, но специално за жена... Rolling Eyes

Въпреки че за мъжете пак е компромис от страна на жената, но това вече е друга тема. Flutter

# 34

За мъжете, издържащи семейство, мога да го приема донякъде, но специално за жена... Rolling Eyes

И каква е разликата?
Аз и синът ми сме семейство - да не го издържам ли?В тая постоянна несигурност ще бачкам и ще печеля докато мога - щото не се знае утре какво може да се случи..

# 35
  • България-Швейцария
Хаааааайде на пързалката...  Laughing
Изобщо не е пързалка темата, за известно време се озовах точно на такъв 'горещ стол'.
Мога да повторя почти 1:1 написаното и от magarence, и от Delusion, и буденето посреднощ на belinda... не, че и сега не се будя или не стигам изобщо до леглото понякога, но все пак е доста по-различно положението.
Докато стигна до него обаче си беше яко зор, не мога си изкривя душата.
И бананови кори имаше, и сълзи, и интриги, и всякакви чудеса, няма смисъл да ги описвам подробно, малко хора ще ги разберат.

Ако наистина си обичаш работата, просто трябва да издържиш, това е.
Най-добре ще е ако в бъдеще така се случат нещата, че над главата ти да е не повече от 1 човек, на който да се отчиташ (с уговорката, че не съм наясно с йерархията във вашата фирма и дали изобщо има възможност за това) и с чиято подкрепа да се ползваш.

На Labrador бих казала, че най-добре е човек да се събере със себеподобен Grinning и в това отношение съм щастлива, че винаги съм имала подкрепата на любимия.
Някой тук се отбеляза и със съвет за собствен бизнес - не лъжете момичето, че ще й е по-лесно (ако изобщо в нейната област малка фирма е възможно да оцелее и да не я изядат големите).
Имам поглед и върху другата страна, скъпият е нейн представител почти 17 години - доста повече нерви, разбит сън и безсънни нощи отбелязва от мен, особено пък сега, в 'интересните времена'.

# 36

И каква е разликата?
Аз и синът ми сме семейство - да не го издържам ли?В тая постоянна несигурност ще бачкам и ще печеля докато мога - щото не се знае утре какво може да се случи..
Е, хайде сега. Говорех за традиционно семейство. За сама жена, издържаща детето/децата си, пак важи.

Но пак бих подбрала работа, ако можех. Много е важно до един определен период детето да "притежава" вниманието на майка си. Peace

# 37
Малко уточнение от мен относно длъжността СЕО- в случая най-вероятно става въпрос за шефа на БГ офиса, който сигурно не е и виждал истинското СЕО на фирмата (корпорцията имам предвид), а е подчинен на ЕМЕА директор или нещо подобно.
СЕО е топ мениджърът на мултинационална корпорация, с разнородни бизнеси, и поради това истински СЕО в БГ почти няма.
Най-вероятно в случая става въпрос за управител на търговска фирма с 30-50 човека, който се има за топ-мениджър, но от гледна точка на корпорацията, е средно управленско ниво, ако не и по-долу.

# 38
Звездичка - "Ако".. Peace

# 39
Винаги съм се стремила да бъда "добре платен експертен персонал БЕЗ ръководни функции" точно поради изброените от Кууки детайли.
Но и аз оная нощ си сънувах оперативния мениджър за Бг. Laughing Седяхме и говорехме за РАБОТА, аз му давах идеи как да подобри атмосферата в офиса, а ток мног внимателно ме слушаше. Laughing

(а от мене далеч не важат продажби, комисиони, дела и т.н..  Но пак е влудяващо, защото работиш с клиенти с проблеми, технически или продуктови)

# 40
взели са те на мушка, щом те тормозят за две невдигнати телефона
дори да си мислиш, че заплащането е добро, то вероятно далеч не е толкова добро, че да се изтърпи подобно поведение и отношение
няма такова нещо като смислен труд от 24 часа - за да си продуктивен, трябва да имаш почивка, без значение дали си мъж или жена
работила съм с хистерици и ти вярвам на какво си подложена, просто си потърси по-добра работа
няма смисъл да се оставяш да бъдеш тормозена. важното е не само да получаваш заплата, но и някой ден да си взимаш пенсията дълго

# 41

Разбира се, няма нищо черно-бяло.

# 42
Малко уточнение от мен относно длъжността СЕО- в случая най-вероятно става въпрос за шефа на БГ офиса, който сигурно не е и виждал истинското СЕО на фирмата (корпорцията имам предвид), а е подчинен на ЕМЕА директор или нещо подобно.
СЕО е топ мениджърът на мултинационална корпорация, с разнородни бизнеси, и поради това истински СЕО в БГ почти няма.
Най-вероятно в случая става въпрос за управител на търговска фирма с 30-50 човека, който се има за топ-мениджър, но от гледна точка на корпорацията, е средно управленско ниво, ако не и по-долу.
Точно.  Laughing Криворазбрано побългаряване - решил е човекът да се изживява като голям шеф.

Познавам един куп изпълнителни директори и топ-мениджъри, но никой не си позволява да звъни на колега или подчинен след 19 часа, освен ако не е станало нещо изключително важно. Ако някой работи от вкъщи, то е само в рамките на работно време. В събота и неделя трябва да е настъпил световен икономически крах, за да те притесни някой. Всичко е въпрос на национална и фирмена култура, на поставяне на изисквания и отстояването им.

# 43
  • по пътя на светлината
Точно....,някой е прекрачил границата на отношенията,друго обяснение нямам. Naughty

# 44
Хаааааайде на пързалката...  Laughing

Поне половината ит бранш се слави с подобна работа.Дори самата тема да е пързалка, действителността далеч не е-така описана.

Общи условия

Активация на акаунт