Жени-мениджъри и семейство

• 13 592
  • 252
  •   1
Отговори
# 195
 И за Различните хора Баланса и Крайностите се измерват Различно.
Не може всеки да получава утрикария, като прочете, че друг може да прави нещо, което той не би могъл,приел и пр...модели на живот.
 Peace

# 196
  • София
Естествено  Peace
Ама не пречи да сподели и своя опит.

# 197
Обикновено, след споделяне-не отговаря ли на масовите критерии-пиши го бегАло.
Развитието на темата е доказателство.

# 198
  • 221B Baker Street
Вержи, говорим за баланса, не за крайностите.

ами а де,жената ви каза,че е намерила баланса в живота,в работата,има семейство,кариера,има с какво да се гордее,вие пак като харпии отгоре й - не,та не,това твойто не  е живот,правиш грешка и тем подобни - айде бе!!!Че и подигравки отнесе... ooooh!В нейния случай се е получило и всичко си е на мястото - не виждам на вас какво ви пречи и кое ви боде очите  newsm78

пп:Бърди,хващам се за твоите думи,но не визирам конкретно теб  Peace
Немо,това,което си цитирал,може и да е съвременно(според теб  Rolling Eyes),ама изобщо не мъдрост  SickЖената,също както и мъжа, има право да се отдава на каквото си пожелае  Mr. Green

Последна редакция: чт, 08 юли 2010, 13:07 от anubhis

# 199

По темата : Има една съвременна мъдрост - ако жената се отдава на работата значи няма на кой друг да се отдаде ... та правете си сметка жени-мениджъри  Peace  
Предполагам, че тази съвременна мъдрост е базирана на твоя опит  Joy. Аз лично не се опитвам да извеждам с мъдрости личния си живот. иначе ще ти го обясня простичко, че да ме разбереш - това е като ракията и салатата - не е нужно да избираш - можеш да имаш и двете.  И недей пиши в такива теми, че прозира възпитанието в стил "Жената боса и бременна в кухнята". Иначе има и мъжки форуми - мъж ми участва във форум за дайкаст. Пробвай, може да ти хареса, вместо да нищиш клюките като бабите зад блока.

Малко цитати от последните 4-5 поста:
"еснафския и кариеристки начин", ""мениджъри"-работници без грам визия", "човек трябва да дорастне до едно ниво, за да може да отсява полезното", "ако с тая злоба ръководиш и подчинените си, пак казвам "горките"", ""волове", които са си въобразявали, че са незаменими." и това е в последните 5 поста! . Кои, по дяволите сте вие, че си позволявате да ме обиждате
Обясних просто как съм си организирала живота и как се съвместяма работа и семейство, къща, деца! Ние четете като дявол евангелието - тръгнахте да ми обяснявате как ще съжалявам, ще умра, да съжалявате децата ми? Как не ви е срам? Някъде казах ли с нещо, че моя живот е пример, който трябва да се следва? Някъде казах ли, че домакините трябва да се върнат на работа и да гонят кариера! Къде тръгнах да ви давам акъл как да си смятате бюджета и как да си разпределяте свободното време? Смятахме ми часовата ставка на час, разглеждахте ми медицинския статус, правихте анализ колко лоша майка съм и колко са нещастни децата ми хс мен и гадаехте кога ще умра от стрес, самотна и отритната от всички, предположихте дори, че мъжа ми ще ме зареже. И това наричате добронамерени постове ????? Как не ви е срам, по дяволите, че имате и наглостта да ме обвинявате, че съм нарекла определена категория сополи???? Ми вие избълвахте толкова обиди за мен и категорията, която представлявам, че думата сопол е направо миловидно обръщение!
Боже, боже, боже.... колко мъка има по този свят, боже? Защо не си вземеш вересиите, че вече много тежат на тая земя!

Имам 2 съществени забележки:
1) ти нарече жените "сополи" първа, с което ядоса всички и те нарекоха такава и такава
2) ти започна да говориш за живота си с някаква осанка на супперуспял човек, че си някакси над другите, което от всичко, което говориш, лъхти, че не си и ти го казахме, а ти се обиди.
С други думи крадеца вика "Дръжте крадеца".
Очаквах като една велика "мениджърка" да си малко по-умна, а не да си изпускаш нервите така и да говориш първосигнално. Поизнервена ми се струваш.

# 200
В нейния случай се е полуило и всичко си е на мястото - не виждам на вас какво ви пречи и кое ви боде очите  newsm78

Не смятам, че някой, чийто успех не разбирам, да ми говори отгоре сякаш е нещо повече, е нормално. Доколкото видях за това бяха нападките срещу нея. Тя директно натрапи нейната гледна точка като по-добра и толкова. Това говори много за развитието на човек. А след това се сърди. Познавам една мениджърка-истеричка, която даже и цивреше по конферентните зали в такива случаи.

# 201
Ger4o,

По-спокойно, бе, човек, отдалеч се вижда, че имаш лошо отношение и към добронамерените опити за диалог с теб. Все пак това е просто форум, никой няма да те върже насила за печката, нито ще ти седне на стола, просто това повечето хора да не се впечатляват от думата "мениджър" е най-нормалното нещо на света. Мир, а?

Cookie_Pooh,
Очевидно имаш конфликт с СЕО-то в работата си. Причините могат да са много комплексни. Може и на него да му се пече яйце под г..за, може да му е трудно да запази баланса на позицията си, може да има достатъчно виртуозен гъзоблизец, който се домогва до поста ти, може хиляди неща, но каквато и да е причината, това да си 24*7 на разположение е невъзможно, и колкото повече се опитваш да го правиш толкова по-малко ще успяваш. Аз лично мисля, че човек именно на отговорна позиция, трябва да работи съвестно и ангажирано, но също така и СЪВЕСТНО да почива, за да е адекватен и способен трезво да преценява различните делови казуси, пред които се изправя и да може да взима най-добрите обективни решения. Това е малко вероятно да се случи в 3 през нощта, ако току що е бил(а) събуден(а) от сън.
Огледай се за подобна работа в друга компания, ако си добра и обичаш това, което правиш. Не ти казвам "напускай", нали, просто се огледай, проучи...,
Проведи разговор със СЕО-то. "Shared expectations", какво точно иска, кога, как. Аз наскоро получих блестяща препоръка от човек, който почти никога не беше доволен от мен и ме правеше за 2 стотинки пред колеги и гости при удала се възможност. Но и аз заявявах моите "не"-та ясно и категорично и заставах зад решенията си до последно. Скоро си обясних поведението на въпросната персона. И сега всичко е 6. Личните ми контакти (изключая служебните) са на разположение 24*7, но вече, никой не злоупотребява, камо ли да ме кфалифицира като "неблагонадежден" кадър. Харесва ми това, което правя и бих могла да го правя много добре на много места.  Wink Затова И аз определям темпото, отговорностите...
Успехът се състои и в това да обичаш това, което вършиш. А просто да знаеш, че телефонът ти ще звънне в 2 през нощта.
Ако си човек с алтернативи, ако вярваш във възможностите си без да си самоповярвала, ако имаш своя представа за успеха - повярвай ми, не продължавай да търпиш подобно отношение. Как точно ще постъпиш - зависи от конкретната ситуация. Желая Ти успех.

# 202
  • София
Абе общо взето повечето приемливи житейски ситуации могат да се опишат с:
"Понякога е добре, друг път не чак толкова; в някои ситуации е изнервящо, в други - удовлетворяващо".
Горното може да бъде еднакво валидно за майка по майчинство и работеща майка.
Вредно е да се абсолютизира и идеализира.
Най-малкото, защото темата се изкълчи и не ми се струва, че е особено - и практически - полезна за авторката и нейния конкретен проблем.
Който - струва ми се - излиза извън рамките на приемливото.
И именно това се предполагаше да обсъдим.
И да помогнем.

# 203
Ау, ау, ау - колко интересно : сополи срещу мениджъри. Бягам да се информирам от кои съм. Joy

# 204
мен нещо не ми се връзва голям мениджър с толкова работа и отговорности да седне да се коси за 2 разговора и 2 мейла
обикновено тези хора не мога да си вдигнат главата от разговори по телефона и мейли и тн т, камо ли да седнат да се коркат и търсят съчувствие стил "видиш ли колко много работя, пък не ме оценяват"... или манджата е пресолена или нещо друго
да не говорим, че като си големия мениджър още като те викнат на разговора с разните му там съкращения, които ползвате, на момента знаеш как да реагираш и оправиш нещата
и темата не е жени мениджъри в семейството, а жени мениджъри, където не ги оценяват примерно
едното няма нищо общо с другото
темата не съм я чела цялата, само първия пост и не знам какво си говорите 14 страници

# 205
Аз разказах моя живот такъв, какъвто е. Ако ви звучи отгоре, то значи просто сте отдолу, за което нямам вина - това е във вашите глави и комплексите ви не ме интересуват.
becky bloomwood , аз съм успял човек в моите очи и ще бъда още по-успял след време  Peace. От позицията на успял човек, говоря като успял човек. И да, изключително много ме изнерви дисекцията на моя живот и доброжелателните съвети, които ми спретнахте.  Аз познавам също и домакини, които хленчат и оплакват живота си, но тези примери умишлено не ви ги натрапвам, защото вие имате своите основания да сте такива, каквито са. Аз имам своите основания да съм такава, каквато съм. Да, за мен е по-важно да осигуря добро образование и добър старт в живота за децата ми и ако това значи, че уикенда ще работя - да, ще го правя. Ако за вас е по-важно да гледате доктор Хаус докато възможностите се изплъзват между пръстите ви - ок, правете го. Аз с това нямам проблеми.

# 206
  • София
Cookie_Pooh, проблемът не е служебен, а персонален. Както написах, очакванията да бъдеш на разположение 24/7 са неестествени. Разбираемо е, единствено ако се занимаваш с медицина, туризъм (както вече посочиха), IT поддръжка на платежни системи или нещо, обосноваващо подобна спешност. В периоди на много работа аз съм писала мейли нощем, поради липса на време в по-нормален час. Но да очакваш някой да отговори, е налудничаво. И се получава като във вица: "Зайо, ти пак ли си без шапка?".
Конфликтът е личен и ми е чудно защо очакваш да го признае. Разбира се, че няма да го каже, т. к. подготвя почвата да "обоснове" евентуално последващо действие. Самият факт, че натъртваш, че нищо не разбира от работата ти, оспорваш решенията му,  те превръща в трън в петата. Никой шеф не обича да му обясняват колко е малоумен или открито да се противопоставят на решенията му.
Тъй като съм минавала през подобни отношения, мога да ти кажа, че шансовете тази нетърпимост да ескалира, са повече от високи и в общия случай резултират в напускането на някой от двамата. Другият вариант е да намериш по-деликатен подход от фронталния, с който да отбиваш атаките, да го четкаш по косъма и същевременно да имаш свобода на действие. За жалост, мисля, че си изтървала момента, в който можеш да смениш посоката на платната. На твое място не бих разглеждала настоящата си месторабота като чуденка как ще я съвместявам със семейството, а по-скоро в каква друга посока да се ориентирам.

# 207
  • София
Герчо, спри с обидите. Излагаш се като кифладжия, нищо че си толкова успяла.

# 208
Като човек който е дошъл на работа по обяд - щастлив и доволен ще мина направо на темата- без да отговарям на явно недо.... ните участнички в темата  Laughing

Cookie_Pooh Жената-мениджър е продукт на еманципацията. Това е движение, чиято цел е жените да работят наравно с мъжете , да полузват същите привилегии и да поемат същите отговорности т.е. да се еманципират. Именно еманципацията създава подобни жени-мениджъри. Докато тези жени са без семейства нещата горе долу са на ред. Когато обаче се появят и други отговорности им идва нанагорно и изпадат в твоето положение като се чудят как да носят и двете дини под една мишница. В крайна сметка еманципираните жени - както и ти - сами се  убеждават от собствен опит че работата им им пречи на отдадеността им към семейството т.е. работейки като мъже не могат да отделят нужното внимание на семейството си.
В същото време в този същия форум честичко се появяват теми от жени, които се чувстват пренебрегнати и подразнени от факта че мъжете им не обръщат достатъчно внимание на семейстово си защото много работели  Thinking

Какво да ви кажа мили еманципирани жени-мениджъри ..... в частност на теб Cookie_Pooh ... Добре дошли в мъжкия свят   Peace 
Това , което ти Cookie_Pooh усещаш и виждаш сама е истината за света към който се стремиш .... ти и останалите еманципирани жени. То ви бива спестено от феминистките, които са ви убеждавали да се еманципирате. Сама ще се досетиш защо  Wink

п.п. От развитието на темата явно придобивате представа и за 'цената' , която трябва да 'платите' за да сте идеална майка и идеална мениджърка ... Wink  ако ви харесва - платете я Wink

# 209
Герчо, не им  се обяснявай. Няма смисъл, малко са тия, които ще те разберат.

Общи условия

Активация на акаунт