аборт след раждане

• 5 899
  • 19
  •   1
Отговори
Мамита,споделете някоя от вас сблъсквала ли се е с такова нещо!Как е минало и болезнено ли е било за тялото и душата!

# 1
  • София
Лично аз не.
Но рисковете може да ти ги обясни само лекар.
Болезнено за тялото не е, защото се прави с упойка.
За душата - зависи от нагласата.

# 2
За душата-да,болезнено е ако не  веднага то след време съвеста винаги проговаря!Погледни си бебето и си представи ако беше решила и с него така да постъпиш преди 1година...

# 3
  • София
За душата-да,болезнено е ако не  веднага то след време съвеста винаги проговаря!Погледни си бебето и си представи ако беше решила и с него така да постъпиш преди 1година...

Това определено е гадно.
И не мисля, че е подходящ съвет.
Аз лично бих препоръчала на авторката да взима предпазни мерки, за да не получава подобни съвети.

# 4
За мен това е реалноста и аз така виждам нещата.Авторката пита за мнение,ние даваме.Виждам,че на теб моето не ти харесва,но това няма никакво значение.Който трябва да взема решение ще помисли,ще прочете и ще вземе.

# 5
Минава за няколко минути и за тялото не е болезнено, нито по време, нито след интервенцията. Относно второто Нана е права, зависи от нагласата.

# 6
  • София
За мен това е реалноста и аз така виждам нещата.Авторката пита за мнение,ние даваме.Виждам,че на теб моето не ти харесва,но това няма никакво значение.Който трябва да взема решение ще помисли,ще прочете и ще вземе.

Реалността за всеки е индивидуална. Не виждам нищо полезно в това да я съветваш да си представя как би убила някого. Още повече, че не мисля, че е ясно, че авторката е бременна.

# 7
не съм го изживявала, но последно време гледам моя мъник и си мисля със сълзи на очи за малките бебоци, които няма кой да ги гушне и целуне или за тези, които имат семейство, но по една или друга причина са възприемани като тежест и отново не получават необходимата им любов. ако забременея и осъзная че аз и детето ми бихме били нещастни, бих направила аборт и няма да го приемам като убийство, а като спасяване на поредния човешки живот от осакатяване. и то от мен.
така че Julkata реалността никога не е само черна или само бяла, а може да бъде преценена само от съответния човек спрямо съответния случай и наистина да му се вменява допълнително чувство за вина, при наличието на достатъчно труден избор (надявам се това да не е случая при авторката) идва малко в повече. мненията трябва да бъдат внимателно обмисляни също както и решенията, защото не знаем кое как ще повлияе на един човешки живот  Peace

# 8
  • София
Също давам един глас за мнението, че е въпрос на нагласа.
Първата ми бременност беше неуспешна - направих спонтанен аборт в края на третия месец.
Честно казано бързо го преживях - това че ще имам дете и че нося на дете в корема си ми беше много имагинерно.

След като родих обаче и сега след като си имам моето детенце имам чувството, че ако пак забременея ще почувствам майчиния инстинкт от началото на бременността.... И мисля, че много трудно бих го преживяла и много бих се самообвинявала ако трябва да прекъсна бременността (дано не ми се случва Praynig)...

Но пък има безброй аборти на раждали жени - вероятни едни са го приели по-трудно, а други - по-лесно. Имам позната такава - съвсем ясно си каза, че не е искала второ дете и това е било водещото при вземането на решение (не че казвам че и е било лесно де). Речено - сторено.

За телесната болка - другите са отговорили.

Последна редакция: ср, 07 юли 2010, 11:45 от Stelfy

# 9
За мен това решение е строго индивидуално. Ако смяташ, че е по-добре да не родиш това дете, тогава и на дущата ти ще е по-лесно. Каквото и решение да вземеш, дано имашподкрепата на близките си хора!

# 10
  • Видин
Аз съм на мнение, че абортът е по-доброто решение отколкото зле гледано дете или оставено в дом за отглеждане. Причините за аборт могат да са много. Нека не съдиме хората без да знаем всичко.

# 11
  • София
Аз съм на мнение, че абортът е по-доброто решение отколкото зле гледано дете или оставено в дом за отглеждане. Причините за аборт могат да са много. Нека не съдиме хората без да знаем всичко.
И аз споделям мнението на Аманита.
Колкото по-рано, толкова по-добре, доколкото може всичко това да бъде добре.
Колкото до телесната болка- няма да усетиш нищо, ако се наложи. Всичко свършва за около 15-ина мин., под пълна упойка. Виж....после съзнанието и мисълта.....това вече е друг въпрос, въпрос на лично виждане и преживяване е.
Но така или иначе от темата не става ясно в какво положение  е авторката й newsm78 Thinking

Последна редакция: ср, 07 юли 2010, 15:06 от Мишле_

# 12
Темата не е "за" или "против" аборта. Момичето попита боли ли тялото и душата. Нана отново е права, че дори не е ясно авторката бременна ли е или просто пита...в случай, че й се случи или информативно.

# 13
Щом питаш и за болките на душата, значи се колебаеш как да постъпиш. Предполагам, че след време ще имаш въпроси на тема "ако" и "защо".  Peace

# 14
Тялото не боли изобщо,  но душата да. И ще боли до момента, в който отново разбереш, че си бременна, но вече бъдеш готова за второ дете.

Общи условия

Активация на акаунт