"Системата минус 60" -Тема №11

• 42 173
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
  • ВАРНА
   Здравей, VK

Най-важното за вечерята е:

Какво може да се яде на вечеря?
Има 7 варианта за вечеря.
- Трябва да изберете само един вариант за деня и да се яде само това, което е написано в него. Не трябва да се добавят продукти от другите варианти.
- Не трябва да се опитвате да изядете всичко, което е изброено във варианта, яжте само това, което ви се яде.
- Вариантите за вечеря трябва да се редуват.
- Може да се съчетават продуктите от един вариант, освен от Вариант №6 "Месо, риба". В този вариант продуктите е по-добре да не се съчетават, максимум може половин яйце на 200 гр месо

Ръжени сухари за вечеря са разрешени само в 7 вариант. Отначало се опитвай да се храниш с по-насищащи храни, защото като си гладен, е много лесно да "прегрешиш". Днешната ти вечеря е изключително диетична, а, с риск да стана досадна, това е система за хранене, а не диета. Точно това е разликата с диетите - храниш се нормално и дори и като достигнеш необходимите килограми, можеш да продължиш да се храниш така. Можеш да направиш вечерята малко по-късна... или да хапваш не само по седемте варианта... всеки сам може да пробва и да реши,  кое е добре за него. Аз лично не мисля да се връщам към предишния си начин на хранене, защото, щом съм в тази тема, той явно не е бил най-подходящия за мен и за фигурата ми  Wink

А книгата не е лошо да я прочетеш - и за стимул, а и да си изясниш принципите на системата.

Последна редакция: сб, 24 юли 2010, 18:59 от Мляко с нес

# 526
Мляко с нес
Благодаря за вниманието и съветите. Не знам колко е диетична вечерята ми, но се чувствам добре и обещавам/на себе си/ няма да огладнея. Проблема с моето тегло идва от яденето на мноооого сладко. Ама като казвам - много, значи наистина е много. Умея да издържам на изкушения, но не за дълго. Тоест, знам че утре на закуска мога си хапна, мога да търпя. Това, че ще вечерям мляко с домат и краставица не ми е проблем. Проблем ми е дни наред да не ям сладко, а това в тази система няма начин да се случи. Ето например се заредих с руло 7дейс и 1 натурален шоколад да си имам за закуската. Смятам за обяд утре да си приготвя тиквички с бланширан ориз, кисело мляко и салатка+един паниран кренвирш от днес ми остана. За вечеря ще си доям остатъка от готвенето за обяд.

# 527
Чак сега имам време да надникна замалко, че моите деца се разболяха точно последния ден на морето от ангина и като вдигнаха едни температури, ужас - над 39 градуса. Sick Малкият особено беше горещ като печка, изкара ми ъкъла. Тичахме по доктори, пък антибиотици, студени компреси - цял ден почти нищо не съм яла, изобщо не съм се и сетила даже. Само на закуска хапнах нещо от закуската в хотела, но даже не помня какво беше - май яйца бяха.

Джиджи, честит кантар!
Диви, страхотни резултати - видимо си отслабнала МНОГО!
Не четох много внимателно всички постове, просто не мога да си концентрирам вниманието от умора. Някой питаше защо съм задраскала сухара - ами защото не го ядох със сирене и млечни, а с някакви други неща, а не могат да се смесват продуктите от вариантите.

Последна редакция: сб, 24 юли 2010, 23:29 от Анонимен

# 528
Добро утро.

Нещо тия дни въобще не ми се пише.
Адаш добре завърнала се. Аз ти се сърдя - не се обади, нали Crossing Arms
Жасмин много гадно туй с децата. Ние на 2-ри заминаваме с малката, дано да не се разболее Praynig
VK добре дошла. Първите 1-2 седмици прави плавно преминаваме към режима - смисъл в началото да не ядеш след 18, после въвеждаш и други ограничения докато свикнеш с това до 12 всичко, и с вариантите на обяд и вечеря Hug
Дивимо утре ако не отчетеш двуцифрено число повече няма да ти пиша в лапацалника Joy
И аз да се отчета - вчера без да искам отчитам несистемен.
План за днес
З: 2 сухара тип криспи на Клевър с пастет и 8 маслини
О: мисля да готвя пиле с ориз и зеленчуци + някаква салата
В: не съм решила - може би салата и айрян
Лек и системен ден.

П.П.Тук вали, който иска дъжд и прохлада пращам   umbrella

# 529
Бебок страшна закуска!За всеки вкус по нещо.Чакам дъжда мила и прохладата.
почивен ден съм и мисля да си обера доматите и да си направя консерви.
Жасмин дано всичко мине със дечицата,дано се оправят милите!Преставям си какво е им!
Болен човек нищо не иска,а и околните и те! Направо се разболяват около тях.
Днес стартирам със 71.500 минус 400 г от снощи.Е друго си е електронния кантар.Ама сега докато му намеря точното място голямо въртене беше из къщи.  Rolling Eyes
Да ви се похваля снощи си поръчах книгата.Тия дни ще престигне с куриер.
За сега ви оставям,че трябва да свърша някоя друга работа,но ще ви следя.
З 1 парче дом.баница 1 к.ч кис.мляко 1 фил.с пастет ръженопшен.хляб. кафе
О Миш маш 1 св. яйце салата
В  newsm78

# 530
И от мен приятен ден!

# 531
Добро утро!

Бебоче - благодаря за закуската!

От мен един прохладен и хубав неделен ден!

# 532
Здравейте Hug
Бебок страхотна закуска Hug
Бубето благодаря за милите думи. Както вчера ти казах може да не си свалила от към кг. така както ти се иска да са повече но на см. определено даста си свалила от последната ни среща Hug
Джижи честито кантарче и много минуси да ти показва Hug Пращам ти от нашата прохлада тук за да направиш домашните консерви на прохладно Hug
VK добре дошла и успех Hug За вечерята след системата се измества по-късно. Ще трябва да потърся къде точно го четох обяснението за след като се достигнат желаните килца Peace
Жасмин много неприятно се е получило при вас. Бързо да минава на децата. Милата, представям си какво ти е било Hug
Стелету добре си ни се завърнала и чакаме много минуси да валят при теб Hug

При мен снощи цъфна МЦ-то Confused Но пък за моя огромна изненада днес кантара ме зарадва Shocked Вчера показваше 70кг.(с +600гр. от отчета в понеделник) А днес ми показа чисто нови -100гр. и тегло 69.3кг. PartyНевероятно е, че вместо да е по-голям плюса от МЦ то взе че показа минус Party
Да се похваля, че снощи в 21.30ч. пекох кекс и дори не се изкушх да го опитам. Остана днес за закуска с нескафе. Казах си, че кантара ще ме накаже ако взема парче кекс по късните часове. И днес съм доволна, че не ме изкуши този кекс снощи защото наистина кантара ме зарадва Flutter
Хайде лек, прохладен, системен и минусов ден на кантарите Hug

# 533
janeta* - при мен се получава същото. Преди цикъл качвам или задържам/когато съм на диета/. Това е от зъдаржаната вода. Но първия и втория ден от МЦ всичката вода излиза и "лъсва" теглото. Явно и при теб е така. Понеделник си задържала вода, която след МЦ си изпишкала и ето ти радостта.
Не знам това преминаване плавно самата система ли го изисква или за да се настроя психически. Толкова е страшен кантара ми, че само като го видя и се настройвам, та са настройвам за системата. Пиша си менюто, с молба, ако имате забележки да ми ги кажете
з - 3 с.л овесени трици с 0,1% кис.мляко, ръжена филийка от дом.ръжен хляб с пастет, 2 парчета руло 7 дейс, кубче натурален шоколад. Буквално се натъпках, но се уча да закусвам. Видно от менюто ми - успявам. hahaha
о - панирам кремвирш, кърначета, ориз с тикички и моркови на фурна+ кисело мляко
в - диня
Колко диня мога да изям? Не, колко диня ми е разрешено, е по-точния въпрос Joy

Последна редакция: нд, 25 юли 2010, 13:00 от VK

# 534
VK добре дошла! Hug
Тази сутрин те препуснах,но искам да ти кажа,че само диня мисля че не удачно.
Виж нещо друго "Вариант 1 "Плодове и мляко".
Може диня 1-2 резена след 12 ч.+кисело мляко.
Ако греша някой да ме поправи!

# 535
VK ами вероятно е имало вода задържана. По важното е приятната изненада защото аз очаквах в близките 3-4 дни да не видя по-малко от 70кг.
За яденето ти-закуската добре си се назакусвала. Нея не я коментираме защото е свободно хранене. Обяда-нямам забележки, но при условие че има кърначе може да пропуснеш кренвирша. Вечерята си я замислила лошо. Защо не вечеряш от обедния ориз+хубава порция салата? Динята може след 12ч.-за деня динята е 1-2 парчета Peace Само диня е зле за вечеря. Дори и да и прибавиш мляко точно след 1-2 часа ще провиеш от глад. Може и от обедната порция кърначета с добавка на 1 варено яйце Peace

# 536
  • ул. "Мечтание"
Сега е пълнолуние, момичета! Не вярвайте много на кантарите!  Whistling
Мен ме стресна днес с едни невероятни два килограма отгоре, ама реших да го игнорирам!

# 537
Момичета, да знаете, че ви чета и внимавам. Няма да благодаря след всеки, който ми отговаря, ще си знаете, че го правя  Hug
Ще вечерям ориз и салата Hug

# 538
о - панирам кремвирш, кърначета, ориз с тикички и моркови на фурна+ кисело мляко
Здравейте и от мен!
Не съм писала отдавна, но Ви чета и спазвам системата и слабея.
Защо си мисля, че на обяд не е позволено панирано newsm78?
И един въпрос от мен: На обяд може ли да се яде паприкаш? Нещо ми се е прияло...

# 539
  • ВАРНА

И един въпрос от мен: На обяд може ли да се яде паприкаш? Нещо ми се е прияло...

Що да не може.  Hug   Ако не запържваш, а само задушиш зеленчуците с мъничко зехтин например.... Ммммммммммм  Може ли да пишеш такива неща точно преди вечеря  Mr. Green

По въпроса за вечерята само с диня, мен лично ме е страх организма ми да не помисли, че сме на диета и да реши да си пази сланинките, защото идват гладни дни  Grinning

Тъкмо днес видях 58 на кантара, сега пък 55 трябвало да гоня Simple Smile
http://www.tialoto.bg/calculators/idealno_teglo.php

Последна редакция: нд, 25 юли 2010, 16:21 от Мляко с нес

Общи условия

Активация на акаунт