"Системата минус 60" -Тема №11

• 41 699
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Жасмин пак ли на море мила? Искам да ме вземеш с теб-ще нося чантите, ще забавлявам децата....само и само на морето да ида hahaha

Ами хайде. Hug Знаеш какво ми е скучно сама с децата, че мъжът ми пак ще работи и ще дойде само за 4-5 дни.  Confused Вечер направо изперкулясвам от скука, а с теб можем да ходим на дискотека на плажа - ехеее, колко калории ще изгорим с по 3-4 часа танци...  Rolling Eyes Grinning

# 676
  • София
Добро утро.
Жасмин и аз съм в кюпа,снощи и аз си прецаках системния ден,към 21ч. ми стана лошо,виене на свят,леко гадене,а в същото време чувствам глад и милото вика хапни та хапни и аз хапнах,филийка и от неговите пилешки кренвирши с кашкавал  ooooh!
В интерес на истината после ми просветна и ми стана по-добре,не знам внушение ли беше или какво...
Дано занапред не съм толкова в прегрешения

# 677
hetera, явно всеки минава през тези моменти... В старите теми съм чела много от момичетата да се оплакват, че са имали фалове в диетата, че и големи плюсове след тях. Неизбежно е - все пак не сме роботи.  Peace

Аз от вчера съм +200. Очаквах по-голям плюс, честно казано.

Последна редакция: чт, 29 юли 2010, 09:16 от Анонимен

# 678
Добро утро   bouquet Жасмин, доста добре изглеждаш   bouquet Изобщо не ти личат киограмите цитирани по-горе  Wink
 След вчерашните ви съвети днес закусих сухари, намазани с крема сирене и отгоре луканка  Grinning Мммммммм...
о- пак онзи ориз, който аз много си харесвам, а приятелят ми като чу за тиквички вътре не искаше да яде.  Close
В- май ще е само мляко, че няма да имам възможност за дуго, но ще видим пак
Хубав ден   bouquet

# 679
Добро утро  Hug
Яяяяя какво чета, ще хващам бухалката, я се стегнете  fight Това разбира се е в рамките на шегата  Wink естествено, че не сме роботи, мисля че всички сме се убедили, че системата работи. Прегрешаваме, продължаваме напред и така- ще свалим килограмите рано или късно  Hug
desi_max, klemi Добре дошли и успех!
Менюто за вчера:
з: парче сладкиш, плосък хляб със сирене, 1 шоколадово яйце на киндер, кафе
о: ходихме на китайски ресторант- голяма порция ориз с зеленчуци, взех си и разни месца
в: от обяда ми беше още тежко и си направих сок от 4 домата, така и не огладнях повече  Wink
Сутринта мислех, че кантара ще ме накаже за ориза (поне според мен беше доста мазен), но си седеше на същото положение от вчера  Party
Лек и системен ден  bouquet

# 680
Добро утро!! Hug Hug
Айде кафенце, макар че аз самата не пия..

Мляко с нес, браво за постигнатата цел! Hug Аз също като теб сутрин се чудя какво още забранено да хапна - оглеждам навсякъде, слава богу, че като цяло вкъщи не се купува какво да е и ми е трудно, но все се намира да чопна парченце шоколад изостанало, някое бадемче.. Simple Smile
Жани, хайде повече да не видиш 69! На кантара де.. на други места може! Wink Пий повече солено айрянче за кръвното! Peace
mimisteff, браво за сантиметрите!
Бубе, все така да те усмихва кантарът, браво! Hug Чудесно е, че китайското не ти се е отразило, че аз още имам спомен за първото си прегрешение с китайско, провлачен обяд.. и първия +.
Бебо, моето мнение за решението ти е негативно, но ти си знаеш!! Hug Мисля, че дори и да постигнеш резултати би ги постигнала и със Системата, но ако си напълно системна за дълъг период. Wink
Каш, много се радвам, че не се отклони от правия път! Heart Eyes Търпение, слънце, и аз бях забелязала т.нар. от теб вманиачаване. Hug Тук лишения няма, просто спираме да ядем по-рано, затова за мен това е режим, а не диета, в която постоянно да мисля за края й! Hug  
Жаси, честита прическа! Ама мъжа ти що така.. кажи му, че заради себе си иска да отслабнеш, не заради него! Wink И хайде второто море да е по-системно.
Джижи, кеф е с електронния кантар и грамчетата, нали! Wink
klemi, добре дошла и успех! Пиши повече за себе си! Има едно страхотно момиче от Бургас, което не се е разписвало скоро.. Боби,къде си, как си?
Маймунче, точно в тази ципа е полезността на кафевия ориз, на мен също ми беше странене в началото и покрай захранването на Юлиана го вкарах в кухнята и от тогава 4г. всички го ядем и не ни прави впечатление, готвя и бял понякога. А този дългозърнестият, за който пишеш, подозирам, че е друг и аз взимам такъв кафяв и черен, див ориз е, има страхотен аромат като се свари и го смесвам после с бял в съотношение 1:3. Вкусна и красива гарнитура. А за плодовете, аз затова си хапвам от забранените малко преди 12, за днес съм си набелязала едни страхотни праскови.
desi_max, добре си се ориентирала, хубаво е при нас! Hug Разбира се, питай, затова сме тук! Не е невъзможно системстването с твоето работно време, добре е все пак да успяваш да си откраднеш минутки за хапване примерно в отрязъка 17.30 -18.30 най-късно, съответно трябва предварително да си осигуриш вечерята. А вкъщи ще си заета със сладки приказки, домакинстване, все ще си намериш с какво да се залъжеш.. това 1-2 седмици докато свикнеш.
hetera, и на теб същото ще кажа за мъжа ти! Simple Smile Ама я ги сменяйте, какви са тези демотивиращи мъже.. Simple Smile .. или се страхуват да не ги зарежете сега като се разкрасите още повече.. Simple Smile Шегувам се, разбира се.. Права е Жаси, на всеки може да се случи, но след няколко сериозни прегрешения, които могат да костват седмици след това вкарване в релси, ще сте по-внимателни, просто не си струва.. мислете си, че само след няколко часа ще се събудите и можете да хапнете всичко!

Аз днес си имам -400, чак се изненадах, защото от отчета в понеделник не мърдах, но се радвах, че така хубаво се запаметяват достигнатите, ето, че пак съм възнаградена и има движение. Точно вчера си мислех и смятах колко килограма искам да стана и реших, че в момента, в който започна да имам по-сериозни задържания от по няколко седмици, тогава ще се ориентирам към крайната цифра и ще я гоня.

Вчера:
З. Домашни гризини, питка с кашкавал
О. Червена леща, домати
В. Таратор

# 681
  • ВАРНА
           hetera, ти май всяка вечер огладняваш? Явно са ти много слаби вечерите? Или все още ти е трудно, да не ядеш нищо след 18ч? Помисли си какъв е проблема, ако трябва известно време вечеряй към 19ч и задължително да са по-обилни вечерите. И на мен ми се е случвало да ми се прияде нещо - хапвам 2-3 парченца сирене, то нали е соленко и ми е добре, изпивам една чаша вода и съм готова. Но може би ако си мислех - няма да мога...  нищо страшно няма да стане, ако хапна малко.... още щях да си ходя дебелка. Никой не ни кара насила, да се храним по системата. Ако не искаш или ти е много трудно, просто не го правиш. Ако наистина искаш да видиш резултати - трябва да си повярваш, че ще успееш и да спазваш правилата (едно от тях е засищащата вечеря). Между другото, това със задължителното редуването на вариантите  не го разбирам. Аз например не обичам да вечерям с плодове и го правя изключително рядко. За да се чуствам добре, се храня със системни храни, които обичам, ям нещо, ако ми се прияде, а не се тормозя със задължително редуване. Задължителните неща в системата са вечерята до 18ч с един от вариантите, три хранения на ден и да се закусва с храни, които ни доставят удоволствие. Всичко друго зависи от нашите нужди и желания.  Peace

Ще копирам пак това, което е написала Ек. Мириманова

1. Започнете от днес! Не от утре или от следващия понеделник! Ако четете тази страница - вие вече сте направили първата стъпка, продължете да вървите напред и задължително ще видите резултат.
2. Престанете да се обвинявате за натрупаните килограми. Всичко случило се в нашия живот има своите причини и последствия.Важно е не какво е било, а какво правите сега, за да отстраните проблема и какво можете да постигнете.
3. Моето отслабване - то се случи, защото бях последователна, а не заради силна воля!!!  Ако бях гладувала две години и отслабнех със 60 кг - това щеше да е силна воля. Но аз ядях абсолютно всичко! Просто следвах правилата, която сама си бях съъздала. Това не е толкова сложно, колкото изглежда на пръв поглед - научаваш се и свикваш.
4. Ако в определени дни ви се хапва повече - това е нормално. В женския организъм голямо влияние оказват хормоните, затова в някой дни ви се яде повече. Старайте се  да усилвате дневния прием на храна в такива дни, за да вие по-лесно да издържите вечерта.
5. Не е нужно да търсите причина за да отслабнете. Намерете в себе си източника на енергия. Решете заради себе си да започнете да слабеете, започнете дори с нещо малко - с малки крачки по пътя към набелязаната цел.
6. Всяко действие ражда противодействие. Затова без във фанатизъм. Правете само това, което сте способни да издържите, яжте толкова, колкото ви е необходимо. Ако направите системата прекалено диетична, вие може би ще започнете да отслабвате по-бързо, но загубените в стресово състояние за организма килограми, ще се върнат много бързо.
7. Не очаквайте мълниеносни резултати. Тези килограми не сте ги  натрупали за един ден, затова бъдете подготвени, че те няма изведнъж да изчезнат.
8. Не си поставяйте прекалено трудни цели. Организма ни най-добре знае, колко от килограмите си може да изгуби на този етап. А е възможно вашите и неговите желания да се разминават .
9. Престанете да говорите - "Няма да мога". Вие ще можете, дори да не е с 60 кг, може да е само с 5 кг, във всеки случай ще изглеждате по-добре от сега. От фразата "не мога" вашето тегло не се променя! То намалява от това, че вие правите нещо за да отслабнете.
10. Всеки проблем е решим! Не мислете за това, че може би ще ви се появят бръчки или стрии, че кожата ви ще увисне след отслабването. По-добре помислете за това, как ще се промени живота ви и колко по- лесно ще движите без излишните килограми. Ако се грижите за кожата си, тя почти няма да загуби своята еластичност.
11. Може близките и познатите ви да са скептично настроени, но вие не се поддавайте на провокации и следвайте набелязания път.Аз вярвам във вас, дори и само затова, защото сега се нуждаете повече от всякога от поддръжка. И вие вярвайте в себе си - това е най-важното. Вярвайте точно в себе си, а не в резултатите.  
12. Нека целта е като мечта в главата ви, а не като ръководство за действие. Когато започвах да отслабвам, в дъното на душата си се надявах, че ще сваля много килограми, но се стараех да си поставям реални цели - първо 100 кг, после поод 100, после 90...Така няма да сте разочаровани, че има още много до достигане на целта. Напротив - ще се радвате на постигнатите победи.
13. Ако срещнете стари познати и те си позволят да направят коментар за килограмите ви или сте чули нещо неприятно, ако сте разстроена, в лошо настроение, изпаднала сте в депресия - това не е повод да се натъпчете.Това няма да ви направи по-щастливи, дори напротив - сутринта ще се почуствате зле само като се сетите, как сте преяли предната вечер. Но ако се случи, не трябва да се наказвате за това. Просто го забравете и продължавайте напред.
14. Обичайте се такава, каквато сте. Ако сте напълнели, това не означава,че сте лоша. Това е само повод да се вземете в ръце. Не е нужно да се обиждате, като се видите в огледалото - това няма да помогне на отслабването  ви, а може само да попречи.
15. Не е възможно да избегнем така наречените спадовете, застои. И не трябва да се опитваме. Това е естествен цикъл на организма. Просто трябва да се постараем да сведем негативните последствияот тях до минимум.  
16. Спад наричаме причините,поради които теглото не намалява.
17. Теглото може да се увелици рязко преди овулация или цикъл.
18. Възраста няма значение. Майки, участнички във форума, отслабват успешно заедно с дъщерите си.
19. Как да определите подходящото за вас тегло. И в книгата си съм написала, че теглото не е показател. Важното е как се чувствате и как изглеждате.
20. Като се храните по системата  «Минус 60» , можете да отслабнете колкото искате.
21. Ако човек има желание, ще намери 100 възможности, а ако няма желание - 100 причини. Сещайте се за това, когато си измисляте причини, за да не спазвате системата и да спрете да отслабвате.

# 682
Здравейте мацки,

Ето ме и мен. Вчера пропуснах вечерята, защото обяда се проточи, но в крайна сметка прилично системно го докарах - салата Капрезе, пълнени картофи със сирене и зеленчуци.

Днес: з. две парчета сладкиш, мляко с нес, шоколад
о. китайски ориз
в. диня

И аз съм влязла в лоша фаза, тамън успея да поддържам значително ниво на системност и нещо ме разконцентрира. Явно волята ми започва да намалява. В резултат си задържам килцата, но нови минуси трудно идват. Не искам да прозвучи като оплакване, де. Доволна съм и на тези кила, но все пак имам цел да гоня. Laughing
Сиси, браво за волята и умереността.
Хетера, първите няколко седмици на системата ми беше доста трудно вечер и когато приритвах ужасно си взимах по една или две маслини. Вече отдавна нямам нужда да си взема, така че търпение и ще се справиш.

# 683
  • София
Мляко с нес, в началото не ми беше трудно,сега не знам какво ми става,но вчера освен,че бях гладна ми беше много лошо и като хапнах се оправих
никой не ме кара насила разбира се и не се оплкавам,просто споделям,да се надяваме,че няма да ми се случи пак скоро.Все пак явно не всички сме с еднакво силна воля,пък и ми се случва за първа вечер като изключим злополучното ходене на гости.В крайна сметка това си е за моя сметка.
За редуването на вариантите,знам,че не е задължително просто ми се вижда не лошо като идея,но едва ли ще го направя,защото не обичам кафяв ориз първо и второ не винаги мога да си позволя да ям определени неща в определени дни.

# 684
  • ВАРНА
Мляко с нес, в началото не ми беше трудно,сега не знам какво ми става,но вчера освен,че бях гладна ми беше много лошо и като хапнах се оправих
никой не ме кара насила разбира се и не се оплкавам,просто споделям,да се надяваме,че няма да ми се случи пак скоро.Все пак явно не всички сме с еднакво силна воля,пък и ми се случва за първа вечер като изключим злополучното ходене на гости.В крайна сметка това си е за моя сметка.
За редуването на вариантите,знам,че не е задължително просто ми се вижда не лошо като идея,но едва ли ще го направя,защото не обичам кафяв ориз първо и второ не винаги мога да си позволя да ям определени неща в определени дни.

Аз предполагам какво ти става - просто са ти малки вечерите  Peace  Няколко дни издържа, но накрая организма ти се разбунтува.
      На кое викаш воля? Имам една позната - всяка сутрин, в дъжд и в пек, без значение дали и се спи, дали е болна, ходи да бяга в Морската. За мен това е воля. Аз правя само неща, които ми се правят - имало е случаи да се натъпча с нещо позволено и вкусно  Wink, дори преди цикъл умишлено ям по повече... Щом си гладна - яж. Никъде не съм прочела за ограничение в количеството. Дори напротив - трябва да ядем толкова, колкото ни се яде  Hug
       Едва ли някой се храни напълно системно. Станало ти е лошо, хапнала си след 18 - нищо фатално не е станало. Е, можела си да не изяждаш целия кренвирш...  Wink  И аз съм вечеряла след 18ч, веднъж цял ден трябваше да ям само  Макдоналдски боклуци....  Щом се налага, го правя и не го мисля повече. На другия ден продължавам, без да се самообвинявам и да се оправдавам пред себе си  Peace

Последна редакция: чт, 29 юли 2010, 11:34 от Мляко с нес

# 685
Добро утро мили дами  Hug,

Какво стана то ...писах писах както никога досега не бях и изведнъж ми изчезна написаното натискайки нещо по клавиатурата  Close
Мисълта ми беше,че при мен проблема идваше от небалансираното хранене и късните вечери (неразделни към 8-9 часа)
Сега отслабвам въпреки,че нямам кантар аз го усещам и виждам  Grinning

Сиси ♥♥ В къщи също не се купува какво да е и дори да искам да си угодя с нещо (вредно му викам аз)сутрин просто няма какво,отдавна съм изхвърлила рафинираните храни от менюто си и колкото и да ми се иска да изям нещо такова някак си се получава нещо като насилване на волята,все едно да ви карат да се натъпчете сега в 10 часа с нещо което не е от изброените за вечеря варианти след година системстване   Laughing
Знам,че изпитването на глад към сладко и вредно е резултат от нездравословно хранене  Wink
Сега от както се храня по системата нямам никакъв проблем с  такива желания и хранене след 18ч, защото е балансирано и организма ми не се нуждае от нищо  повече,изключително важно е храненията да са по едно и също време и да има интервал от поне 4-5 часа в които да не се консумира нищо освен вода или в краен случай чайче но дори и плодовете е хубаво да са включени към едно хранене без да се смесват със зеленчуци защото се получава ферментация  Sick така де като ще се храним системно нека да бъде и здравословно  Peace
Това което ме притеснява са растителните мазнини които присъстват вече в почти всяка пакетирана храна и генерално в сутрешното ми мюсли въпреки,че гледам храните ми винаги да са качествени(органик)..те определено затрудняват преработването на храната и спират притока на кислород в клетките т.е не могат да дишат и умират Sad
Та закуската ми днес беше фреш от портокал и мюсли с мляко ванилия
о-ориз със зеле от снощи и салата
в-още незнам но купих един черен ориз и ще пробвам него смесен с нещо друго зърнено и зеленчуци
Много ориз но го обичам пък аз, направих една тава а освен мен мъжете в къщата отказват да го ядат  Simple Smileа и се отслабва с него бързо освен,че е полезен(за кафевия говоря само) Laughing
Картофите и хляба намалих драстично,мисля,че въглехидратите при мен се усвояват по бавно    Peace
Спорен,слънчев и системен ден на всички  newsm53

Последна редакция: чт, 29 юли 2010, 12:13 от mimisteff

# 686
Да ви попитам какво мислите по въпроса за броя хапванията. Мириманова казва 3 на ден, еднакво засищащи, но аз някъде бях чела през 3 часа по мъничко за забързване на метаболизма /от разрешените храни и до 18ч разбира се/. Вие на какво мнение сте?

# 687
Тук съъъъм.Да не милите, че съм се отказала, дори напротив. Системствdм и съм даже 2,6 кг минус. Не  остана, още 6 Whistling
И не само, че системствам, ами взех да чета преди да ям, а не след това  Joy
Слънчев и отслабващ ден от мен!

Последна редакция: чт, 29 юли 2010, 12:40 от VK

# 688
  Здрасти  Hug

Днес да се отчета:
з- тостери с кашкавал и луканка /два мънички/
о- 3 сухара с пастет и голям айрян/щеше да е салата, но доматите са отврат едни бели вътре Sick/
в- таратор

klemi,desi_max добре дошли и успех с режима Peace

maimun77, направо си на финалната права  bouquet За колко време постигна този резултат?

Мляко с нес, честито постигане на целта  bouquet

Сиси
, Жанета  Hug благодаря ви!

VK
, браво за минуса, развесели ме с това четене, браво! Laughing

# 689
Здравейте, момичета! Днес ме видяха две приятелки и се запалиха и те по системата - ще им дам линк към тази тема да четат. (А ако имат желание и да пишат). Според тях съм отслабнала доста - не ме бяха виждали този месец и като им разказах как, се запалиха. Ще им дам и книгите да четат, за да добият представа. Като си говорихме, видях, че и при тях основните причини за напълняването са обилните и късни вечери, яденето на сладки и мазни храни, както и заседналият живот...

Моето меню за днес:

З: пица 1 парче, кисело мляко
О: пълнени чушки с кайма и ориз, диня, домат
В: диня, ябълка, ананас на плодова салата + 1 кофичка кисело мляко

Последна редакция: чт, 29 юли 2010, 14:17 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт