Оставям си детето да реве

• 5 127
  • 56
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Аз в подобни ситуации ("счупена" комуникация) го "пропъждам" в стаята му - не ходя да го затварям там, да му тръшкам вратата или нещо - просто му казвам да си ходи в стаята... обикновено тръгва ревейки (дори и да не е ревял преди това, а само да ми е правил напук - това е нещо като... ами, "маркиране" на рев) и след минута или няколко се появява ни лук ял, ни лук мирисал. Усмихнат и склонен към нормален разговор.

По- рядко (или трябва да кажа повече преди време?) след известно време, ако не се появи сам, отивам / отивах да видя какво прави - понеже закроти ли се сам след изгонване, вероятно е изобретил някаква нова беля... е, или поне така беше; отдавна не е правил такива неща.

# 31
Mademoiselle Chocolate, защо не я заведеш на  детски психиатър/психотерапевт? Може да се окаже, че малката си има вътрешен проблем. Иначе като подход съм съгласна с поста на neraiidaPeace Зареди се с биволско търпение и приемай тези капризни сцени със слонско спокойствие/тоест, щади нервичките си/ ,  защото това може да е само един кратък период, през който детето преминава.  Peace

# 32
  • На един клон
Още малко и на гинеколог ще  я пратите  #Crazy .

# 33
Още малко и на гинеколог ще  я пратите  #Crazy .
Жената има проблем с детето и споделя с нас. Всеки тук  дава съвет и мнение с цел да помогне, така че  няма нужда от сарказъм, нали?  Stop

# 34
  • На един клон
Така де,така.
Въпросът е майката да не тръгне по  психиатри,детето си е Ок явно.   bouquet

# 35
  • София
Няма да предизвикаш критики. Хора сме, няма човек, който да не е бил вбесяван от детето си.
Деликатен период, хем е мъничка за просторни обяснения и увещаваници Laughing, хем вече трябва да спазва определени правила и граници.
Не знам какво да те посъветвам. Радвай се, че детето ти се развива нормално, колкото и да ти е трудно, опитай се да игнорираш поведението и - поощрявай спокойното и тотално не обръщай внимание на истериите. Като ревне излизаш, и не влизаш докато не спре. Сама ще види, че няма защо да се пъне по този начин и че това поведение не е печелившо.
Трябва време и постоянство. Никакво влизане през 5 мин, или успокоение щом си я оставила да реве. Остави я да се нареве и да се откаже сама. Иначе я изнервяш и объркваш излишно.
Успех и пиши какво става! Hug

П.С. Между другото, пробвала ли си, преди да стигнете до рев, да я разсееш с нещо любимо и интересно. Малка е още и би трябвало да работи... Thinking

# 36
Да, ще пиша, ако имаме някакъв напредък с реването. Пробвам с разсейване. Ревът спира, но отказът да направи, каквото съм поискала от нея, остава. Ако настоявам, пак започва да реве... Тези дни е много крива така или иначе. Дано да отмине по-скоро, защото ми привършва изобретателността - от сутрин до вечер за всичко е не. Няма да се обличаме, няма да се събличаме, няма да ядем, няма да ходим на разходка, няма да се прибираме от разходка и т.н.

На предната страница и за ситуациите ставаше въпрос. Някой каза нещо за обличане на нощница, което пък е много актуално при нас. Започва се с "хайде да облечем нощницата". "Не икам". Оттам нататък се започва едно заиграване и пазарлък. Да облечем куклата и теб. Искаш ли друга нощница... Тениска... На мама блузата... Не може гола... Избери си тази или тази, не може гола... Хайде да се облечем и да четем приказка... Я виж каква картинка... кутийка... муха на тавана... И така нататък, докато нещата не ескалират до сърдене и врещене... Когато е безобразно късно и в 11 часа тя врещи гола в леглото, просто... не ми хрумват други идеи, освен да я оставя да се нареве и като се омаломощи да я облека и да я гушна.

Предупрежденията от рано вършат работа например на люлките (с изключения).

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 17:06 от Mademoiselle Chocolate

# 37
  • загубено
Търпение му е майката,търпение.

П.С.Готин подпис Wink

# 38
На предната страница и за ситуациите ставаше въпрос. Някой каза нещо за обличане на нощница, което пък е много актуално при нас. Започва се с "хайде да облечем нощницата". "Не икам". Оттам нататък се започва едно заиграване и пазарлък.

Пробвай да не и каzваш "Хайде да облечем нощницата" а да я питаш "Сама ли ще си облечеш нощницата или мама да ти я облече". Така остава с впечатлението, че може да иzбира. Ни и ти трабва да си строга, или си облича нощницата или и я нахлуzваш неzависимо дали реве или не. И никакви дискусии. Ако раzбере, че може да те раzиграва, ще го прави винаги.

# 39
  • София
Бях чела, че когато станат на 3 години и всичко това отминава. Дано да е истина.

Истина е!  Grinning
И аз мислех, че никога няма да дойде дози момент, но определено след 3 се очовечават... и просто продължават да си търсят своето, но вече не по такъв "примитивен" начин  Laughing

Кошмарните 2 години са си наистина кошмарни... И ние пробвахме какво ли не. При сина ми сякаш игнорирането вършеше най-добра работа. Всъщност влошаваше до крайност нещата, но така кризата минаваше по-бързо. Някак напрежението като го игнорирам ескалираше до крайност и веднага след това идваше успокоението, гушкането, извиненията и... начало на следващия рунд  Grinning

# 40
Много се радвам,че попаднах в тази тема.Отскоро сме в този период и съм също така объркана дали постъпвам правилно,но ме успокоихте доста и угризенията ми намаляха в пъти.Аз съм скорпион и игнорирам всички с мълчание и оставяне да се нареват,но ме гризеше мисълта,че не постъпвам правилно с малкото човече.Ще следя темата с интерес.

# 41
И това чак до 3 години ли ще продължи?
При мен няма време за пазарлъци, (близначки) като четох примера с нощницата , хем ми е смешно, хем знам че ме чака.
В момента се инатят на слагане на памперса. Акробатики, тръшни, ако се измъкнат бягат по гол дупе....
И като ми прекипи, хващам и с най-равния тон обяснявам как ще сложим памперса и пускам да ирае. Трещи, врещи, но аз стискам и слагам.
Ако се пазаря да облека едното, после пак ли пазарлък за другото?!
Вероятнпо съм лоша, но нямам време за лигни.

Имали сме врещене 40 мин. В кревата или в колата. Оставям, стискам зъби- да врещи. Правя няколко предложения за вода, да дам играчка, отблъскват ме- ок, реви си. И отминава.
Но ние сме малки, не точно за темата. Но растем и хитреем с дни...

# 42
  • ...на безопасно
  Уф, ние минахме отдавна 3 години,ама....проклетията ни е същата. Като започне да истерясва я държи по час. Накрая се уморява да се напъва и мирясва. Хорските деца реват по 20 минути, а моето с часове.Аз процедирам по същия начин-излизам от стаята или я завеждам в друга, след като многократно съм се опитвала да я успокоя, разсея или обясня защо например, не може да се поливат цветята по килима.Не че не е наясно и тя. Много ценя любознателността и иновативността, ама.....и аз имам нерви.

# 43
  Уф, ние минахме отдавна 3 години,ама....проклетията ни е същата. Като започне да истерясва я държи по час. Накрая се уморява да се напъва и мирясва.
ха ха,тъкмо започнах да се притеснявам,че нещо не е в ред с моето.Вече е на три и половина ,но като я прихванат караконджулите сме ненадминати по рев в квартала... Mr. Green

# 44
Мммм даааа,хубава темичка.  Никой няма да те упрекне,хора сме...ако някой седне да ти разправя,че не е викал и не се е вбясявал на детето понякога-знай че те лъже.   
Моето дете също е в малка фаза на тоиз период.  Обаче още от малък знае къде е границата.За мен е важно да съм непреклонна,да разбере още от малък че има неща с които не се правят компромиси.  От приятелка детски психолог знам,че детето не бива да се наказва в собствената си стая/респективно в кошарата или на мястото където си играе,защото тези места трябва да внушават в него чувство на сигурност и хубави емоции.А и като е наказан,няма право да си играе с играчките.Мястото на наказаниято трябва да е неутрално и в никакъв случай тъмно.Мога да пиша много по този въпрос.Та,най-често моят хубосник бива наказан в коридора,на светната лампа. Разбирасе влачейки го закарвам там,тръшка се....реве... ooooh!. Казвам му,че ако иска да реве-да си стои там.Само когато се извини,може да дойде при нас в стаята. Съответно идва и се извинява,защото знае каква майка има  Mr. Green. Може да е инат,ама майка му е 2 пъти повече. Като кажа нещо-значи точно така ще стане.   Веднъж навъм се затръшка че иска една играчка на друго дете.Еми оставих си го да легне хубавичко на земята и да се мята като риба и си седнах на близката пейка. Подминаваха ме възмутени баби и цъкайки с език ме питаха мен така ли ме е оставяла майка ми  Stop.  Съответно на момъка бързо му минава,като види че не се трогвам. Това е истината-обясняваш на детето хубаво къде са границите и го оставяш,наблюдавайки го какво ще направи. Толкова са хитри,че даже неможем да си го представим.Разбират всичко,но ни пробват до къдеще им разрешим да стигнат в исканията си . 
Просто следващия път наистина бъди строга,знам че сърцето ти се къса като чуеш да плаче,но просто това е решението. Но не отивай в другата стая,ако трябва нея изведи в коридора или в ъгъла на стаятаи золирана.Не я проверявай на 5 мин. защото тя точно това очаква да направиш.   
Успех и търпение  Hug.  Подписа ти е уникален  Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт