Въпроси за Бъкстон, Павлово и Овча купел

• 41 115
  • 161
  •   1
Отговори
# 75
...Малко извън темата,може би,но съм озадачена,на какво отгоре цените в Манастирски ливади са толкова високи...
                           Защото плащаш за мечтите си. Когато нещо още не е направено, плащаш за това, което си представяш и ти обещават. А дали ще стигне този етап изобщо - няма значение. Дивотия с две думи.

# 76
  • в ябълковата градина
И аз малко извън темата:
В Манастирски ливади е пълно с млади семейства, деца, нови блокове.
Няма една нормална улица, една градинка, един тротоар., една ясла или детска градина.
Знаете какви данъци плащаме за тези разкопани на бразди кални пътеки,
наричани улици.
Айде някаква подписка да направим.
Или Господари на ефира, или други новини, не знам, да извикаме.
Тук доколкото знам основните улици в квартала са Казбек, Мур и Иван Сусанин.
Ще взема да снимам.
То Ирак след бомбандировките изглежда по-добре!

# 77
Улицата пред нашия блок епод всякаква критика, дупка до дупка, непрекъснато има кал и локви, дори и лятото. Вихрен също е доста надупчена...

# 78
Специално за Манастирски ливади чух, че имало подпочвени води и голяма влага по долните етажи, но само съм чула, не съм сигурна. Ако е така е доста опасно, подкопават се основите.

# 79
Не са съвсем извън темата Манастирските ливади, щото оня ден ме посъветваха и там да съм разгледала оферти.
Така като ви слушам, май ще пропусна.

# 80
Еовин, доколкото разбрах теб градини и училища не те интересуват (като мен Wink), ако евентуално имаш и караш кола,и не зависиш особено от градски транспорт, няма да е проблем  да се позавъртиш покрай Ливадите. Аз ходих и не ми хареса. Не че няма въобще транспорт, но доста от блоковете са на забутани улички и не е  особено приятно да вървиш до спирката рано сутрин или в тъмното. Сигурно в следващите години нещата ще се пооправят, но засега е зле. Все пак зависи кой от каква гледна точка изхожда. За мен са важни добрите и бързи комуникации, уредената инфраструктура, магазини, заведения. В този смисъл предпочитам по-стари квартали. За мен много правилно си се ориентирала към Бъкстон , Павлово и Овча Купел още повече, че работиш в района.

# 81
Нямам кола и не шофирам Blush
Не вярвам и да ми се случи скоро туй чудо  Blush

# 82
Специално за Манастирски ливади чух, че имало подпочвени води и голяма влага по долните етажи, но само съм чула, не съм сигурна. Ако е така е доста опасно, подкопават се основите.

Абсолютно вярно! И... не съм го чула - виждам го!

Еовин, доколкото разбрах теб градини и училища не те интересуват (като мен Wink), ако евентуално имаш и караш кола,и не зависиш особено от градски транспорт, няма да е проблем  да се позавъртиш покрай Ливадите. Аз ходих и не ми хареса. Не че няма въобще транспорт, но доста от блоковете са на забутани улички и не е  особено приятно да вървиш до спирката рано сутрин или в тъмното. Сигурно в следващите години нещата ще се пооправят, но засега е зле. Все пак зависи кой от каква гледна точка изхожда. За мен са важни добрите и бързи комуникации, уредената инфраструктура, магазини, заведения. В този смисъл предпочитам по-стари квартали. За мен много правилно си се ориентирала към Бъкстон , Павлово и Овча Купел още повече, че работиш в района.

Ако си на 20 сама и необвързана - може и да не те вълнуват тези неща за известен период, но в перспектива имат огромно значение.

# 83
Били сме преди няколко години в  Овча Купел на гости,но не ми хареса квартала,видя ми се общо взето мръсно,с много кучета и прах.  А в Бъкстон и Борово кракът ми почти никога не е стъпвал,макар че съм родена и живея в София. Аз живея в Сухата река,и мога да кажа,че е превъзходен квартал,макар да е подценяван. Първо е много близо до центъра-паметникът Левски с който и да е рейс или тролей е на 10 минути от дома ми,второ кварталът не е пренаселен и има много добра инфраструктура-голям пазар,стадионът "Герена" е срещу блока ми  и има много спортни занимания за деца,възможности да тренират,има Билла, Т маркет,няколко училища,домко,мебелен магазин-всичко наблизо.Мол Сердика също ми е на 15-20 минути пеша. Ако някога тръгна да си сменям квартала бих го сменила може би само за Гео Милев-много спокоен,зелен и хубав квартал със стари тухлени кооперации-идеален за семейства с деца. Не се ограничавай само с търсене в западните квартали-Овча купел има автобусни връзки с източната част на София,аз горещо ти я препоръчвам.

# 84
Аз не съм се ограничила особено, в Гео Милев съм в момента и тук много си ми харесва.
Но ако не си намеря подходящи оферти тук, реших да разузная как са и други квартали, които биха ми били удобни.

# 85
Мисля,че недостатъкът на Гео Милев е,че е малко скъп район,по скъп от ОвчаКупел. А относно така наречените престижни Борово,разни ливади и т.н. невиждам кое му е престижното на борово-стари 50 годишни панелки и грозно сгъчкано ново строителство.Аз съм противник на новото строителство.Преди живеехме в двустаен тесен апартамент,много беше малък за моето семейство.Когато преди около 10 години купувахме новия си апартамент се спряхме на току-що построен панелен блок срещу стадиона,един от вероятно най-новите напели построени в София,преди да се почне с масовото ново строителство.Тогава също имаше ново строителство,преди десетина години,но не беше така масово.гледахме и него,но не ми хареса-първо кухнята навсякъде беше слята с хола-готвиш и всичко се умирисва.второ стаите всички криви,със скосени тавани,с ниши, с чупки-не можеш едно легло и един гардероб да подпреш на стената. за капак някакви маломерни спални и бани,за сметка на твърде големи тераси и коридори. За мен най-доброто строителство е старото тухлено , и ЕПК- блоковете.Там стаите са просторни и с правилна форма,кухните самостоятелни,и най-важното,строителството е качествено. Ние купихме панел само защото беше току-що построен,и все още ако минеш по бул.Тодорини кукли срещу стадион Герена ще видиш,че е почти като нов. Стар обаче никога не бих купила,а тези в  Овча купел са на около 30 години вече, а тези в борово да не говорим-май едни о първите строени въобще в България. Та се чудя относно борово кое наистина му е престижното ?

# 86
И аз живея в нова кооперация, и сега като търся в София и да ми подаряват ново няма да го взема. Ние все пак имахме думата при при създаването на архитектурния план, та успяхме да си извоюваме две самостоятелни стаички и отделна кухня. Но това , което гледам в момента е кошмарно. Аз принципно никога не съм обичала да живея в кухнята( знам че има доста хора, които въобще не си ползват хола, а си канят дори гостите в кухнята). Та сега да взема ново и до холовата ми гарнитура да са лепнати хладилник, печка, пералня, що за хол е това?! Де факто, двустаен апартамент си е едностаен, по старите стандарти, при положение, че трапезарията с кухненския бокс ти ги броят за хол...Да не говорим,че спалните са преходни,няма коридори, ако си поканиш гости, който стане пръв сутрин, трябва да мине през другите...а включването на идеалните части в цената  пък е пълна подигравка с хората. И аз преди не исках и да чуя панел, но сега оценявам реалната квадратура  доброто разпределение...В Сухата река  гледах и си мисля, че този квартал, както и Хаджи Димитър са твърде подценявани, а никак не са лоши и са близо до центъра.Ми не се чудете за Борово. Ако всеки ден по милион пъти медии,брокери..ви повтарят по сто пъти мантрата " този, този и този квартал са престижни ", те стават такива в съзнанието на хората. Не съм се спряла още на даден квартал, но ако си намеря нещо, което да ме устройва, без колебание бих си взела и в Сухата река и в Надежда и в Дружба и в Западен парк. Никой не може да ме убеди, че на дадено място живеят само простаци , или само интелигентни хора, това е абсурдно.

# 87
  • София
Специално за Манастирски ливади чух, че имало подпочвени води и голяма влага по долните етажи, но само съм чула, не съм сигурна.
Има, да.
Наистина са много високи подпочвените води.
Единственият блок, който сме проектирали в района имаше "вана" около основите.
Но се съмнявам, че масово се прави.
Другият гигантски проблем там е с канализацията. Поне до преди година-две, но се съмнявам да са го оправили. Най-вече, защото в България инфраструктурата се финансира от инвеститорите, а не от общините, а строежът на канал е скъпо удоволствие, и всеки гледа да мине метър.
Без да искам да обидя никого, Манастирски ливади е едно от най-абсурдните места в София. Все едно няма градоустройство  Rolling Eyes

# 88
Канализацията сме я правили за собствена сметка + шахтите и пр. и впоследствие ВиК, които по презумция стават собственици на така изградената мрежа продават правото на следващите строители и изведнъж дебита е недостатъчен и... абе, честно не ми се говори! Същото е и за електрото - стоихме си трафопост...

# 89
  • София
ЧЕЗ поне изкупуват трафопостовете - макар и процедурата да е бавна Simple Smile
Иначе когато няма инфраструктура (улица, канал, водопровод...), инвеститорът прави "Договор за дарение". Строи и дарява.
Проблемът за Манастирски ливади, а и не само там, е че има доста незаконни (невъведени в експлоатация) трасета. Има даже блокове със септични ями.
Има нови легални трасета с диаметър 600мм, което е чудесно, обаче накрая се включват в магистрални канали с диаметър 400 и естествено стават аварии.

Общи условия

Активация на акаунт