Зачервено дупе без памперс

• 3 101
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте мили мами,някои сблъсквал ли се е с този проблем,ние от 3 седмици сме без памерси вече,слагам й само нощем защото още пишка доста през нощта,но както и да е,вчера след като я изкъпах видях че около анусчето е много зачервено,от време на време и шушито се зачервява,ние сме с АБКМ  и от скоро минахме на НАН-ХА , пием го вече цял месец и досега проблеми сме нямали,нито обриви нито нищо.знаете ли от какво може да и се зачервява дупето и шушито?

Последна редакция: нд, 04 юли 2010, 00:10 от Mamma

# 1
  • Fort Worth, TX
Вероятно се е подсякла, това че е без пам перс не пречи да се подсече.Намажи я с крем здраве или някакъв от този сорт.Аз съм доволна от най-евтините кремове. Ползвам медико -идеал в момента.

# 2
 Може да е реакция към храна, подсичане от жегите, може да вади зъбче детето. Мажи с подходящ крем.

# 3
Както ти е отговорила Raffaella - може да е от много неща. Това че вече ползвате памперс само нощем не пречи да се получи зачервяване или пъпчици. Дори леката влага по тези места може да е причината. Съвсем наскоро се сблъсках със същия проблем. Все още ползваме памперси. Синът ми се беше зачервил страшно много, после излязоха и пъпчици. Отначало мазах с Мустела за подсичане, но само влоши положението. После пробвах и Певизон и с 5 намазвания отшумя. Сменихме и памперсите с Pampers Premium care, спрях да използвам и мокри кърпички. След 1 седмица обаче се появи същият проблем. Имах под ръка пудра на Пенатен и на шега реших да пробвам. Още след второто напудряне зачервяването започна да минава. Ако желаеш, може да пробваш  Wink

# 4
Също така важно е да не забравяш, когато я изпишкваш след това да я избърсваш внимателно с хартийка.Понякога от неизбърсване може детето да се подсече!

# 5
Никой не е споменал и възможна бактериална инфекция  newsm78 Може да пуснете една стерилна урина  Peace

# 6
Избърсвай хубаво и мажи с крем. Аз съм доволна от Здраве и Бочко.

# 7
Същата работа при нас. Като свалихме памперса, след няколко седмици започнаха зачервявания. И по лекари ходихме, и на детски гинеколог. Направих по препоръка на докторите промивки със смрадлика десетина дни и мажа с Бочко.

# 8
  • София
да си ползвала мокри кърпички? като нищо може да е от това например...

# 9
  • София
Пробвайте да миете само с вода без измиващи средства. Ако все пак използвате сапун, можете да пробвате сапун с неутрално Ph. Седящи вани с отвара от смрадлика може да помогнат. Подсушавайте добре.
Ако подсеченото се разпространи или засили, посетете педиатъра или дерматолог.

# 10
При дъщеря ми доста дълго беше така след махането на памперса, въпреки, че не се изпускаше. Просто кожата е свикнала винаги да й е сухо, а без памперс колкото и да триеш, все остава по малко.
И внимавай с миенето, че аз миех след всяко ходене до тоалетна и й докарах страхотно възпаление от непрекъснатото мокрене, оправи се с мокри кърпи + миене веднъж на ден.

# 11
Веднъж и на моята дъщеря стана така.
Когато и слагах само вечер памперс, тя се беше изакала в памперса, и цяла нощ е стояла наакана.
На сутринта навсякъде беше червена.
Намазах с крем Sudocrem страхотен е. Веднага мина всичко. Peace

Но при вас причините, може да се дължат на много неща.
Може и от миенето да е, трябва да внимаваш като я миеш.
Може и от шампоана, или да се е замърсила случайно.
Препоръчвам ти този крем, но ако не мине за два дни, обезателно отидете на лекар.

# 12
Ако не е бактериална инфекция,може да пробваш да я намажеш с хума.След едно,две намазвания трябва да има резултат.

# 13
Какви бактериални инфекции, какво вадене на зъби, какви ужасии?! Защо плашите жената?
Просто дупето и вагината са подсечени и това се случва и е напълно нормално.
Решението: идеална хигиена - измиване сутрин и вечер, подсушаване с качествена тоалетна хартия след уриниране, измиване на слабини и дупе след акане, крем против подсичане, смяна на бельото поне 2 пъти дневно.

# 14
Благодаря ви момичета за отговорите,дупето й се оправи,но аз разбрах от какво е,аз я къпя с А-Дерма,и като й обтрия телцето  минавам и дупето, отпред винаги и само с вода,дори и дупето след акане е само с вода,сапуни за интимните части никога не съм използвала нито пък съм я забърсвала с мокри кърпички,явно е по-чувствителна кожата  там и както каза една мама,явно дупето е свикнало да е сухо,тоалетната хартия е без мирис и всички други екстри и си я забърсвам след всяко пишкане а след ако - миене на дупе.Благодаря ви още веднъж на всичкиииии Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт