Въпроси за Бъкстон, Павлово и Овча купел

• 41 131
  • 161
  •   1
Отговори
# 105
Точно за коридорите мислех току-що, че могат да липсват  Grinning
Клипчето ще го видя вкъщи, че ако го отворя от офиса, много ще им дойде.
Мани, че форуми чета, ама и клипчета вече... Laughing

# 106
И аз се присъединявам към вас. И аз съм от лудите Grinning
Даже да допълня картинката, искам да е американски тип и да е мезонет с прозорци на тавана (покрива). Тоест на първо ниво една огромнаааа всекидневна 40 квадрата и на второ ниво две стаи 15-20кв. Ама много искам такова жилище, но за съжаление не успях да спечеля джакпота Cry
А и като гледам то просто няма такова жилище на пазара. Дори да имах парите, нямаше да мога да си намеря жилището мечта.

Еовин, от изброените квартали съм запозната с Павлово, защото вече живея в този квартал. Мнението ми е, че липсват доста от удобствата, които имах в Сухата река. Няма толкова магазини , както и болнична помощ. Аз поне не успях да открия нито една клиника в района освен една на Борис малко след пазара, но не знам какви са лекарите там. Все трябва да търся специалисти из други квартали или в центъра. Пазарчето е под всякаква критика. Иначе кварталът е доста спокоен, когато не си точно на Борис. Направо все едно не си в София, а в някое селце. Ако имаш възможност и желание и не те притеснява, че за доста неща ще трябва да ходиш в съседните квартали, горещо ти препоръчвам Павлово някъде из малките улички преки на Пушкин.

# 107
  • Beyond the Frontiers
Уау, тези мебели са страхотни.
За другите специалисти в клиниката не знам, но зъболекарката е страхотна, много внимателна и спокойна жена. Има и добър педиатър наблизо...

# 108
Живея от 20 години в Павлово.На една от преките на Пушкин съм. Да, хубав ни е кварталът и си живеем, като на село. Познаваме се. По бул. Пушкин, обаче нощем се чува яростно свистене на гуми.Къщите около кръговото са под постоянна заплаха от авто и мотористи.
Трамваят номер 5 е не само символ на Сф., но и най бързият транспорт на столицата
.При нас кучетата са дружелюбни, а не като дзверовете на Бъкстон с/у 2-ро у-ще.Като го споменах - много прехвалено и отвратно у-ще - не записвай децата си там!
И при нас позастроиха, но не ни скриха гледката към Витоша.
Цигани има, но не крадат.
Има пласьори и трудно ще запазиш децата си поне от трева.
Пазарът забрави - много скъп.С магазините сме зле, че и няма голям маркет наоколо.Красно село е най-близкото и евтино място за покупки.
В общи линии - Добре дошла! Hug

# 109
Сетих се още нещо.
Имам животинче, в района намират ли се ветеринари, зоомагазин?
Има - на пазарчето, ама нещо май не го виждам на последък и на автогарата О.К.
Иначе току-що се срещнах с една катеричка. newsm78

# 110
Като дете живеех от източната страна на бул. Бъкстон - води се Красно село, но си му викахме Борово. Голяма идилия беше. От доста години вече съм в Павлово - на колелото на Пушкин. Работя в началото на Любляна и да ви кажа, за мен старата част на Овча купел е кварталът мечта - разбира се в малък 2-3-етажен блок с двор, но най-вече в къща. Нищо че няма добра инфраструктура и че има кучета (те всъщност са навсякъде). Зеленината, тишината и спокойствието са незаменими за душевния комфорт, но го разбрах на стари години, уви, и така ще си умра в блок. Ако имах възможност, бих си построила къщичка точно в старата ОК. За тези, които не знаят, старите жители на Павлово казват, че е "болен" квартал. От Владайското дефиле идва силно течение, което като от фуния духа точно към Павлово. Там винаги е по-студено и някак по-усойно,  дъждовете бръснат направо хоризовтално по прозорците.
Е, с тебе 100/100 се познаваме, макар че може да съм клкото майка ти! Rolling Eyes

# 111
Явно и аз съм от лудите - живея в един от малкото тухлени блокове в Павлово - старо строителство /20годишен/ и си преустроих холът в кухня и хол, много ми е добре.
Мисля, че при нас има доста празни апартаменти, на ул. Света Екателина в началото.

# 112
Явно и аз съм от лудите - живея в един от малкото тухлени блокове в Павлово - старо строителство /20годишен/ и си преустроих холът в кухня и хол, много ми е добре.
Мисля, че при нас има доста празни апартаменти, на ул. Света Екателина в началото,.
Да, ама нямате/маме празни апартаменти.Тия, дето са в чужбина си ги пазят за всеки случай. Аз съм от първите нанесли се в кооперацията. Нали знаеш, че сме една коперация?
И аз живея в същия, нооооо на Ветрушка - срещу изтрезвителното. Wink
И на мен ми е добре хем направихме холът преходен и затворихме г-образната ниша на спалня.
Е, верно малко се поразширяваме, като семейство, но това е друга тема.  Sunglasses

# 113
Еовин, добре си се ориентирала. Там е много приятно, тихо, зелено и въздухът е по-чист от останалата част на София.

П.П. Мен ще ме вземете ли в групата на любителите на мансарди?

# 114
Добре съм се ориентирала, обаче нямало апартаменти по моите изисквания Sad
И сега тя брокерката гледа уж из цяла София, ама аз не съм много склонна на драстични промени и не знам какво ще се правим Laughing
Последно мернах малки сладки обявички из Княжево, дори за по-малко пари, та в крайна сметка биха останали и за кола и да се прежаля да ми крещи инструктор и...така  Crazy
Иначе, приемаме те, как  Mr. Green

# 115
Може би трябва да се разходиш из квартала и да говориш направо със строителите. Много от тях си продават апартаментите без да минават през брокери.

# 116
цоп и аз в темата, еовин сигурно вече си е спазарила апартаментчето, но аз усърдно търся.

2 седмици станах луда калинка д а обикалям из павлово, борово и бъсктон.

гледах дори панели, ми не стават. трагедия, след последния, който оглеждах ме налегна депресия и ме държа цял ден. грозни, олюпени входове, лъха потресаваща тъга. и това в любимото ми борово Sad. а цените до небето. егати и кризата Rolling Eyes

вече разширих кръгозора - гледам център, хиподрума, лагера, славия. трябва ми апартамент с една отделна спалня и хол с кухненски бокс и почти задължително тераса. по възможност без първи и последен етаж. мъжът ми хареса на бул. бъкстон  над вип кафето точно едно ателие, ама много скосове. на практика плащам жилищна площ, а тя ми се 'изяжда' от скосяванията. иначе- панорама имаше, и цената успях да договоря, но не съм доволна.

павлово го огледах... общежитията ги знам от дете, ужасни са.

ако някой продава нещо, нека пише на лс.

ps. не е точно по кварталите на еовин, ама някой да си е купувал стара тухла в центъра? гледам няколко, отговарят на моите изисквания, но никак не съм наясно какво ме дебне от старата тухла newsm78. аз и на новото строителство не хващам вяра, и панел не искам, мъжът ми казва, че съм ужасно капризна, но няма как, за последно кпувам това и край.

Последна редакция: нд, 15 авг 2010, 13:56 от палмира

# 117
Палмира за пореден път се убеждавам, че "кризата" е обхванала пишман строителите и крайните квартали с 50 годишни панелки.Всичко читаво е даже и по-скъпо, защото поради кризата потенциалните продавачи решават да изчакат.И дефакто се въртярт едни и същи боклуци дето с криза или без няма кой да ги купи, даже цените им да паднат и на 50%.Много сложна ситуация  newsm78
Аз не продавам, а давам под наем в нов блок близо до общежитията, та няма да съм ти от полза.Но за старите тухли в центъра - рискуваш да се депресираш повече и от панелките.Тежка миризма на стара абонатна станция и котешка пикня, няма асансьор, трудно се правят ремонти защото има поне по 2-3 пенсионери, кото не дават пари за нищо и са "анти" на всичко.И ремонт докато направиш ще те побъркат от всякакви оплаквания, писане на жалби им е любима форма на развлечение на такива.
Ако Манастирски ливади те интересува пиши ми на лични, мога да те насоча към строител в района.
Трети добре дошъл в клуба на мансардолюбителите  Hug
Поправете ме ако греша, но в квадратурата на жилището не се ли включва само това, което е на височина до 1,80 м?А останалото е "бонус" за мансардолюбителя?Или беше 1.50м?За моята мансарда съм сигурна, че ми се смята до 1,80 а аз си помолих да ми я иззидат по-навътре и си спечелих малко място за шкафове.

# 118
Хора, в Ман Ливади-запад миналото лято асфалтираха 3 улици заради един луксозен затворен комплекс Simple Smile. Това са улиците от "Българска легия" до "Павел от Кримин", така че Еовин може да се огледа за апартаментче в района Simple Smile Иначе, общинска детска градина няма да ни случи скоро, нито общинска детска площадка. Поне 3 пъти писах до столичния зам. кмет по Образованието с въпроса къде трябва да си даваме децата ние, които живеем тук и плащаме безумно високи данъци за жилищата си, а инфраструктурата ни е под всякаква критика.. та, 3 пъти в 2 различни години, ми отговориха, че не сме предвидени в плана на Столична община.. Дам,  такива работи значи....

# 119
каква криза, какви пет лева? няма криза. под криза разбирам да има купувач с кешово плащане и да се чуди какво да избере, защото има свръхпредлагане . а аз се чудя какъв гълъбарник да избера от лимитираното предлагане. с това ателие, което моят мъж хареса  като му направя вътре стени, ще се обзаведа с три прилични по големина дрешника. пфуй. не съм фен на скосените пространства. аз имам в къщи скосове, но живея на 200 квадрата, на 60 квадрата си е направо гълъбарник.

уф, не се сетих за котешката пикня и старците Rolling Eyes.

в строеж не бих купила. не вярвам на срокове и обещания. манастирски ливади има перспективи да стане добро, ама след десетина години. сега е кал и гьолове, няма улици и не става.

Общи условия

Активация на акаунт