Полагащи се пари за децата ни

• 3 389
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
  • Някъде в България
"А колкото до еднократната помощ за раждане - за мен е много, много по-важно да се предвиди платен отпуск за осиновителката, толкова колкото е предвиден при раждане на дете или поне 6 месеца, отколкото тази помощ - доколкото помня за първо дете е 200 лева или нещо от сотра"  Подкрепям напълно това, Фоксче!   bouquet

# 31
  • София
На мен ми изплатиха въпросните 250 лв, не ми задаваха въроси, пък и аз не се обяснявах. Дори смятах изобщо да не правя опит, но после ми дойде друг акъл, че аз да не съм второ качество майка!?

# 32
Не сме второ качество майки, нито децата ни са, но ме е яд, че като идем да подаваме молба и крием, все едно сме направили престъпление, а и ако започнат да се вглеждат служителките и кажат нещо, сигурно ще са много доволни, че са открили "измамник" #Cussing out

# 33
  • София
Извинявай, но аз лично не разбирам, за какво толкова се ядосваш - че е под съмнение, че ще получиш помощта за раждане, е ясно още преди да осиновиш, така че какъв е смисълът да вдигаш пара след това  newsm78
Не мисля, че са проблем 250 лева, а това че сме майки е важно да го знаем ние и децата ни - останалите са без значение  Peace

# 34
Не сме второ качество майки, нито децата ни са, но ме е яд, че като идем да подаваме молба и крием, все едно сме направили престъпление, а и ако започнат да се вглеждат служителките и кажат нещо, сигурно ще са много доволни, че са открили "измамник" #Cussing out

Ами то си е престъпление да търсим пари които не ни се полагат.

# 35

Цитат
Ами то си е престъпление да търсим пари които не ни се полагат.
Защо да е престъпление да търсим тези пари? Тези пари се дават за нуждите на детето, а не като награда на жената, която го е родила. Въпросът е принципен, защото една жена не е  майка поради факта, че е родила пет-десет деца, взела е помощите за тях и ги е дала по домовете, и значи ли това, че след като съм осиновила "чуждо " дете, обичам го, грижа се за него, тревожа се за него, аз не съм му майка, а съм " осиновителка " ? Не мисля, че си права като го наричаш престъпление, някак си звучи обидно......

# 36
За последен път отговарям !!!

ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Е - защото се полагат на родилката а не за нуждите на детето.
Майки сме но не сме родилки - ето тук е разликата.

# 37
Не мога да се съглася с теб, че тази помощ се дава за нуждите на майката, а не на детето. Ако е така, защо се отпускат само на живородено дете? Но твое право си е да имаш мнение по въпроса различно от моето.

# 38
Щото дава прираст, Ани, на населението! Май такава е логиката.
Абе аз 1 стинка не съм взела от държавата за каквото и да е, сега за детето ще искам. не стига, че ми го дадоха Laughing

Какво сте се хванали за тия еднократни помощи. Ако чакате нещо (пък и за какво ли трябва да чакате) от държавата ....

# 39
Права си sislie, то какво ли можем да очакваме от държавата, добре поне, че ни дава да си осиновим децата, това е най-важното!!!

# 40
Ани, а ич Peace Все пак е нещо, не сме капо Wink

# 41
То това е повече от богатство  Peace

# 42
  • София
Едно време като бях кръводарител ми даваха еднократна помощ да си купя шоколадче, да се подкрепя. Ако следваме логиката, че се полагат за самия акт на раждането, ми що тогава не ги дават още в родилното, да си накупят родилките торти и бонбонки?! Ами искат набор от документи, които както БР, така и ние представяме? Виж, ако имаше декларация примерно "аз родих детето...." това е друга работа...И представяйки тези документи, ние нищо не крием - в удост. за раждане си пише дата на издаване, от която ясно е видно, че е месеци или години /до 3г/след датата на раждане. Има си и административна процедура по отпускането на сумата, никой не ти ги дава в момента на ръка, значи някой проверява имаме ли право да я получим. Мисля си, че ако неправомерно са ни изплащали въпросните помощи, то бате Бойко до сега щеше да си ги поиска с лихвите.

Пък престъпление  newsm78  де холан, де  Joy

# 43
 От социалните ми казаха, че след като излезне Удостоверението за раждане веднага трябва да пусна документи за еднократната помощ, тъй като малчо навършваше 3 годинки след 2 седмици. Попитах ги дали имам право на тази помощ, а те ми казаха, че се дава на майката, а не на детето, тъй като детето се водило първо за мен. И така получих 200 лв. от държавата.

Общи условия

Активация на акаунт