Движение на българските майки - ПАЗАРДЖИК / работна тема/

• 57 056
  • 370
  •   1
Отговори
# 270
Яна мисля че отношението в домовете вече доста се промени, домовете а по точно служителите и системата стана по отворена за истинските инициативи, момичета какво ще кажете да започнем да се подготвяме за следващата Коледа да направим нещо като "Коледен дом за всяко дете" да подхванем инициатива и да организираме децата да посрещнат Коледа в домашна обстановка. Говоря в момента абсолютно неподготвена, просто като една добра мечта за в бъдеще. Но понеже знам как всичко върви тромаво и трудно, затова говоря сега за да можем да проучим въпроса и ако решим да имаме време за организация.

# 271
Лека, идеята ти е страхотна..но си мисля че в БГ, това е почти невъзможно...
Ще изкажа личните си впечатления и събрана информация...

До колкото съм наясно...всяко такова"взаимодействие" с институция трябва да е подкрепено с подробен ПРОЕКТ.
Както бе "баба назаем" - възрастни жени посещаваха периодично бебешкия дом и се занимаваха с малчуганите.

Както от звеното в Сф , имат координирани посещения два пъти (мисля беше) в седмицата за по 4 часа.

Още повече..че така да пуснат дете дори и за два дена в "чужд" дом...трябва най-малкото да се мине поне половината от процедурите по приемната грижа, да те "видят" аджеба ..ставаш ли да гледаш дете от дом...нищо че ти отглеждаш свои - едно, две, четири...

Разбираемо е...все едно аз да си пусна детето с преспиване, при непознати, само защото те изявяват желание да го гледат за 2-3 дни...и обещават че ще се грижат за него и дори ще му е по-хубаво от обичайната обстановка.....

Пък и друго - от бебешкия дом са много малки...многооо...имам предвид..как ще обясниш на 2 годишно дете, че след ден трябва да го "върнеш"...че е само на гости...няма ли пораженията в/у психиката му да са повече отколкото позитивите?  - просто мисля на глас....

Аз бих взела вкъщи малко по-голямо детенце - такова бебе (2-годишните за мен са бебета  Heart Eyes  ) сигурно не бих спряла да го обгрижвам и прегръщам, а и как кърмя още сина си  Thinking...и после как ще му кажа "чао"....

А 6-7-годишно дете...по-можеш да му обясниш...поне така мисля....не знам...не съм сигурна че аз мога да поема такава отговорност = че ще мога да се справя със собствените си чувства и емоции, а какво остава за това дете ...

доста трябва да се обмисли...

# 272
Понеже ми излиза темичката в непрочетените си позволявам и аз да се намеся  Blush

И според мен ще е много по-трудно за малко, че дори и за голямо дете да го вземат някъде и после да го върнат, поне така си мисля  Thinking
По-скоро организиране на тържество (може и не само за Коледа) при самите дечица с други деца и възрастни, така те пак ще усетят внимание и малко по-празнично настроение и да поиграят с нови деца.
Преди няколко години в Бургас помня, че на благотворителния Коледен пазар бяха взели по-големи дечица от дома, за да помагат с продажбите, те дори бяха направили много неща. Стори ми се чудесна идея, децата бяха страшно щастливи, получаваха внимание от всеки купувач и хората купуваха с удоволствие  Heart Eyes

# 273
Лили, идеята ти е страхотна, ние сме го мислили с теб неведнъж това, за съжаление процедурите за такова нещо/ако въобще има такива законови варианти/ са ужасно тромави и не зная дали въобще ще ни бъде позволено.
Все пак нищо не ни пречи да разпитаме и помислим  Hug Hug Hug
И на мен ми  е мечта да няма деца на Коледа в институция и да са усмихнати и щастливи Sad

Фата, ние сме канили деца на базара с нас и партита им организираме, още повече по Коледа се изсипва де що народ има в дома и тогава получават внимание.
Ние им правим партита с майки и деца от доста време, поне за малките. Наистина както казваш - голямо щастие е за тях.
 Hug Hug Hug Hug

# 274
  • Buffyworld
Аз съм съгласна с Гери. Мисля, че после децата ще се чувстват по- кофти, отколкото преди да отидат  да празнуват в домашна обстановка. По- добре да им се занесе нещо на място  - лакомства, играчки . Те вече са свикнали с обстановката в Дома, а  новите подаръци биха ги зарадвали и разнообразили.

# 275
Мисля, че повече ефект ще има ако се даде гласност на ПРИЕМНАТА грижа - това е варианта за извеждане на децата от Дом и да са си у дома...
до колкото съм наясно има няколко вида приемна грижа ....като събера повече инфо ще го споделя...
Факт, че доста от хората не им е познато това понятие и какви отговорности включва...

# 276
Гери, супер!
Пускай информация! Можем да я качим и във ФБ. Hug Hug

# 277
Сега ми е малко натоварено и просто няма да намеря време на дълъг пост, а той трябва да е такъв за да споделя моето виждане.
Щом намеря ще го направя.

# 278
Картички от 13 държави летят към децата от Брацигово

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/399501_1015 … _1186584655_n.jpg

# 279
  • Пазарджик
Здравейте на всички.Искам да ви питам дали се планират някакво мероприятия покрай Коледа в дома и дали ще има подаръци за малчуганите

# 280
Петя, по традиция не правим инициативи по Коледа в домовете.
Причината е, че точно тогава има доста дарители и децата получават наистина много подаръци.
 Hug

# 281
19.12.2011 - дадени стипендии на децата от Брацегово - обща стойност 1000лв.
840лв- от базар ДБМ Пазарджик
160лв - базар детски градини
Дарени още за рожденичките - зимно яке, дънков гащеризон, чорапи
Дарени дрехи от Ивана Пепечкова
Дарени маратонки Найк и бижута от Марияна Кръстева

Лилия кондева дари дрехи за Стефан.
Благодарности на всички! Hug Hug Hug

# 282
  • Пазарджик
Момичета аз писах в темата на Пазарджик ама да пиша и тук.Имам идея за книга за Любов. Какво ще кажете за "Подсъзнанието може всичко" Джон Кехоу.Ако одобрявате имате я от мен   Heart Eyes

# 283
Петя, страхотно! Пази я книжката, ще я носим следващия път Hug Hug Hug Hug

# 284
  • Пазарджик
Много ще се радвам да и се надявам да и хареса.На мен лично ми е една от любимите в  тази сфера.Ще чакам да ми пишете кога ще ходите пак , а ако може , може лично да и я подаря  Hug

Общи условия

Активация на акаунт