121 Тема за Българо-Американската дружба и бебета! Пуш, бейби, пуш!

• 28 065
  • 726
  •   1
Отговори
# 375
Хм, моят опит с надуваемите матраци е точно обратен на Титина. 3 години спахме на такъв - хич не е полезно за гърба, но бяхме млади, а и чергари - как да мъкнеш голям матрак по квартири през 6 месеца Laughing. Доколкото си спомням, УолМарт ги приема обратно до 2 ли, 3 ли месеца след покупката  Thinking. Месеци бяха със сигурност.

Смениха си политиката Walmart. До 15 дни ( имат големи табели).

# 376
Оф, бе Клер, не го обърквай момичето с уотър сървис сега, само за това им трябва да мислят.
Подозирам, че водата в цяла градска Америка става за пиене, а добавените гадости, не са гадости за всички. Но и Тексас все пак е друга Америка Wink.

# 377
  • The QC to be!!!
Смениха си политиката Walmart. До 15 дни ( имат големи табели).
Крайно време беше. Аз все се чудех кога ли ще я сменят  ooooh!  Бих искала да видя и другите магазини да дават не повече от 5 дни за връщане и подмняна. Не ме замеряйте моля  Naughty Имах доста познати които копуваха и носеха неща и ги ползваха и връщаха и за мен това винаги е било политика с предпоставки за фалит.  Stop

# 378
ако така лесно се редяха приоритетииии...
imenno....to4no i az ne znam kak da si podredq ne6tata.nai-vajno e deteto i da sme jivi i zdravi,no vsi4ki tezi ne6ta imat vrazka s tova....

A vodata edva li nqkade v USA stava za ne6to,ta kamo li za piene,nai-malkoto e fluorirana

# 379
 newsm78 От осем години пия вода тук, признаци за отравяне нямам. Не всички общини си флуорират водата. Нашата не добавя флуор, например, защото водата има естествено високо съдържание на флуориди (те и в природата се срещат все пак).

В България каква вода пиете, ако не е тайна?

# 380
newsm78 От осем години пия вода тук, признаци за отравяне нямам. Не всички общини си флуорират водата. Нашата не добавя флуор, например, защото водата има естествено високо съдържание на флуориди (те и в природата се срещат все пак).

В България каква вода пиете, ако не е тайна?
най-после си ка4их и инсталирах флекс тайпа
Ей не искам да се заяждам и карам с никого в никакъв слу4ай,трябват ми приятели,не врагове Hug,просто това ,което знам е 4е се флуорира допалнително навсякъде...
А ина4е тук пием изворна или филтрирана с Брита

# 381
A vodata edva li nqkade v USA stava za ne6to,ta kamo li za piene,nai-malkoto e fluorirana

Понякога е толкова силно хлорирана (флуора с мед да го намажеш) при нас, че се е случвало неведнъж да си мия зъбите с филтрирана. Уникално мирише иначе и просто може да се издрайфа човек.  Sick Готвя и се къпем с чешмяна, пием филтрирана.
В Бронкс примерно имат друг водоизточник и там чешмяната вода е идеална. Зависи много от квартала/общината, но решения има - като за начало една кана Брита или Пур ще свърши чудесна работа.

Приоритети не се редят лесно, но все е възможно.  Peace Всеки си знае себе си и с какво може да направи компромис. Важното е да осъзнае, че всичко накуп сега и веднага няма да го има.

# 382

Понякога е толкова силно хлорирана (флуора с мед да го намажеш) при нас, че се е случвало неведнъж да си мия зъбите с филтрирана. Уникално мирише иначе и просто може да се издрайфа човек.  Sick Готвя и се къпем с чешмяна, пием филтрирана.
В Бронкс примерно имат друг водоизточник и там чешмяната вода е идеална. Зависи много от квартала/общината, но решения има - като за начало една кана Брита или Пур ще свърши чудесна работа.

Приоритети не се редят лесно, но все е възможно.  Peace Всеки си знае себе си и с какво може да направи компромис. Важното е да осъзнае, че всичко накуп сега и веднага няма да го има.
Зна4и да си взимам Бритата от тук ли newsm78Тя хлор 4исти,ама мен флуора ме притеснява,4е май няма 4истене

# 383
  • САЩ
Споко Брита има и тук. Да си заемаш място в куфара с нея ненужно ми се вижда.  Peace

За приоритетите, да, убедих се лично колко сме различни хората и колко са ни различни приоритетите, затова там съвет не давам.

# 384
За кухненските работи - например хубави тенджери и т.н добра идея е да се провери Goodwill или Salvation Army, както и други thrift shops в района. Това са все магазини за втора употреба. Колкото е по-добър района, в който е магазина, толкова по-хубави неща ще има.

# 385
просто това ,което знам е 4е се флуорира допалнително навсякъде...

Не е така. Не знам как е в Илинои, но в Охайо се флуорират само обществените източници (има много частни) и то тези, в които естественото съдържание на флуор е под стандартното ниво. Тук проверявам за моя район, предполагам, че и в Чикаго дават подобна информация.

# 386
Къпем се с обикновена вода от чучура  Simple SmileSimple Smile    Пием филтрирана. Филтрираме водата у дома, но главно заради вкуса (има моменти от годината, в които хлора се усеща, но редки).  

Бутилки купуваме само когато пътуваме и за работа. Иначе бутилките замърсяват околната среда и у нас не са обичани.  Наскоро гледах предаване по ТВ, което казваше, че водата в Щатите от чешмата е сейф за пиене. Е, има няколко райони, където не искаш да пиеш вода, но Чикаго със сигурност не е от тях.

Нали знаете, че имате право да получите рипорт за водата, която пиете:
 http://www.epa.gov/safewater/dwinfo/index.html

Колите са най-лесни за купуване. Това е последното, за което бих се притеснявала. Бих търсила коли с добър safety record, особено ако ще возя дете. На нормални цени такива са Тойота, Хонда, както и много други. Ако се интересувате от надеждни коли специално, погледнете Consumer Reports (абонация онлайн), и ще намериш инфо. за абсолютно всичко, което ти трябва--от цени do сигурност до точен размер на wheelbase Simple Smile    

# 387
Норчи в нашето градче има много паркове,идеално е за семейства с деца,спокойно е ,училищата също са добри.Водата от чешмата се пие,два пъти в годината получаваме рипорти за питейната вода.Ние пием филтрирана вода.
Градския транспорт не знам как е ,не съм го ползвала.
Градчето ни се казва Нейпървил.Ако нещо друго те интересува питай. Simple Smile

Последна редакция: сб, 24 юли 2010, 04:55 от Pety

# 388
нор4у, преди да купите кола, проверете вин номера тук:
http://www.carfax.com/cfm/general_check.cfm?partner=GCF_X&CMP=KNC-Google
може да се види цялата история на колата от момента, в който е продадена за първи път-инспекции, катастрофи, ако е била в такива. Не купувайте нещо, което е било в голяма катастрофа,  ще си патите много.

Всеки е запо4нал от нулата, дори и женените за местни, тук няма мама меси тате носи, лека полека ще се наредят нещата както ти искаш

Обикновена кана Брита е $20! няма нужда да носиш от Бг.

# 389
Вода пием минерална, включително и "Девин". Готвя с филтрирана от каната. мием се от чучура. Басейна е със сол, а не с хлор.
За коли не знам, ние си дойдохме с колите. Апартаментите дето ги гледохме навсякъде са с карпет. Сменихме обаче всички крушки с енергоспестяващи. Виж за др неща- уреди, климатици - нищо не можем да направим докато сме под наем.

иначе най-накрая си купихме нормално легло и ергономичен матрак. Но пък надуваемото беше чудесно за бременни. Да видим кога ще решим да си местим целия багаж, та да започна да си намирам нещата

Общи условия

Активация на акаунт